143 találat a(z) civil szervezet cimkére

Támogatás foglalkoztatási és képzési programokhoz Cikk

Ötvennégy szervezet nyert el ezúttal több mint 26 milliárd forint fejlesztési forrást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – olvasható Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár bejelentése a kormány honlapján. Kiemelte: a támogatásokkal elsősorban foglalkoztatási és képzési programok valósulnak meg.

Indul a civil szervezetek pályázata, összesen 2,8 milliárd forint a tét Cikk

Péntektől lesznek elérhetők a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázati kiírásai, amelyekben összesen 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a civil szervezetek számára – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy nyíregyházi civil fórumon.

Civil szervezet járulék- és adókötelezettsége vendéglátás után Kérdés

Nem közhasznú nyugdíjas klub célszerinti tevékenységi körébe tartozik a hagyományőrzés. Ennek kapcsán nótadélutánt szervez, ahol belépőt szed. Az előadáson meghívott művészek lépnek fel, akiket a klub kávéval, üdítővel vendégel meg. Kérdésünk, hogy ez a vendéglátás adó- és járulékköteles-e?

Civil szervezet könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a civil szervezetek könyvelésével kapcsolatosan: lehet-e visszaállni az egyszeres könyvvitelre? Ugyanis azt olvastam, hogy bizony kiegészítő mellékletet is kell csatolni a beszámolóhoz, ha kettős könyvvezetés történik. Vagy rosszul értelmezem, elég, ha a beszámoló betétoldalait kitöltöm, és nem kell csatolni semmit? Sajnos vannak olyan kis alapítványok, amelyeknek az éves bevétele 300 ezer forint, ezt az összeget kellene a mellékletben kielemezni? :( Kell-e valahova bejelenteni a változást? Köszönettel k.anna

Civil szervezet tárgyi eszköz értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezet évekkel ezelőtt pályázat keretében tárgyi eszközt szerzett be. A kötelező tartási idő már lejárt, és értékesíteni szeretné. Cél szerinti tevékenység vagy vállalkozási tevékenység árbevételének kell tekinteni az értékesítés nettó árbevételét, ha korábban vállalkozási tevékenységként bérbe adta az eszközt a szervezet? Milyen bevételnek kell tekinteni abban az esetben, ha vállalkozási tevékenységhez nem használta az értékesíteni kívánt eszközt? Köszönöm válaszát.

Szolgáltatás áfája Romániában Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: Kulturális szolgáltatást (előadás) nyújt egy magyar kft., áfabevalló. A megrendelő romániai alapítvány. Az előadás helyszíne (teljesítés helye) Románia. Információim szerint a romániai civil szervezetek nem kapnak EU-s adószámot, nem fizetnek áfát. Ebben az esetben hogyan kell kiállítania a számlát az előadásról a magyar kft.-nek? 1. Felszámítva a magyar 27 százalékos áfát, vagy 2. áfamentesen, és ráírva a számlára, hogy az áfa fizetésére a vevő köteles, vagy 3. valahogy egészen másképp? Köszönöm válaszát! P.Zs.

Rendezvényköltség elszámolása a civil szervezetnél Cikk

Kell-e a rendezvényt szervező egyesületnek a reprezentációs költség után szja-t és eho-t fizetnie? – kérdezte olvasónk. Magos Zoltánné adószakértő válaszolt.

Az adománygyűjtésről, az adomány elszámolhatóságáról Cikk

A civil szervezeteknek közhasznú, cél szerinti tevékenységük ellátásához bevételi forrásra van szükségük. Bevételeik származhatnak alapcél szerinti tevékenységükből, végezhetnek vállalkozási tevékenységet – alapcél szerinti tevékenységük kiegészítéseként –, illetve adománygyűjtési programokban is részt vehetnek.

Civil szervezet reprezentációs költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy civil szervezet, egyesület pályázati összegből egy rendezvényt tartott. Hagyományőrző német egyesület rendezvénye volt. Ezen étkezésről volt egy jelentősebb összeg, amit a pályázatban el is számoltak költségként. A rendezvényre nem szedtek belépőt és részvételi díjat sem. Az étkezési számla meghaladja előreláthatóan az összes bevételük 10%-át. A kérdésem, hogy kell-e a reprezentációs költség után szja-t és eho-t fizetniük? Ebben az esetben is meg kell fizetni, amikor egy rendezvény része volt? Várom válaszukat.

Alapítványok egyesülése: döntések, tervek és feladatok lépésről lépésre Cikk

Alapítvány megszűnhet jogutódlással, illetve jogutód nélkül. A jogutódlással való megszűnés az alapítványok esetében egyesülést jelent más alapítvánnyal, alapítványokkal. Ismertetjük, milyen feladatai vannak az alapítványoknak az egyesülés során.

Civil szervezetek: ezekkel az előnyökkel jár a közhasznú jogállás Cikk

A jogszabályok szigorú feltételeket határoznak meg azon szervezetekre nézve, melyek kérik a közhasznúvá minősítést, ugyanakkor a közhasznú jogállás számos előnnyel is jár. Cikkünkben azzal foglalkozunk, miért érdemes kérni a közhasznú jogállás nyilvántartásba vételét.

Közel 1 milliárd forinttal kevesebb jut a társadalmi szervezeteknek az szja-ból idén Cikk

Mintegy 12 százalékkal kevesebb szja-t juttattak a civil szervezeteknek az adófizetők 2017-ben, mint az előző évben, a felajánlások összege a 2016-os 8,5 milliárd forintról 7,5 milliárd forintra csökkent – közölte a Human Dialog pénteken az MTI-vel.

Így lehet közhasznú egy civil szervezet Cikk

Milyen feltételeket, kötelezettségeket kell teljesíteniük a civil szervezeteknek, hogy közhasznúvá válhassanak?

Szeretne kapni az szja 1 százalékából? Regisztráljon a NAV-nál! Cikk

Letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) internetes honlapjáról a 17EGYREG jelű adatlap, amelyet előzetes regisztráció céljából, 2017. október 2-áig azon civil szervezeteknek kell – kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül – benyújtaniuk a NAV-hoz, amelyek a 2018. rendelkező évtől igényt tartanak a rendelkező magánszemélyek által felajánlott szja egy százalékos összegekre, és még nem regisztráltak.

23 civil szervezet a civil törvény ellen Cikk

Alkotmányjogi panasszal fordult 23 civil szervezet az Alkotmánybírósághoz a civileket szerintük megbélyegző törvény miatt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close