Koronavírus-járvány

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

38 jogszabályt hirdettek ki: módosul az Mt., a környezetvédelmi termékdíjról és a munkavédelemről szóló törvény is Cikk

A Magyar Közlöny 189. számában 38 jogszabályt hirdettek ki.

EU Bírósága: világjárvány esetén a tagállam jogosan korlátozhatja az utazást, kérhet tesztelést, kötelezhet karanténra Cikk

Világjárvány esetén egy tagállam megtilthatja a nem alapvetően szükséges utazásokat olyan más tagállamokba, amelyek az ott fennálló egészségügyi helyzet alapján magas kockázatú területeknek minősülnek. E tagállam arra is kötelezheti a területére beutazó személyeket, hogy teszteknek vessék magukat alá, és vonuljanak karanténba. E szabályoknak azonban indokoltaknak, egyértelműeknek és pontosaknak, hátrányos megkülönböztetéstől menteseknek és arányosaknak kell lenniük. Ezen kívül e szabályokkal szemben jogorvoslati lehetőséget is biztosítani kell, olvasható az Európai Unió Bírósága honlapján.

Megjelent az MNB költségvetési jelentése Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) november 15-én publikált költségvetési jelentésének célja, hogy a Költségvetési Tanács októberi ülésének szerkesztett háttéranyagaként bemutassa a 2022. évi államháztartási folyamatokat, valamint a 2023. évi költségvetés várható alakulását az első nyolc hónapban rendelkezésre álló költségvetési adatok és az MNB szeptemberi inflációs jelentéséhez készült előrejelzése alapján. Mindezek figyelembevételével az MNB értékeli a költségvetési egyenlegre és az államadósságra vonatkozó nemzeti és európai uniós szabályoknak történő 2022. évi tényleges, valamint 2023. évi várható megfelelést – írja honlapján az MNB.

Visszaéltek Karikó Katalin nevével az interneten Cikk

Visszaéltek Karikó Katalin Nobel-díjas tudós nevével és képmásával az interneten – tudatta a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága pénteken Karikó Katalin közleménye alapján, amelyet az intézmény kutatóprofesszorának, volt hallgatójának kérésére juttattak el az MTI-hez.

Koronavírus elleni oltás: kényszeríthet a kormány, a Kúrián is pert vesztett az elbocsátott munkavállaló Cikk

Megtagadta a koronavírus elleni oltást az 1997. június 1-jétől közalkalmazotti, majd egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló munkavállaló, ezért a munkáltató 2021. október 12-én kelt felmondással, azonnali hatállyal, végkielégítés fizetése nélkül megszüntette a jogviszonyát a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről szóló 449/2021. kormányrendeletre hivatkozva. A munkavállaló bírósághoz fordult, a Kúria döntött az ügyben (BH2023.252.).

Csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Cikk

Csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

2,9 százalékkal csökkent a használt lakások átlagos ára a második negyedévben Cikk

Magyarországon a használt lakások átlagosan ára idén a második negyedévben 2,9 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetesen adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.

Covid–19: újra oltani kellene Cikk

A nemzetközi szakmai testületek szerint frissíteni kell a Covid–19 elleni oltóanyagok összetevőjét, ám egyelőre nem tudni arról, hogy Magyarország milyen oltóanyagot rendelt vagy rendelhet az őszi szezonra. A szakma nem ismer adatokat a jelenleg zajló fertőzésekről – írja a nepszava.hu.

Koronavírus – az EU engedélyezte a Moderna adaptált oltóanyagának alkalmazását Cikk

Az Európai Bizottság engedélyezte a Moderna által kifejlesztett Spikevax XBB.1.5 nevű, koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását az Európai Unióban – jelentette be pénteken a brüsszeli testület, közölte az MTI.

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Cikk

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3