399 találat a(z) részmunkaidő cimkére

Részmunkaidős foglalkoztatás Kérdés

Részmunkaidős foglalkoztatás: ezek a szabályok Cikk

Akár havi egy órás részmunkaidőben is meg lehet állapodni, e körben nincs korlátozás. A törvényben meghatározott esetben a munkáltató a munkavállaló kérelmére köteles biztosítani a részmunkaidős foglalkoztatást, máskor pedig a munkáltatónak kell tájékoztatnia a dolgozót a részmunkaidő lehetőségéről. A koronavírus-járvány miatt sok helyen kezdeményezték a napi munkaidő csökkentését, így érdemes áttekinteni az erre vonatkozó szabályozást.

Cafetéria 2020 Kérdés

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél Kérdés

Részmunkaidő 5 év alatti, háromgyermekes anyuka esetén Kérdés

Uniós foglalkoztatás Kérdés

1 éves munkaidőkeret Kérdés

Munkaviszonyban álló dolgozók minimumjáruléka – újabb kérdések Cikk

Noha azt hihetnénk, hogy az új Tbj. 27. paragrafus (2)–(3) bekezdéseiben foglalt szabályokkal összefüggésben már minden lehetséges probléma terítékre került, az első éles bevallás készítése során újabb kérdések merültek fel. Cikkünkben ezeket vesszük sorba, hozzátéve, hogy olyan élethelyzetekről van szó, amelyekre sem a jogszabály, sem pedig a NAV vonatkozó tájékoztatói (például a szeptember 10-én a honlapon megjelent, munkáltatóknak szóló minimális járulékfizetéssel kapcsolatos tájékoztatója) nem térnek ki.

Nők 40: évekig magas, majd nagyon alacsony jövedelem – így befolyásolja a nyugdíjat Cikk

Olvasónk felsővezető volt éveken át átlag feletti fizetéssel, most részmunkaidőben dolgozik a korábbi fizetésének töredékéért. Hogy befolyásolja ez a nők 40 kedvezményes nyugdíjához számítható jogosító időt, illetve a majdani nyugdíj mértékét? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj megállapítása részmunkaidőben dolgozónál Cikk

Miként befolyásolja a nyugdíjat az, ha valaki csak napi két órában dolgozik, és a nagyjából a felét keresi a jelenleg bruttó 161 ezer forintos minimálbérnek? Később mehet emiatt nyugdíjba? Számít ilyen szempontból, hogy nem 20, hanem csak 3 éve van a nyugdíjkorhatár betöltéséig? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Részmunkaidő – nyugdíj Kérdés

Szocho részmunkaidő és adókedvezmények esetén Kérdés

Az idénymunka javította a foglalkoztatottsági adatokat augusztusban Cikk

Júliushoz képest augusztusban nem változott a foglalkoztatottság a GKI Gazdaságkutató Zrt. reprezentatív lakossági felmérése szerint.

Készenléti jellegű munkakör – részmunkaidő minősítése Kérdés

Koronavírus-járvány: továbbra is kapnak bérkiegészítést a részmunkaidős munkavállalók Franciaországban Cikk

A koronavírus-járvány miatt csökkentett munkaidős foglalkoztatás állami támogatását a francia kormány a jelenlegi feltételek mellett legalább november 1-jéig szavatolja a nehézségbe került munkahelyeken, és további két évre meghosszabbítja a rászorulóknak – jelentette be szerdán Jean Castex miniszterelnök.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close