143 találat a(z) civil szervezet cimkére

Pénzbeli juttatás egyesülettől Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltatóm civil szervezet, egyesületként működik. Alapszabálya szerint legfőbb döntéshozó testülete a közgyűlés, amelynek lehetősége van az egyesület alapfeladatának ellátását valamilyen formában segítő személyeket "dísztagság"-gal jutalmazni. Ezt a kitüntetést szeretnénk ebben az évben nagyobb összegű kifizetéssel is összekötni, illetve a korábbi években megválasztott dísztagokat is ilyen formában jutalmazni. Kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogy ez milyen módon lehetséges, illetve ez után milyen járulékokat és terheket kell levonni és megfizetni. Előre is köszönöm válaszukat.

Civil szervezet bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem civil szervezett bevételével kapcsolatos. Magyarországi civil szervezet külföldi partnerétől (euró) támogatást kap, külföldi tartózkodása költségeit visszatérítik. Kérdésem, milyen jogcímen kell bevételezni, és van-e utána valamilyen fizetési kötelezettség? Köszönettel: Sztanó Zsuzsanna

Civil szervezetek regisztrációja Kérdés

Kérem, tájékoztassanak arról, hogy azoknak a civil szervezeteknek, amelyek igényt tartanak a magánszemélyek személyi jövedelemadójának 1százalékos felajánlására, hol, mikor, és miként kell regisztrálniuk. Válaszukat köszönöm.

Így kaphatnak a szegények valóban ingyen segítséget Cikk

Milyen adókat, illetve járulékokat kell fizetni, ha egy alapítvány céljának megfelelően nagyobb összeggel (minimálbér 50 százalékát meghaladó), illetve ingó, vagy ingatlan végleges átadásával támogatna egy adományozottat? – kérdezte olvasónk. A kérdésre Sinka Júlia szakértőnk válaszolt.

Civil szervezet által adható támogatás Kérdés

Kérdésem az lenne, hogy ha egy alapítvány (közhasznú vagy sem) céljának megfelelően támogatna egy nagyobb összeggel (minimálbér 50 százalékát meghaladó), illetve akár ingó, vagy ingatlan végleges átadásával, akkor az alapítványt, illetve az adományozottat milyen adók, illetve járulékok terhelik? Válaszát előre is köszönöm!

Civil szervezetek figyelem! Ezt kell tenni az 1 százalékokért Cikk

A jövőben csak azoknak a civil szervezeteknek lehet felajánlani a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékát, amelyek előzetesen regisztráltak az erre szolgáló nyilvántartásba.

Civil szervezet - adómentes juttatás Kérdés

Kedves Adószakértő! Szakszervezet saját tagjai részére nyújthat-e pénzbeli, illetve természetbeni juttatást adómentesen? Amennyiben igen, milyen mértékben és formában? Köszönöm válaszát! Szakács László

Adómentes juttatás Kérdés

Civil szervezet tagjai részére nyújtható-e adómentes juttatás? Ha igen, milyen mértékben és formában? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó egyéni vállalkozó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Telephelyelszámolás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close