142 találat a(z) pótszabadság cimkére

Cukorbeteg pótszabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy cukorbeteg munkavállalónak jár-e pótszabadság a betegségére tekintettel? Köszönöm: mikro

Gyermek utáni pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Különvált szülők esetén jár-e gyermek utáni pótszabadság az apának abban az esetben, ha gyermekeit nem saját háztartásában neveli, hanem életvitelszerűen az édesanyjuknál élnek? Köszönöm válaszát.

Rehabilitáltak Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Azt szeretném megtudni, hogy 2019-ben a rehabilitációs járadékban részesülőket megilleti-e az 5 nap pótszabadság, és ha igen, milyen feltételhez van kötve? Előre is köszönöm!

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munka törvényköve szerint a gyermek után járó pótszabadságot a saját háztartásban nevelt vagy gondozott gyermek után lehet igénybe venni, a gyermek 16 éves koráig. Kérdésem az elvált szülőkre vonatkozik: Jogosult-e az apa (elvált férj) erre a pótszabadságra, ha a gyermeket az anyánál helyezték el, de ő is rendszeresen időt tölt vele? Jogosult-e abban az esetben, ha nem fizet gyerektartást és felezik a hónapot, mikor kinél lakik a gyermek? Köszönettel: Szalánczi Dóra

Pótszabadság rokkantsági ellátásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alkalmazásában van egy 100%-os rokkant munkavállaló. Kötelező adni neki az 5 nap pótszabadságot? Kérnie kell ezt a dolgozónak? A súlyos fogyatékos szja-kedvezményt kérte papíron, de a pótszabadságot nem.

Szilveszter: amin kevés munkáltató töpreng, pedig lehet, hogy kellene Cikk

Az év utolsó napján vélhetően keveseknek jut eszükbe munkajogi kérdéseken töprengeni, pedig érdekes kérdések merülhetnek fel, akár dolgozik valaki, akár nem. December 31. napján született gyermek utáni pótszabadság, az óév utolsó napján megkezdett és az újesztendő első napján befejezett munkavégzés, próbaidő lejárta, pulykapénz – jelen cikk ezekre a kérdésekre ad választ.

Pedagógus pótszabadság Kérdés

T. Adózóna! Jár-e vezetői/magasabb vezetői megbízásra való tekintettel egy általános iskola intézményvezetőjének (igazgatója) 39-41 év gyakorlattal, 5. fokozatba eső besorolással (bruttó 475 020 forint) , kor 62 év, a 21 nap alapszabadság és 25 nap pótszabadságon kívül számára még az előbbin kívül pótszabadság? Válaszukat köszönöm!

Klinikai főorvosok pótszabadságáról döntött a Kúria Cikk

A klinikai főorvos felperesek a munkakörüket érintő egészségkárosító kockázat miatt 50 munkanap pótszabadság kiadására kérték kötelezni az egészségügyi intézményt. Fennáll-e a jogszabályban meghatározott egészségkárosító kockázat, jár-e pótszabadság? A Kúria határozott.

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a dolgozónak 2018. év közben gyermeke születik (közös háztartásban nevelt), a gyerek utáni pótszabadságot arányosítani kell-e? Például december hónapban született első gyermek után jár-e a két teljes nap vagy csak időarányos része?

Átlagosan 30 százalékkal nő a kormánytisztviselők bére Cikk

Elfogadta a kormány elfogadta, és az Országgyűlés elé terjeszti a kormányzati igazgatásról szóló törvénytervezetet, amelynek megszavazása esetén januártól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bére, emellett számos családbarát intézkedést is bevezetnek.

Hozzátartozó halála utáni pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném segítségét, hogy jár-e pótszabadság egy munkavállalónknak akkor, ha a feleségének a szülei (tehát az anyósa és az apósa) sajnálatosan egy hónapon belül elhaláloztak? Ha jár, akkor pontosan mennyi? Külön külön 2-2 nap? Válaszát várva, köszönettel.

Minden, amit tudni kell a fiatal munkavállalók foglalkoztatásáról Cikk

A nyári szünidőben mindig aktuális kérdés a fiatal munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó szabályozás. A tizennyolcadik életévüket be nem töltött dolgozók kiemelt munkajogi védelemben részesülnek, a munkáltatóknak az általánosnál szigorúbb szabályokat kell betartaniuk az életkorukra, fejlettségi szintjükre tekintettel (munkaidő, pihenőidő, szabadság, munkavédelmi szabályok, stb.). Ezek olyan speciális rendelkezések, melyeket abban az esetben is alkalmazni kell, ha a foglalkoztatásra nem munkaviszony keretében, hanem például iskolaszövetkezeti tagsági vagy megbízási, vállalkozási jogviszony alapján kerül sor.

Apának jár-e gyermek utáni pótszabadság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jár-e az apának a gyermek után járó pótszabadság (1 gyerek után 2 nap) abban az esetben, ha a lakcíme nem, de a tartózkodási hely címe megegyezik az anya lakcímével? De csavar a történetben, hogy az édesanyának van egy bejelentett tartózkodási címe, mivel albérletben laknak, és a gyermeknek is ez a címe átmenetileg. Így tehát a gyerek lakcíme nem egyezik meg az apának sem a lakcímével, sem a tartózkodási helyével. Az egyetlen közös pont a történetben, hogy az anya állandó lakcíme és az apa tartózkodási helyének a címe ugyanaz. Ilyen esetben megadható-e a pótszabadság, tekintettel arra, hogy házastársak,együtt élnek, és közösen nevelik a gyermeket! Köszönettel.

Elvált szülőnek jár gyermekes pótszabadság? Kérdés

Dolgozónk elvált, a gyermeket az édesanyjánál helyezték el (közös a felügyeleti jog). Jár számára a két nap pótszabadság?

Hagyatéki tárgyalás – szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a munkavállalónak hagyatéki tárgyalásra kell mennie a közjegyzőhöz, és a haláseset kapcsán már kivette a neki járó kettő pót szabadságnapot, akkor erre a napra fizetett igazolt távollétet kell elszámolni? Véleményünk szerint ez szabadság, de lehet, hogy rosszul értelmezünk valamit. Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Helyi bérlet

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Befektetési óra, ékszer könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Környezetvédelmi termékdíj – számla záradéka

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs