57 találat a(z) rezsi cimkére

Olyan nyugdíjra van szükség, amelyből meg lehet élni Cikk

Rezsiutalvány helyett a kormány adjon olyan mértékű nyugdíjat az időseknek, amelyből meg lehet élni – szólította fel a kormányt Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője egy vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatón.

Haszonélvező, bérbeadás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_6_Haszonelvezo_berbeadas_jlo Nagyon köszönöm a fenti kérdéseimre adott válaszát. Szeretném kérni az alábbiakban a megerősítését, hogy jól gondolom-e a következőket: 1.) A haszonélvező magánszemélyek az ingatlanra nem számolhatnak el értékcsökkenést. Mi a helyzet a lakásba vett tárgyi eszközök tekintetében, melyek meghaladják a 200 ezer forintot. Ezekre az eszközökre számolhatnak el értékcsökkenést? Például vettek egy konyhabútort 500 ezerért, akkor erre elszámolhatnak évente 14,5% értékcsökkenést költségként? 2.) És végül a rezsivel kapcsolatban, ha jól értem, akkor kizárólag akkor nem kellene a bevételek között elszámolni, ha a bérbeadó minden hónapban bediktálja a ház fogyasztását a szolgáltatóknak. Ezen havi számlák alapján kiszámolja, hogy mennyi a kialakított lakásra jutott tényleges fogyasztás (például hőmennyiségmérő alapján stb. ) és azt az összeget fogja minden hónapban beszedni a bérbevevőtől. Ebben az esetben a rezsi költséget nem kell beszámítania a bevételi közé és akár a 10 százalékos költséghányadot is választhatja az adózás tekintetében. Előre is köszönöm a választ.

Ingatlan-bérbeadás Kérdés

A magánszemély egy kft. részére bérbe adja az ingatlanát. Az ingatlan rezsijét a magánszemély kifizeti. A kft. az ingatlant továbbhasznosítja, bérbe adja diákoknak. A kft. az ingatlan rezsijét beszedi a bérlőtől (diákoktól), erről bevételi pénztárbizonylatot állít ki. A bérbeadó magánszemélynek a kft. kifizeti a rezsit, kiadási pénztárbizonylaton. A kft.-nél a bérbeadó részére kifizetett rezsiköltség diákok általi megtérítése bevétel. Helyes ez így?

Átszámlázott rezsi a 1908-asban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. székhelyként teljes egészében bérel egy családi házat, magánszemélytől. A mérőórák továbbra is a magánszemély nevén vannak. Minden bérkező közműszámlát továbbszámlázott a magánszemély, s ezt – a bérleti díjjal együtt – havonta szerepelteti a kft. a 08-as bevallásban (10 százalék költséghányad figyelembevételével). A magánszemély a saját szja-bevallásában természetesen a bevételből – mint költséget – levonta a továbbszámlázott rezsit. A bérbevevő kft. ragaszkodik az eddigi gyakorlathoz, kérdés, hogy 1./ ez folytatódhat-e így 2019-ben? 2./ Amennyiben folytatódik, akkor a továbbszámlázott rezsi szerepeljen-e a 1908-as bevallásban, vagy idén már elegendő csupán a bérleti díjat feltüntetni? Válaszát előre is köszönöm.

Ingatlan bérbeadása egyéni vállalkozóként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egyéni vállalkozóként adja bérbe valaki a saját ingatlanát, akkor sem kell a rezsit bevételként figyelembe venni, vagy ez csak a magánszemélyekre vonatkozik? Eddig kiszámlázta a rezsit minden hónapban.

Ingatlan-bérbeadás cégnek – rezsi Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018-ban cégnek adtam bérbe ingatlanomat, fix havi bérleti díjban állapodtunk meg, amely a rezsit is tartalmazta, függetlenül a rezsi havi összegétől. A közüzemeknek kifizetett rezsit pedig költségként elszámoltam. 2019-ben ezt hogyan kell csinálni? Továbbra is fix bérleti díjban szeretnék megállapodni a céggel. Ez esetben nem fogom tudni elszámolni költségként a rezsit? Várom válaszát. Üdvözlettel: Wollner Nóra

Ingatlan bérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfaalany őstermelő magánszemély ingatlan-bérbeadási tevékenységet végez. Az ingatlan bérbadásra vonatkozóan nem kérte az áfakötelessé tételt. A rezsi költségeket tovább hárítja a bérlőre. A tovább hárított rezsi költség ebben az esetben áfakötelesen kell megtennie vagy igazodik a főtevékenység áfájához?

Rezsi továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bérleti díjhoz kapcsolódó rezsi számlázásával kapcsolatban kérném segítségét: 1. Ha 06. 26-án a májusi rezsit számlázom tovább 07. 04-ei fizetési határidővel, akkor a teljesítés időpontja mi lesz, 06. 30 vagy 07. 04? 2. Az E-on számlán AHK (áfamentes) áfás tételt áfamentesen kell továbbszámláznom vagy 27% áfával növelten? (Ingatlanbérbeadásnál áfakötelezettséget választottunk.) Válaszát előre is köszönöm!

Megkezdődött a téli rezsicsökkentés jóváírása Cikk

Az egyetemes földgázszolgáltatásban részesülő és a távfűtéses háztartásoknál is megkezdődött a téli rezsicsökkentés jóváírása – mondta el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteken az MTI-nek.

A 12 ezer forintos rezsitámogatás június végéig használható fel Cikk

Június végéig felhasználható a téli rezsicsökkentésben adott 12 ezer forintos támogatás – fejtette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára.

A második negyedévben írnak jóvá 12 ezer forintot a gázszámlán Cikk

A gázzal fűtők és a távfűtéses háztartások számláján is jóváírnak 12 ezer forintot a második negyedévben – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 111. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Csökkentik a családok gázszámláját Cikk

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Rezsi továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság fő tevékenysége saját tulajdonú bérbeadás, melyre adókötelességet választott. Ennek megfelelően a bérleti díjakat áfásan számlázza tovább. A rezsiszámlák továbbszámlázásánál milyen adókulcsot kell alkalmaznia, amennyiben azok között áfamentes tételek is szerepelnek? (Például villamosenergia-számla egyes tételei.) Válaszukat előre is köszönjük.

Katás bt. adhat-e ki számlát csak rezsire? Kérdés

Ügyfelem fodrászüzletet vásárolt, amiben vállalkozóként fodrászt, kozmetikus és manikűr-pedikűröst nulla forint bérleti díjért, csak a ténylegesen elhasznált energia (rezsi) díjat fizettetné meg a vállalkozókkal a vendégkör megnyerése érdekében. Bérleti díjként nem számlázhatja ki csak rezsidíjként. Kérdésem az lenne, hogy egyáltalán a bt. kiszámlázhatja-e, mert az üzletet magánszemély vásárolta, csak székhelyként szerepel. Vagy magánszeméyként vallaná be, de akkor milyen címen?

KATÁS BT- fodrászüzletet vásárolt, amiben a vállalkozóknak nulla forint bérleti dij csak rezsi költség fizetésénél adhat e ki számlát a BT Kérdés

Katás bt. fodrászüzletet vásárolt, amiben a vállalkozóknak nulla forint bérleti díj, csak a rezsi fizetésénél adhat-e ki számlát a bt.?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs