143 találat a(z) civil szervezet cimkére

Cégkapu űrlapos regisztrációval Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megerősítést kérek: Ha jól értem a cégkapu regisztrációt, akkor 1. amennyiben a cég képviselőjének van ügyfélkapuja, akkor egyszerűsített módon végezhető a regisztráció, ahogy ez az útmutató tartalmazza https://www.konyvelozona.hu/cegkapu-regisztracio-utmutato-segedlet/, 2. ha nincs a cégvezérnek ügyfélkapuja, akkor az űrlapos kitöltést kell végigcsinálni, meghatalmazottként az alábbi leírás 5.1.1. pontja szerint, csatolmányokkal (aláírásminta, cégkivonat, meghatalmazás szkennelve) . http://ekozig.mo.hu/sites/default/files/Cegkapu_regisztracio_alkalmazas_felhasznaloi_leiras.pdf - A cégvezető nem tud ügyfélkaput nyitni, mert külföldön van, ám szkennelt iratok küldése megoldható onnan is. Ha civil szervezet az űrlapos regisztrációt indítja (egyszerűsített mód náluk nem alkalmazható), ott is kell csatolmány: Aláírásminta, cégkivonat, ennek mi a megfelelője a civil szervezetnél? Mi lehet egyesületnél, alapítványnál a képviseleti jogát igazoló teljes bizonyító erejű magánokirat? Cégkivonat helyett megfelel-e, ha innen lehet dokumentumot kreálnak PDF-ben, : http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-kereses Vagy a bíróság pecsétjével ellátott alapító okiratot szkennelni, ez a megoldás? Válaszát előre is köszönöm.

Pénzt kapnak civil szervezetek és gyermektáborok Cikk

Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 műsorában.

Külföldről támogatott szervezet bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! A törvényben meghatározott összeg (7 200 000 forint) számításával kapcsolatosan merült fel kérdésem. Egy adóévre számolva egyenként vagy összesítve eléri a fenti összeget. Ez szerepel a törvényben. Ugyanakkor számomra nem teljesen világos, hogy mi a helyzet azokkal a támogatásokkal, amiket a civil szervezet ugyan 2016-ban kapott, de felhasználás hiányában akkor elhatárolt, és most, 2017-ben lett bevétele? Előre is köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Léderer Györgyné

Pályázat agrárágazati szervezetek számára – a nyertesek Cikk

Összesen 40 millió forintot kapott 72 civil szervezet az agrárágazati szervezetek számára kiírt pályázattal.

Étkeztetés táborban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezet, egyesület szervezne az iskolai szünetekben természetismereti tábort. Az alapító okiratában a rendezvényszervezés szó nem szerepel a tevékenységei között, de a környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletformálás igen. A tábor ideje alatt a szálláson és a programokon kívül étkezést is biztosítanak a résztvevő diákok és kísérőik számára, melyet külső vállalkozótól rendelnek meg. Az egyesület nem alanya az áfának, a résztvevők számára táborszervezésről szóló számlát állítanak ki. Az étkezés nyújtásával kapcsolatban keletkezik-e adófizetési kötelezettségük?

Új rendelet 2017-től: a civil szervezetek könyvvezetéséről Cikk

2017-től új kormányrendelet szabályozza a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségét. Cikkünkből megtudhatja az alapítványok és az egyesületek könyvvezetésére és beszámolókészítésére vonatkozó főbb szabályokat.

Amit a támogatások, adományok elszámolásáról tudni kell Cikk

Összefoglaltuk az adózók által nyújtott, vissza nem térítendő támogatásoknak – ezen belül az adománynak minősülőknek – a nyújtónál és a kedvezményezettnél történő elszámolását, illetve a nyújtott támogatás társasági adókötelezettségnél történő kezelését.

Pályázat és bérkompenzáció fogyatékossággal élőket ellátó civil szervezeteknek Cikk

Az autistákat, illetve a fogyatékossággal élőket ellátó, civil fenntartású intézmények számára hirdetett két, összesen 190 millió forintos pályázatot a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére.

Civil szervezetek társasági adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezetek társaságiadó-alapjának levezetésénél figyelembe lehet-e venni adóalap-csökkentő tényezőként az előző években szintén a vállalkozási tevékenység során keletkezett veszteséget (negatív eredményt)? Köszönettel: Némethné Siklósi Ildikó

Kötelező szabályzatok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tudomásom szerint a kötelező szabályzatok az alábbiak: számviteli politika, számlarend, bizonylati rend, pénzkezelési, leltározási, selejtezési és értékelési szabályzat. A kérdésem, hogy ez valóban így van-e, illetve hogy az egyéni vállalkozókra és a civil szervezetekre is ezek a szabályzatok vonatkoznak-e? Köszönöm a segítséget!

Civil szervezet működési támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezet által kapott NEA működési támogatás esetében, ha a támogatási időszak két üzleti évet érint, hogyan könyvelem az előfinanszírozásként kiutalt támogatási összeget? Ebben az esetben alkalmaznom kell a számviteli törvény 44. § (2) bekezdését, és el kell határolnom a támogatás azon részét, amellyel szemben még nem merült fel a költség, mert áthúzódik a következő évre?

Civil szervezetek beszámolási kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000. számú, illetve az ugyanerről szóló 479/2016. kormányrendelet is érvényben van. Lehetséges ez? Melyik vonatkozik a 2016. évi beszámoló elkészítéséhez, mert egy cikkben azt is olvastam, hogy a 479/2016. kormányrendeletet csak a 2017. évi beszámolóra kell alkalmazni!? Válaszukat előre is köszönöm.

Egyesületek, alapítványok: holnap kezdi tárgyalni az Országgyűlés a támadott előterjesztést Cikk

Szerdán kezdi meg „A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényjavaslat általános vitáját az Országgyűlés.

Így támogathat civil szervezeteket Cikk

Betegek gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben az adózóktól csak néhány perc figyelmet igényel a felajánlás – emlékeztet a NAV.

Törvényjavaslat a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról Cikk

Péntek délután nyújtották be a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mikorra könyveljem?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close