143 találat a(z) civil szervezet cimkére

Civil szervezet kiegészítő melléklete Kérdés

Tisztelt szakértő! Köszönöm válaszát! Az általam hivatkozott PK nyomtatványban, a 9. mellékletnél a fejlécben " kiegészítő melléklet" név szerepel. Azért ez így megtévesztő, mert ebből az következtethető ki, hogy ezzel teljesíthető a kiegészítő melléklet. Ezért kérdeztem rá, hogy tartalmában a vállalkozásoknál megszokott tagoltság tekintetében (itt kiegészítve a Ectv.-ben meghatározottakkal kiegészítve) külön is el kell készíteni. Köszönöm segítségét!

Idősgondozás áfaelbírálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. (nem nonprofit) főtevékenysége TEÁOR 8710 idősgondozás, ehhez egy új idősotthont épített, a működési engedélyt megkérték. Általános áfaszabályok szerinti működés mellett a tevékenység hosszú távon sajnos nem fenntartható. Megoldást jelenthet az idősgondozás tárgyi adómentes jellege, ha a gondozási díjat nem terhelné áfatartalom. Egy nyereségorientált kft. milyen feltételekkel állíthat ki tárgyi adómentes tartalmú számlát, bejelentési kötelezettség terheli-e ezzel kapcsolatban? Az idősek előgondozása már megkezdődött, működési engedélye azonban még elbírálás alatt van. A végleges működési engedély feltétele lehet a tárgyi adómentességnek, és addig 27 százalékos áfatartalmú számlát kell kiállítaniuk? Érdemesebb lenne a fenntartást egy civil szervezetnek/alapítványnak átadni? Válaszukat előre is köszönöm!

1 százalék 2020-tól: szeptember 30-áig regisztrálhatnak a civil szervezetek Cikk

Letölthető a NAV internetes honlapjáról a 19EGYREG jelű adatlap, amelyet előzetes regisztráció céljából, 2019. szeptember 30-áig azon civil szervezeteknek kell – kizárólag elektronikus úton – benyújtaniuk a NAV-hoz, amelyek a 2020. rendelkező évtől igényt tartanak a rendelkező magánszemélyek által felajánlott szja 1%-os összegekre és még nem regisztráltak – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Közösségi szolgálatot teljesítő diák fogadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy civil szervezet szerződést kötött valamelyik középiskolával 50 órás közösségi szolgálatot teljesítő diákok fogadására. A kérdésem az lenne, hogy az iskolában előírt közösségi szolgálat közérdekű önkéntes tevékenységnek minősül a civil szervezetnél? Emiatt van-e bármiféle bejelentési kötelezettsége vagy egyéb feladata a fogadó civil szervezetnek?

Civil szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozatai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen esetben van szükség a civil szervezet vezetőjének vagyonnyilatkozat-tételre? Egyáltalán van-e olyan eset, amikor egy átlagos civil szervezet vezetőjének kell vagyonnyilatkozatot tennie?

Több százmillió euró adományt síbolnak el Németországban? Cikk

Éves szinten akár félmilliárd euróra (majdnem 163 milliárd forint) is rúghat az az összeg, amely a Németországban gyűjtött adományokból gyanús csatornákon át szivárog el, és nem arra használják fel, amire a pénzt az adományozók szánták – derítette ki az ARD német közszolgálati médiakonszern Report Mainz című politikai magazinműsora.

Civil szervezetek, figyelem: el kell számolni az 1 százalékos felajánlásokkal! Cikk

A hónap végéig kell elszámolniuk a civil szervezeteknek azzal, hogy mire költötték a 2017. évi 1 százalékos szja-felajánlásokat. Jövőre csak azon szervezeteket lehet ily módon támogatni, amelyek május 31-éig eljuttatják az elszámolást a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Civil szervezet adózása Kérdés

Közhasznú besorolással rendelkező civil szervezet, jelen esetben egyesület vállalkozási tevékenységet nem folytat, bevétele csak ingatlanhasznosításból és a rezsi továbbszámlázásából származik, s az ehhez kapcsolódó értékcsökkenést és rezsit elszámolja. Kérdésem, hogy lehet-e TAONY-t (társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatot) beküldeni, vagy a bérlésből származó nyereséget le kell-e adóznia? Előre is köszönöm válaszát.

Civil szervezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közhasznúsági besorolással nem rendelkező civil szervezet alapcél szerint népi hagyományőrzési tevékenységet végez. Legfőképpen zenés, táncos fellépésekben nyilvánul meg a tevékenysége. 2018-ban pályázati pénzből hangtechnikai berendezéseket (mikrofon, hangfal, erősítő stb.) vásárolt. Az eszközök egyedi értéke – egy kivételével – 100 ezer forint alatt van. Az lenne a kérdésem, hogy az eszközöket célszerű tárgyi eszközként kimutatni és a használat időtartamában értékcsökkenés alá vonni, vagy mivel támogatási pénzből történt a vásárlás, érdemes egyösszegű leírásként elszámolni? Amennyiben az egyesület fellép falunapon és ezt kiszámlázza, az vállalkozási tevékenységnek minősül?

5,9 milliárd forintos pályázati keret civil szervezetek részére Cikk

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen Nyíregyházán.

Civil szervezet adománygyűjtése más civil szervezetnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nonprofit egyesület vagyunk – alapító okiratunkban nem szerepel az adománygyűjtési tevékenység –, eddigi adománygyűjtésünk során saját magunk részére, illetve egy-egy magánszemély konkrét ügyére gyüjtöttünk pénzadományt. Kérdésem, hogy más civil szervezet részére gyüjthetünk-e adományt? Válaszát ezúton is köszönjük.

Itt a lista, kinek, mennyi szja 1-1 százalékot ajánlottak fel az adózók Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján, hogy mely civil szervezeteknek, illetve technikai számos kedvezményezetteknek (egyházaknak, kiemelt költségvetési előirányzatnak) ajánlották fel 2018-ban személyi jövedelemadójuk 1-1 százalékát a magánszemélyek.

Civil szervezet bevallása Kérdés

Egy település lakói létrehoztak egy egyesületet, aminek célja a közösségi élet összefogása és a község tulajdonában lévő ingatlanok felújítása. Pályázat útján nyertek pénzt az ingatlanok felújítására. A nyilvántartásainkban a tárgyi eszközök között szerepeltetik az ingatlanok felújítását, és értékcsökkenést számolnak el utánuk. Kérdésünk: május 31-éig benyújtandó Taony nyilatkozatot beadhatják? Vállalkozási tevékenységet nem folytatnak, ingatlanhasznosításból sem származik bevételük. Saját ingatlannal nem rendelkeznek. Válaszukat előre is köszönjük.

Civil szervezet – étkezés továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezet gyermektáborok megrendezéséhez ad bérbe ingatlant, a tábor ideje alatt biztosított étkezést közvetített szolgáltatásként továbbszámlázza a tábor szervezői felé. A civil szervezet meleg konyhával, főzési lehetőséggel nem rendelkezik, az étkezési szolgáltatást a saját nevében rendeli meg, és továbbszámlázza. A civil szervezet alanyi adómentes. Helyesen jár-e el, ha az étkezési szolgáltatásról is alanyi mentes számlát állít ki a tábor szervezői felé? Illetve milyen teáorszámú tevékenységgel kell rendelkeznie az étkezési szolgáltatás továbbszámlázásához? Gondot jelent-e, ha a civil szervezet az étkezési szolgáltatást magasabb áron számlázza tovább, mint amennyiért azt neki számlázták?

110 milliós pályázati keret látássérültekkel foglalkozó civil szervezeteknek Cikk

Idén összesen 110 millió forintos pályázati forrás áll rendelkezésre a látássérült felnőttek rehabilitációját, önálló életvezetését elősegítő civil szervezetek működésének elősegítésére – jelentette be az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára pénteken Budaörsön tartott sajtótájékoztatóján – olvasható a kormany.hu-n.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elmaradt vevői számlakészítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Anglia, szolgáltatás igénybevétele, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyéni vállalkozás szünetelése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close