438 találat a(z) cafeteria cimkére

Étkezési juttatás pénzben adható-e Kérdés

Tisztelt Szakértő!Kérdésem, hogy melegkonyhával rendelkező munkahelyen az alkalmazottak részére kifizethető-e pénzben az étkezési juttatás, abban az esetben, ha nincs használatban semmilyen utalvány, nincsenek kívülről érkező vendégek, mert ez diákok által használt tankonyha. (Ha úgy vesszük az alkalmazottak szempontjából ez melegítőkonyha.) Tehát nincs rendszeres napi főzés.Ha lenne, és étel formájában adnánk azt hogyan lehetne nyilvántartani? Az anyagnorma alapján meghatározott összegben?

Étkezési utalvány Kérdés

"Posta Paletta" étkezési utalványt vásárolt a Kft. dolgozóinak kevesebb mint 5000 Ft. értékben. Milyen adóvonzata van a juttatásnak?

SZÉP-alszámlák: nincs szükség átjárásra Cikk

Csak a szállásadás esetében indokolt a SZÉP kártya alszámlái között közötti átjárhatóság – szögezi le a Nemzetgazdasági Minisztérium annak kapcsán, hogy egyes turisztikai szakmai szervezetek nagyobb rugalmasságot szeretnének a rendszerben.

Felhasznált cafeteria kezelése felmondáskor Kérdés

Tisztelt Szakértő!Az alkalmazottak év elején nyilatkoztak az éves cafetériáról. Június hónapban egy összegben ki lett fizetve SZÉP kártyára (aki ezt kérte, ugyanis ezt nyáron lehet igazán felhasználni). A dolgozó augusztustól felmondott, kérdésem, hogy mi a sorsa a kifizetett béren kívüli juttatásnak? Nyilatkozattal megoldható-e, hogy kimerítette az egész éves adható összeget és a következő munkáltatója már ne adhasson neki? Az év hátralévő részére kifizetett juttatást le lehet vonni a béréből?Válaszukat előre is köszönöm!

Iskolakezdési támogatás: idén utoljára fizethető ki számlára Cikk

Az Országgyűlés többek között ismét módosította a személyi jövedelemadó törvényt. A változtatás szerint az iskolakezdési támogatást jövőre csak utalvány formájában lehet majd adni.

Béren kívüli juttatás Kérdés

Egy Kft adhat-e béren kívüli 30,94%-s kedvezményes adózással cafeteria juttatást?

NÜSZ: a munkavállalók 43 százaléka kap béren kívüli juttatást 2012-ben Cikk

Több mint 270 ezer munkavállalónak van SZÉP Kártyája a kibocsátó bankok március eleji adatai szerint - derül ki a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ), illetve a K&H, az MKB és az OTP keddi közleményéből.

Étkezési utalványok - mikor lehet adni 2012-ben? Cikk

Vannak olyan béren kívüli juttatások, amelyeket továbbra is nyújthat utalvány formájában a munkaadó.

Vannak még adómentes munkáltatói juttatások Szakértői Kommentár

A minimálbér és a garantált bérminimum kötelező emelése mellett, a bérkompenzációra jogosító elvárt béremelés teljesítéséhez szükséges forrásokat a cégek a béren kívüli cafeteria („étlap”) juttatások szűkítésével igyekeznek megspórolni. A költség-megtakarítás érdekében érdemes átgondolni az adómentes juttatások lehetőségét is.

Kedvezményes színházjegy terhe 2012-ben Válasz

Igen, amennyiben valamely juttatást a munkavállalóknak megismerhető belső szabályzat alapján, vagy minden...

Továbbra is népszerűek a béren kívüli juttatások Cikk

A legpesszimistább jóslatok szerint a magasabb közterhek, összetettebb étkezési támogatás miatt a munkáltatók akár 20 százaléka is megszüntethette volna a béren kívüli juttatási rendszerét, ezek a jóslatok azonban nem váltak be.

Cafeteria bevonással végrehajtott elvárt béremelés Válasz

Az elvárt béremelés teljesítésébe nem számítható be a béren kívüli juttatás.

Étkezési utalványok: így lehet választani 2012-ben Szakértői Kommentár

A munkáltató évente akár 360 ezer forint kedvezményes adózású étkezési juttatást is adhat a munkavállalónak, ha a telephelyén üzemi étkezde működik.

PwC: drágultak a béren kívüli juttatások januártól Cikk

Az idén drágultak a béren kívüli juttatások, január 1-től ugyanis meg kell fizetni utánuk a 10 százalékos egészségügyi hozzájárulást, és bár a juttatási elemek bővültek, a válság miatt nehezen lehet élni az új lehetőségekkel a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég szerint.

Erzsébet-utalvány: az idén meleg étkezésre is felhasználható Cikk

A fogyasztásra kész ételek, vagyis a hideg ételek vásárlására fordítható Erzsébet-utalványt csak az idén meleg étel vásárlására is el lehet költeni, járulék mentesen havi 5 ezer forintért, a kormányzat azért döntött így, hogy zökkenőmentes legyen az új kafetéria-rendszerre való átállás - mondta Guller Zoltán, az utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója a rendszert bemutató sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Bt.-beltag munkaviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs