180 találat a(z) Oroszország cimkére

NAV-tájékoztató egyes áruk oroszországi újrakivitelének tilalmáról Cikk

Egyes áruk oroszországi újrakivitelének tilalmáról szóló tájékoztatót tett közzé honlapján szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV-tájékoztató az Oroszországgal szembeni intézkedésekről Cikk

Oroszországgal szembeni szankciós intézkedésekről tett közzé tájékoztatót honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

8 százalék feletti az infláció Oroszországban Cikk

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az áprilisi 7,8 százalék után májusban 8,3 százalék volt az éves infláció Oroszországban.

Fontos határidő közeledik a háború miatt kiszabott szankciókkal érintett magyar cégeknek Cikk

Június 20-ától csak hatósági engedély birtokában végezhetők majd bizonyos, az orosz cégek vagy szervek részére nyújtható, biztosítható vagy értékesíthető szolgáltatások, amelyek eddig mentességet élveztek a szankciók alól – hívják fel a figyelmet közleményben a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda munkatársai.

32 ezer kínai autót hívnak vissza Oroszországban Cikk

A kínai Great Wall Motors (GWM) oroszországi autógyára 32 ezer 156 Haval márkájú autót hív vissza elektromos problémák miatt.

2025 végéig meghosszabbította egyes áruk és berendezések kiviteli tilalmát az orosz kormány Cikk

Az orosz kormány kedden két évvel, 2025 végéig meghosszabbította bizonyos áruk és berendezések kiviteli tilalmát – közölték szerdán a kormány honlapján.

Oroszország felmondta a kettős adóztatást elkerülő egyezményt, Magyarország nem: így hat az szja-kötelezettségekre Cikk

2023. március közepén találkozhattunk azzal a hírrel, miszerint Oroszország felmondja a barátságtalan országokkal érvényben lévő kettős adóztatás elkerülésére vonatkozó egyezményeket. Ez a bejelentés 2023. augusztus 8-ától érinti a Magyarországgal kötött egyezményt is.

Szankciók: már az orosz vas- és acélipari terméket tartalmazó termékeket is korlátozzák Cikk

2023. szeptember 30-ától kezdődően nem csupán a szankciós listán szereplő, Oroszországból származó vas- és acélipari termékek behozatala vált tiltottá, hanem a szankcióval érintett, de más harmadik országból származó azon vas- és acélipari termékek importja is, amelyek korlátozással sújtott, orosz vas- és acélipari terméket tartalmaznak olvasható az EY hírlevelében.

NAV-tájékoztató az orosz részről felfüggesztett magyar-orosz adóegyezményről Cikk

Oroszország 2023. augusztus 8-án felfüggesztette a Magyarországgal kötött, hatályos, kétoldalú, az 1999. évi XXI. törvénnyel kihirdetett adóegyezmény (Egyezmény) 5-22. és 24. cikkeinek alkalmazását, így Oroszország ettől az időponttól a saját belső szabályait alkalmazza az orosz és a magyar fél közötti ügyletekből származó jövedelmek és vagyon adóztatására.

Szállítások Oroszországba és Belaruszba – fokozott átvilágítási intézkedésekre hívja fel a figyelmet az adóhatóság Cikk

Az Európai Bizottság gazdasági szereplőknek szóló, az orosz-ukrán háború miatt elrendelt szankciók megkerülésének megakadályozását célzó, angol nyelvű útmutatót adott ki. Az Oroszországba és Belaruszba irányuló szállításoknál javasoljuk az ebben foglaltak figyelembevételét – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ismét meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat az Európai Unió Cikk

Az uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács szerdán további hat hónappal, 2024. március 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi egységének, önállóságának és függetlenségének aláásásáért vagy veszélyeztetéséért felelősökkel szemben hozott korlátozó intézkedések időtartamát – olvasható a brüsszeli testület közleményében.

Oroszország vs. barátságtalan államok: Putyin utasítására felfüggesztik a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodások egyes rendelkezéseit Cikk

Elrendelte Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországgal szemben barátságtalan államokkal – az Egyesült Államokkal, az EU-tagállamokkal, Kanadával, Japánnal és más országokkal – kötött adóegyezmények egyes rendelkezéseinek felfüggesztését.

Kellemetlen hír Magyarországnak: elolvadhat az orosz olaj árelőnye Cikk

Az Európában irányadó Brent típusú kőolajhoz képest az orosz Ural kőolaj árelőnye „már elég kicsi, bizonyos területeken nagyon alacsony, általánosságban pedig 15 dollár alatti” – közölte az orosz kormány tudatos lépéseinek eredményét a mai orosz-afrikai szentpétervári fórumra időzítve Nyikolaj Shulginov orosz energetikai miniszter. Ez azt jelenti, hogy új helyzet van kialakulóban az orosz olajexport árazásában Európa irányába, és ez több országot is érint, többek között Csehországot és Magyarországot is – írja elemzésében a Portfolio.hu.

Az Európai Unió hat hónappal meghosszabbította az Oroszországgal szembeni szankciókat Cikk

Az uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács csütörtökön bejelentette, hogy további hat hónappal, jövő év január 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket – közölte az MTI.

Drágult a búza és a kukorica a tőzsdén, miután Oroszország felmondta a fekete-tengeri gabonaegyezményt Cikk

Emelkedtek a búza és a kukorica jegyzési árai a chicagói terménytőzsde (CBOT) keddi kereskedésének kezdetén, egy nappal azután, hogy Oroszország felmondta a fekete-tengeri orosz-ukrán gabonaegyezményt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi rendezvény

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Megbízási díjas költségtérítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Távmunka az USA-ban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink