57 találat a(z) rezsi cimkére

Így számolható el a bérlemény rezsije Cikk

Ha egy társaság ingatlant bérel, gyakori, hogy külön fizeti a bérleti díjat és külön a közüzemi számlákat. Az utóbbi költségek hogyan számolhatók el, levonhatók-e az iparűzési adó alapjából – kérdezte Olvasónk. Kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Csökken a gáz ára április 1-jétől Cikk

A februárban hozott rezsicsökkentési és fogyasztóvédelmi törvénycsomagban az áll, hogy az alapdíj és a fogyasztott gáz mennyisége alapján számított összeg április 1-jétől nem lehet több a 2013. november 1-jén alkalmazott díjak 93,5 százalékánál. A 93,5 százalékot azonos hőmennyiségre és azonos kedvezményekkel kell számolni.

Bérlemény rezsijének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem a szíves szakértői véleményét. A székhelyünk használatára bérleti szerződést kötöttünk, valamint ugyanazzal a céggel külön szerződést kötöttünk a közüzemi díjak átszámlázásáról. A bérleti díj és a közüzemi díjak természetesen külön számlán kerülnek számlázásra és a közüzemi számlákon a villany és gáz fogyasztás mennyiségi egysége és mennyisége is feltüntetésre kerül. Állítólag a helyi adó ellenőrzése során ezeket a számlákat nem fogadják el , mint anyagköltséget. Kérem a szíves álláspontjukat, hogy ezek a tételek könyvelhetőek-e 51-es számlára és levonhatóak-e az iparűzési adó alapjából. Válaszát előre is köszönöm.

A legújabb rezsicsökkentés színe és visszája, avagy a mérőóra költségei Cikk

A vízműveket érintheti a mérőórákkal kapcsolatos költségek szolgáltatókra terhelése, ugyanis a villanyórákkal és a gázórákkal kapcsolatos költségeket jelenleg sem a fogyasztók fizetik.

Rezsiharc: újabb fegyvert vet be Németh Szilárd Cikk

А pénzügyi intézmény minden negyedévben köteles tájékoztatni az adóst az árfolyamgát rendszerének köszönhetően megtakarított összegről - ezt javasolja a rezsicsökkentési javaslatok benyújtójaként nevezetessé vált Németh Szilárd fideszes képviselő.

Az újabb rezsicsökkentés mától érvényes Cikk

Németh Szilárdnak, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselőjének erről szóló törvényjavaslatát október 14-én fogadta el az Országgyűlés 311 igen szavazattal, 16 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett. A Fidesz-, a KDNP-, az MSZP- és a Jobbik-frakció igennel, az LMP és tíz független képviselő nemmel szavazott.

"Választaniuk kell, hogy esznek-e vagy fűtenek" Cikk

Egyszeri különadót kellene kiróni az energiaszolgáltató brit magáncégekre, ha a legutóbb bejelentett meredek áremelések miatt az eddiginél is több lakossági fogyasztó szorulna állami segélyre a magas téli fűtésszámlák miatt - mondta Sir John Major volt brit miniszterelnök kedden.

Több rezsicsökkentési javaslat is fut Cikk

Az Országgyűlés asztalán több, rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslat is fekszik, kettőt a szocialisták nyújtottak be, egy másikat a kormánypárti Németh Szilárd István jegyez.

11,1 százalékos rezsicsökkentés novembertől Cikk

A villamos energiáról, a földgázellátásról és a rezsicsökkentésről szóló törvényt is módosítaná a szintén rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslatában Németh Szilárd István fideszes képviselő.

Itt az újabb rezsicsökkentési törvényjavaslat Cikk

A villamos energiáról, a földgázellátásról és a rezsicsökkentésről szóló törvényt is módosítaná a szintén rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslatában Németh Szilárd István fideszes képviselő.

Az átlagfizetés ingyen felvehető lenne Cikk

Havonta az átlagfizetésnek megfelelő összeget lehet majd ingyen felvenni a bankautomatákból – tudta meg a hvg.hu egy vezető kormánypárti politikustól, legalábbis ilyen javaslatot tervez a kormány, illetve a frakció benyújtani, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium nem cselekszik elég gyorsan. A rezsicsökkentés alkotmányba foglalását pedig elvi alapon intéznék, és nem gazdasági képlettel.

Rezsi elszámolása Kérdés

Szeretném tudni, hogy Kft. tulajdonában lévő irodának levonhatóak-e a közüzemi számlái, ha a földhivatalnál lakásként van az ingatlan bejegyzve?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szemüveg

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs