8 találat a(z) külföldi gyógykezelés cimkére

Megjelent a márciusi VálaszAdó Cikk

2024. január 1-jén életbe lépett az italcsomagolások új visszaváltási rendszere, az úgynevezett kötelező visszaváltási díjas rendszer (DRS). Márciusi VálaszAdónk egyik írásában az ehhez kapcsolódó áfa-, illetve számviteli előírás-változásokat mutatjuk be.

Külföldön is lehet gyógyulni magyar tb-támogatással, mutatjuk, ki, mikor jogosult rá – II. rész Cikk

Magyar társadalombiztosítási támogatással külföldön is igénybe vehető gyógykezelés. A tb-támogatott külföldi gyógykezelésekre többek között akkor kerül sor, ha a beteg magyarországi ellátáshoz hosszú várakozási idővel jutna hozzá vagy a beteg részére olyan ellátást kellene nyújtani, amely Magyarországon tb-támogatottan nem elérhető.

Engedélyezett külföldi gyógykezelések tb-támogatással I. rész Cikk

A magyar társadalombiztosítási támogatással külföldön is igénybe vehető gyógykezelés. A tb-támogatott külföldi gyógykezelésekre többek között akkor lehetséges, ha a beteg magyarországi ellátáshoz hosszú várakozási idővel jutna hozzá vagy a beteg részére olyan ellátást kellene nyújtani, amely Magyarországon tb támogatottan nem elérhető. Az alábbi cikkben az előzetes engedély alapján magyar tb támogatással külföldön igénybe vehető gyógykezeléseket ismertetjük.

Keresőképtelenség, külföldi gyógykezelés, lőfegyvertartás, külföldi keresőtevékenység: így módosulnak a szabályok Cikk

2023. május 11-én, a Magyar Közlöny 70. számában jelent meg az „Egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításáról szóló 2023. évi XIX. törvény”, amely 22 egészségügyi tárgyú törvényt módosít. Az alábbiakban az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevőkre – keresőképtelenségre, külföldi gyógykezelés utáni hazaszállításra, lőfegyvertartási engedélyre, külföldi keresőtevékenységre – vonatkozó fontosabb új szabályokat ismertetjük.

Külföldi gyógykezelések magyar tb-támogatással 2. Cikk

Ha a tervezett kórházi műtétnél hosszú a várakozási idő, a beavatkozás külföldön is elvégezhető, méghozzá magyar tb-támogatással. Cikkünkben ismertetjük a lehetőségeket.

Külföldi gyógykezelések magyar tb-támogatással Cikk

A koronavírus-járvány egyik következménye, hogy a tervezett műtétek várható időpontja jelentősen kitolódik. Remélhetőleg néhány hónap múlva, a járvány csillapodásával a tervezett kórházi műtétekre is nagyobb számban kerül sor, ha azonban ekkor is hosszú várakozási idővel találja magát szemben a beteg, akkor számításba veheti azt is, hogy a beavatkozás külföldön is elvégezhető, méghozzá magyar tb-támogatással. Írásunkban ismertetjük az előzetesen benyújtott kérelem alapján, engedély mellett, magyar tb-támogatással külföldön igénybe vehető gyógykezeléseket.

Külföldi gyógykezelések tb-alapon Cikk

Társadalombiztosításunk arra is lehetőséget nyújt, hogy adott esetben ne Magyarországon, hanem külföldön kaphassunk egészségügyi szolgáltatást. Cikkünkben az ilyen ellátásokat és azok engedélyezését tekintjük át.

Indulhat a betegturizmus Cikk

Az európai uniós állampolgároknak mostantól elvileg nem kell a bíróságon visszakövetelniük a külföldi kórházi kezelés díját, egy október 25-én hatályba lépett irányelv ugyanis tiszta jogi helyzetet próbál teremteni az unión belüli betegjogok tekintetében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Folyamatos szolgáltatás angol adóalanynak

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink