432 találat a(z) cafeteria cimkére

Vége az eho-kedvezménynek: kinek csökken a bére? Cikk

A nemzetgazdasági miniszter a jövő évi költségvetésben összesen 367 milliárd forint értékű kiigazítást jelentett be szerdán a kormány döntésélt követően. Az ország nadrágszíját újabb hét lyukkal kell szorosabbra húzni. Az eho-kedvezmény megszüntetésével szinte minden munkavállaló bére csökkenhet.

NÜSZ: több mint 22 ezer helyen lehet fizetni Erzsébet-utalvánnyal Cikk

Béren kívüli juttatásként az Erzsébet-utalványt eddig több mint 1,8 millió munkavállaló választotta, az étkezési jegyeket az országban több mint 22 ezer helyen fogadják el - közölte az MTI kérdésére az utalványokat forgalmazó Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. hétfőn.

Népszerűbb az egészségbiztosítás, ha a munkaadó fizeti a díjat Cikk

A magyar lakosság 37 százalékát érdekli az olyan egészségbiztosítás, amely áthidalja a várakozást, az ellátási körülményeket, valamint az orvos-beteg kommunikáció hiányát, de az igény kétharmadra nő, ha a magánbiztosítás díját a munkaadó fizeti - közölte az Union Biztosító, felmérésének eredményét.

Iskolarendszerű képzés átvállalt költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő!Munkavállalónk iskolarendszerű képzésben vesz részt. Az átvállalt költsége (képzési díj, reg.díj, jegyzetek, fizetett szabadidő stb.) után mikor kell adózni, és mennyit? A béren kívüli juttatások együttes értéké az éves keretösszeget már elérte a munkavállalónk esetében.Másik fontos kérdésünk, hogy Tanulmányi szerződést (szabadság,szabadidő miatt), és Munkáltatói elrendelést (béren kívüli juttatásként számolhassuk el) is kell készítenünk?Köszönjük szépen előre is a válaszukat!

Lakhatási támogatás és cafeteria: lehet ettől több munkahely? Cikk

A kánikulai szélcsendben felröppent egy ötlet, hogy adókedvezményt kellene bevezetni a lakóhelyüktől távol (például több mint száz km-re) munkát vállalóknak adott munkáltatói lakhatási támogatásra. Mit jelenthet ez? Miben segíthet és miben nem? S mit mond a hatályos törvény?

Erzsébet-utalvány Kérdés

A munkáltató 5.000,- Ft értékű étkezési utalványt (Erzsébet utalványt) juttatna havonta a munkavállalóinak. Kollektív Szerződés, Cafeteria Szabályzat nincs érvényben. Az összlétszám közel 100 fő, ebből 25 fő a közfoglalkoztatott dolgozó, 2 hónapos határozott idejű munkaszerződéssel (de egész évben, forgórendszerben). A közfoglalkoztatottakat a cég nem szeretné utalványban részesíteni. Megoldható ez szabályosan, hogy csak a dolgozók egy része kapjon utalványt?

Jánossy Gyula Cikk

Csökkent a cafetériát nyújtó kkv-k száma Cikk

Az előző negyedévi stagnálást követően csökkent a béren kívüli juttatásokat nyújtó kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) aránya, a következő egy évben a hazai kkv-k mindössze 45 százaléka tervezi azt, hogy juttatásai között valamilyen természetbeni hozzájárulást is ad dolgozóinak - közölte Németh László, a K&H kkv marketing főosztályvezetője.

NGM: július végéig a munkáltatók 49 milliárd forint juttatást adtak SZÉP-kártyán Cikk

A munkáltatók 48 milliárd 597 millió forint értékben adtak juttatást a dolgozóiknak Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártyán, amelyből a kártyatulajdonosok 17 milliárd forintot meghaladó összegben használtak fel július végéig - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Étkezési juttatás pénzben adható-e Kérdés

Tisztelt Szakértő!Kérdésem, hogy melegkonyhával rendelkező munkahelyen az alkalmazottak részére kifizethető-e pénzben az étkezési juttatás, abban az esetben, ha nincs használatban semmilyen utalvány, nincsenek kívülről érkező vendégek, mert ez diákok által használt tankonyha. (Ha úgy vesszük az alkalmazottak szempontjából ez melegítőkonyha.) Tehát nincs rendszeres napi főzés.Ha lenne, és étel formájában adnánk azt hogyan lehetne nyilvántartani? Az anyagnorma alapján meghatározott összegben?

Étkezési utalvány Kérdés

"Posta Paletta" étkezési utalványt vásárolt a Kft. dolgozóinak kevesebb mint 5000 Ft. értékben. Milyen adóvonzata van a juttatásnak?

SZÉP-alszámlák: nincs szükség átjárásra Cikk

Csak a szállásadás esetében indokolt a SZÉP kártya alszámlái között közötti átjárhatóság – szögezi le a Nemzetgazdasági Minisztérium annak kapcsán, hogy egyes turisztikai szakmai szervezetek nagyobb rugalmasságot szeretnének a rendszerben.

Felhasznált cafeteria kezelése felmondáskor Kérdés

Tisztelt Szakértő!Az alkalmazottak év elején nyilatkoztak az éves cafetériáról. Június hónapban egy összegben ki lett fizetve SZÉP kártyára (aki ezt kérte, ugyanis ezt nyáron lehet igazán felhasználni). A dolgozó augusztustól felmondott, kérdésem, hogy mi a sorsa a kifizetett béren kívüli juttatásnak? Nyilatkozattal megoldható-e, hogy kimerítette az egész éves adható összeget és a következő munkáltatója már ne adhasson neki? Az év hátralévő részére kifizetett juttatást le lehet vonni a béréből?Válaszukat előre is köszönöm!

Iskolakezdési támogatás: idén utoljára fizethető ki számlára Cikk

Az Országgyűlés többek között ismét módosította a személyi jövedelemadó törvényt. A változtatás szerint az iskolakezdési támogatást jövőre csak utalvány formájában lehet majd adni.

Béren kívüli juttatás Kérdés

Egy Kft adhat-e béren kívüli 30,94%-s kedvezményes adózással cafeteria juttatást?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi fuvarozás

Bunna Erika

adótanácsadó

Következő évi számla kiegyenlítése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs