271 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

Munkaszerződés határozott időre: lehet tilos, tűrt és támogatott Cikk

Kinek az érdeke határozott idejű munkaviszonyt kötni. Összesen milyen időtartamú lehet a láncszerződés, azaz az egymás utáni munkaszerződések sorozata. Mi a teendő, ha a határozott idejű munkaviszony lejártát követően is dolgozik még a munkavállaló? Összefoglaltuk.

Pénz a ki nem vett szabadságért Cikk

Megengedné a 2013-ban ki nem szabadság egy részének pénzbeli megváltását egy országgyűlési képviselői indítvány.

Várandós nő: felmondás, túlóra, munkakör Cikk

Fel lehet-e mondani a várandós nőnek, túlóráztatható-e, kötelező-e elengedni munkaidőben orvosi vizsgálatra, mit kell tenni, ha többműszakos munkára vették fel? Összefoglaltuk.

Álláskeresés: lehet-e kirúgási indok? Cikk

Ha valaki alkalmazásban van egy cégnél, de változtatni akar, ezért új munkahelyet keres, és ezt a munkáltatója megtudja, kirúghatja-e úgy, hogy végkielégitést sem ad? Jogosan hivatkozik ilyenkor a munkáltató a Munka törvénykönyvében is szereplő - kissé ködös - munkavállalói magatartásra? Olvasói kérdésre szakértőnk, Hajdú-Dudás Mária válaszolt.

A szabadság nem eladó Cikk

A pihenés nem eladó - szögezik le azok a szakszervezetek, amelyek nem helyeslik a felgyűlt szabadságok pénzbeli megváltását. Az érdekvédők a megoldást csábítónak, de visszaélésre alkalmas, a dolgozók egészségét veszélyeztető módszernek tartják - reagált két szakszervezet a napokban született javaslatra, amely szerint év végén kifizethetnék a munkaadók a felgyűlt szabadságokat. Az előkészítés és egyeztetés nélkül született ötlet megvalósítása ajtót nyitna az eddig legszigorúbban büntetett munkajogi vétségnek: a pihenőidő visszatartásának.

Ennyit kell fizetni a szüretelőknek, az idény- és alkalmi munkásoknak Cikk

Jár-e vasárnapi vagy más pótlék az idény- és alkalmi munkát végzőknek, például a szüretelőknek? Beszámítanak-e az ilyen munkák a nyugdíjba? Mennyi közterhet fizetnek a foglalkoztatók? Összefoglaltuk.

Összefoglaltuk, mi változik augusztus 1-jétől Cikk

Nő a tranzakciós illeték, emelik a cégek távközlési adóját, ehózni kell a kamat után, változik a Munka törvénykönyve és felügyeleti díjat szednek majd a kocsmáktól és a szeszesitalt árusító boltoktól. Összeszedtük, milyen jogszabályváltozások lépnek hatályba augusztus 1-jétől.

Munkaviszony megszüntetése táppénz alatt Kérdés

Az új Mt.. szerint megszüntethető felmondással a munkaviszony táppénz ideje alatt?

Mitől vezető a vezető? - így változtak a szabályok Cikk

Ki minősül vezetőnek és vezető állású munkavállalónak az új Munka törvénykönyve szerint, mi változott a régi szabályokhoz képest? Összefoglaltuk a vezető munkarendjére, kártérítési felelősségére és felmondására vonatkozó előírásokat is.

így kell számolni a munkabért augusztus 1-jétől Cikk

Ismét változik a Munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba. A jövőben a munkabér kiszámítása során az órabéres munkavállalók havi munkabérét nem a 174 órás átalányértékkel, hanem hónapról hónapra változó óraszámmal kell majd elszámolni munkaidőkeret alkalmazása esetén. Mindez nagyfokú körültekintést követel meg a cégek bérelszámoló munkatársaitól annál is inkább, mivel a távolléti díj számítási szabályaival ellentétben, ezen szabályok betartását továbbra is vizsgálhatja a munkaügyi ellenőrzés – figyelmeztet a BDO.

Munka törvénykönyve: ezek változnak augusztus 1-től Cikk

A közel egy éves új Munka törvénykönyve gyakorlati alkalmazásáról, az augusztus 1-jén hatályba lépő módosításokról, továbbá a társadalombiztosítási kérdésekkel összefüggő változásokról tartottak előadást a május 29-én tartott HVG-Nexon Munkajog konferencia 3. meghívott szakértői. Az előadások témája – egyelőre röviden - az alábbi volt.

Módosulhatnak a szabadság kiadására vonatkozó szabályok Cikk

A T/11028. számú javaslat pontosítja az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalók szabadságának kiadására vonatkozó szabályokat. A hatályos szabályozástól eltérően választást biztosítana a munkáltatónak arra, hogy az adott naptári évben egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén is az általános szabályok szerint kívánja-e kiadni a munkavállaló számára a szabadságot . Ebben az esetben szabadságot – a beosztás szerinti heti pihenőnap és a munkaszüneti nap kivételével – valamennyi naptári napra ki kellene adni és a napi munkaidő alapján – a beosztás szerinti napi munkaidőtől függetlenül – kellene a szabadságra járó díjazást elszámolni.

Így módosítanák a Munka törvénykönyvét Cikk

Az új Munka törvénykönyvét (Mt) is érintő, „egyes törvényeknek a távolléti díj számításával és a közpénzek szabályozásával összefüggő módosításáról” szóló T/11028. számú törvényjavaslat a jogértelmezési kérdések rendezése érdekében kezdeményezi a távolléti díj számítására vonatkozó szabályok módosítását.

Munkajog szeminárium – 20% kedvezmény az Adózóna előfizetőknek! Cikk

Miért ajánljuk a HVG-Nexon Munkajogi konferenciáját? Mert itt mindent megtudhat az Új Munka törvénykönyve gyakorlati alkalmazásáról a munkáltató szemszögéből, a változások értelmezéséről a törvényalkotó oldaláról, valamint a szolgáltatókat érintő kérdésekről.

Kiaknázatlan lehetőségek és kritikus rendelkezések az új Munka Törvénykönyvében Cikk

Közel egy éve lépett életbe az új Munka Törvénykönyve. A Deloitte ebből az alkalomból összegyűjtötte a törvény eddigi, mindennapos alkalmazása során leggyakrabban kritizált rendelkezéseket, pozitív újításokat és a továbbra is bizonytalanságot okozó értelmezési kérdéseket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Erdőgazdálkodó adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink