1035 találat a(z) munkaviszony cimkére

Munkabérről lemondás Kérdés

Tisztet Szakértő! A kialakult járványügyi helyzet kapcsán cégünk elég nehéz anyagi terhekkel áll szemben. A tulajdonosok úgy határoztak, hogy amíg nem rendeződik a gazdasági helyzete a cégnek, nem vesznek fel munkabért. Milyen nyilatkozattal tehetik ezt meg? Tagjai, tulajdonosai a cégnek. Ketten munkaviszonyban dolgoznak, egy tag pedig nyugdíjas tagként vesz fel jövedelmet. Válaszát előre is köszönöm.

Katás bt. szünetelés Kérdés

Katás bt-.ben (alanyi mentes) 1 fő tulajdonos, -ügyvezető főfoglalkozásban és 1 fő 4 órás munkaviszonyban dolgozik. A jelen körülmények következtében a csökkentett nyitvatartás miatt, továbbá az üzletház bezárása miatt a kereskedelmi-szolgáltató tevékenységet nem tudják folytatni. Kérdésem: lehet-e a bt.-t szüneteltetni, illetve a részmunkaidős dolgozóval mi a teendő, ha elbocsátani sem akarják de anyagilag sem tudják díjazni? Köszönöm válaszát.

Több munkakörben ugyanannál a munkáltatónál Cikk

Egy kft. targoncás munkakörben, 8 órában foglalkoztatott munkavállalóját gondnoki feladatok ellátásával szeretné megbízni. Milyen lehetőségek vannak a munkáltató részéről, hogy mindkét feladat ellátása megoldott legyen az említett dolgozóval? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Idősgondozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás bt. egyik tagjának édesanyja napi segítségre szorul. Egy hölgy van vele, akinek nincs munkaviszonya. Szeretnének neki segíteni, és munkaviszonyban bejelenteni. Hogyan lehetséges ez? Magánszemélyként vagy esetleg a bt.-ben? Ha bejelentem a bt.-be a tevékenységet, fel lehet venni alkalmazottként a hölgyet? Magánszemélyként hogyan lehet bejelenteni munkaviszonyra? Ezt ugyanúgy kell, mint a társaságoknak? Utána havonta kell bevallást beadni (08-as)? Köszönettel: Fidler Gáborné

Itt a lista! Ők sumákolnak az alkalmazottak bejelentésével Cikk

A NAV közzéteszi továbbá a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is. A NAV, a honlapján közzétett adózók adatait két év elteltével törli. Kivéve, ha a jogsértést az adózó ismét elkövette. A listából való törléshez szükséges két évet az ismételt jogsértés közzétételétől kell számítani.

Ukrán nyugdíjas járulékfizetése Magyar cég ügyvezetőjeként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy ukrán nyugdíjas, aki magyar állampolgár is. Magyarországi székhellyel rendelkező cég ügyvezetője után milyen járulékot kell fizetni, ha munkaviszonyban látja el, illetve ha megbízási szerződéssel látja el. Leginkább ukrán lakhelyén tartózkodik, Magyarországon nincs bejelentett lakcíme. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát.

Nyugdíjas munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló 23 éve az adott cégnél van ahol 2018.12. 30-a óta nyugdíjas munkaviszonyban van foglalkoztatva. A kérdésem az, hogy elbocsátásnál jár-e neki végkielégítés. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Somogyi Zoltán

Visszaélések a katával: gátat szabna a PM a munkaviszony helyett alkalmazásnak Cikk

Míg a gazdaságfehérítési reményeket beváltotta a kisadózók tételes adója (kata), hiszen több tízezer egyéni vállalkozót és kisvállalkozást terelt a legális irányba, addig számos cég alternatív foglalkoztatási módként használja, a probléma a héten összeülő, negyedik Adó-Tanácskozáson is megvitatják a jelenlévők – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Katás egyéni válalkozó kötelezettsége főállású munkaviszony megszakításakor Kérdés

Új ügyfelünk heti 36 órás munkaviszony mellett katás egyéni vállalkozó, havi 25 ezer forint kata megfizetésével. Tavaly novemberben főállású munkaviszonya hó közben, 20-án megszűnt, majd 22-étől új, heti 36 órás munkaviszonyt létesített. A NAV felé mindez bejelentésre került. Indokolt-e a munkaviszony 1 napos megszakadása miatt a tárgyhóra 50 ezres forintos katakötelezettség?

Nyugdíjhoz szolgálati idő számítása (kata + munkaviszony) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy 50 ezer Ft-ot fizető katás egyéni vállalkozó még 20 órás munkaviszonnyal is rendelkezik, hogyan számítják ki az ezen időszakra vonatkozó szolgálati idejét? Ha jól tudom, az 50 ezer forintos kata csak kb 60 százalékos időnek számít nyugdíj tekintetében. A 20 órás munkaviszony ehhez hozzáadódik? Vagy párhuzamos jogviszony esetén az időbe csak az egyik számít? Előre is köszönöm a válaszukat!

A társas vállalkozói jogviszony kérdései és ellentmondásai 1. Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségek megállapítása során a kiindulópont az érintett társadalombiztosítási jogviszonyának a tisztázása, amely talán a társas vállalkozók – ezen belül a gazdasági társaságok tulajdonos tagja – vonatkozásában okozza a legtöbb nehézséget. Nem véletlen, hiszen a rájuk irányadó szabályok között nem kevés bizonytalanságot vagy ellentmondást találhatunk. A következőkben ezek között tallózunk, a nem nyugdíjas tagokkal összefüggésben foglalkozva a témával.

Nyugdíj megállapítása: így igazolható a szolgálati idő Cikk

Olvasónk nyugdíjba menetele előtt kérte a szolgálati idő megállapítását. A saját maga által számolt és a hivatalosan megállapított szolgálati idő között hét év eltérés van. Megállapító szerv tájékoztatása szerint ez idő alatt nem volt járulékfizetésre. A kérdező akkori munkahelyén, egy önkormányzatnál azt mondták, hogy az adott időszakra vonatkozó kartonokat leselejtezték, számítógépes nyilvántartás sincs róla. Olvasónk azt kérdezi, hogyan tudja igazolni, hogy az érintett időszakban a munkáltató tőle levonta a járulékokat, illetve az adót is? Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Biztosítási jogviszony részmunkaidős munkaviszony esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély heti 2 órában munkaviszonyt létesít egy vállalkozásnál. Abban az esetben, ha semmilyen más jövedelemmel, ellátással nem rendelkezik, ez a munkaviszony biztosítotti jogviszonyt keletkeztet-e, és mentesíti-e az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól? Van-e a munkaviszonyból származó jövedelem nagyságával kapcsolatos előírás arra vonatkozóan, hogy egészségügyi ellátásban részesüljön a részmunkaidőben dolgozó? Segítségüket köszönöm!

Gyed-táppénz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem a következő ügyben állásfoglalását! A dolgozó 2017. 08.15-én állt munkaviszonyba a társasághoz. 2019. 05. 24-én született meg az első gyermeke, jelenleg a dolgozó gyed-en van. Kizárólag telefonon, szóban jelezte 2020.02.21-én, hogy szeretné a fizetés nélküli szabadsága megszakítását, és ismételt terhessége miatt már táppénzen is van 1 hete, anélkül, hogy egyetlen napot is dolgozott volna. Lehetőségünk így nincs a felgyülemlett szabadság kiadására. Kérdésem, hogy a szóban jelzett fizetési nélküli szabadság megszüntetés jogos-e? Szükséges-e erről bármilyen írásban jelzett nyilatkozat? Köteles-e a munkáltató visszamenőleg figyelembe venni a fizetés nélküli szabadság megszüntetésének jelzését? Kaphat-e táppénzt abban az esetben, ha nincs írásos dokumentum a fizetés nélküli szabadságának megszüntetéséről, és nem is szünteti meg hivatalosan, és mellette a gyed-et folyamatosan kapja? Segítségüket előre is köszönöm!

Kata keret betegállomány esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Katás bt. beltagja 3 hónap betegállományban volt, mert műtötték. A bt. működött ezen időszak alatt is, hisz van munkaviszonyban bejelentett alkalmazottja, aki után megfizetik a tb-kötelezettséget. Most a katabevallásnál szembesültem azzal, hogy miután a beltag 3 hónapig nem fizette az 50 e forintot saját maga után, sőt táppénzt is kapott, a bevételi keretét 3 millióval csökkentették. Kérdésem, hogy miért lehet ez jogszerű, hisz az alkalmazott dolgozott és utána a járulék- és adókötelezettség is teljesítve lett. Szíves válaszukat köszönöm! Tisztelettel: Béradmin Kft.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close