155 találat a(z) Mt. cimkére

Tiltakozik a munka törvénykönyve egyik tervezett módosítása ellen az FDSZ Cikk

Tiltakozik a munka törvénykönyve (Mt.) munkavállalói jogokat korlátozó és munkaadói visszaélésre lehetőséget adó módosítási terve miatt a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ).

A nap kérdése: az alkalmi munka egyszerűsített munkaszerződése hány napra szólhat? Cikk

Az alkalmi munka egyszerűsített munkaszerződését hány napra lehet egy szerződéssel megoldani? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Átszervezési határozat: tudnivalók munkajogi és társasági jogi szempontból Cikk

A jelenlegi, folyamatosan változó gazdasági helyzetben a munkáltatónál felmerülő kiadások csökkentésére megoldást nyújthat a munkáltató szervezetrendszerének optimalizálása. Cikkünk az átszervezési határozathoz kapcsolódó fontosabb tudnivalókat foglalja össze.

Felmondana a munkahelyén? Ezekre figyeljen! Cikk

Magas infláció, elégedetlen munkavállalók, fluktuáció nyomja rá a bélyegét a hazai munkaerőpiacra. A munkavállalók egy része jobb fizetésért arra is hajlandó, hogy azonnal faképnél hagyja a munkáltatóját, amennyiben jobb bérajánlatot kap máshol. Ezt azonban nem feltétlen tanácsoljuk. Cikkünkben a munkavállalói felmondás buktatóit mutatjuk be.

Órabéres munkavállaló fizetett ünnepen betegszabadságon van Kérdés

Parlament előtt a törvényjavaslat: jelentősen, részben visszaható hatállyal változik az Mt. Cikk

November 2-án benyújtották az „Egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról" szóló T/1845. számú törvényjavaslatot. Ennek értelmében 2023. január 1. napjával, a munka és magánélet összehangolását biztosító és ez idáig át nem ültetett irányelvek alapján jelentősen változhat a munka törvénykönyve. A változások egy része a 2022. augusztus 1. napjával beálló átültetési kötelezettségre tekintettel visszamenőlegesen fog hatályba lépni. A törvényjavaslat fontosabb módosításait az alábbiakban foglaljuk össze.

Nyugdíjas alkalmazása egyszerűsített foglalkoztatás keretei között Cikk

Olvasónk öregségi nyugdíjban részesülő személy egyszerűsített foglalkoztatásával, illetve az egyszerűsített foglalkoztatás adminisztrációjával kapcsolatban kérdezte szakértőnket. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Próbaidő kikötésének tiltása Kérdés

Szabadság megállapítása egyházi intézményben Kérdés

Uniós irányelvek átültetéséről tárgyalt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma Cikk

Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről, a munka és magánélet egyensúlyáról szóló közösségi rendelkezések hazai jogba való átültetéséről egyeztetett a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring bizottsága 2022. október 27-én, Budapesten. Az ülésen a kormány képviselői tájékoztatták a szociális partnereket a jogharmonizáció menetéről, a változások részleteiről, meghallgatták a munkaadók és munkavállalók javaslatait – tette közzé a Technológiai és Ipari Minisztérium a kormany.hu-n.

Módosult a munka törvénykönyve, bővültek az alkalmazottak jogai Romániában Cikk

Bővültek az alkalmazottak jogai Romániában, miután szombaton hatályba lépett a munka törvénykönyvének módosítása, amely több európai ajánlást ültetett át a romániai jogrendbe – közölte az MTI.

Dolgozók alkoholszondás ellenőrzése: bevezetheti a munkáltató vagy sem? Cikk

Megteheti-e a munkáltató, hogy alkoholszondás ellenőrzést vezet be, amelynek használatához egy szabályzatot készít? Kaphat-e fizetetlen, igazolt távollétet az a munkavállaló, aki előre jelzi, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Az Adózóna válaszol: saját jogú nyugdíjas Cikk

Videósorozatunk egyes adásaiban szakértőink az olvasóinkat leginkább foglalkoztató kérdéseket, témákat járják körül.

Több munkáltatónál létesített munkaviszony Kérdés

Fiatal munkavállaló foglalkoztatása Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kkv-besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Céltartalék követelésre

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs