149 találat a(z) Oroszország cimkére

Északi Áramlat: több száz kilónyi TNT-nek megfelelő robbanások idézték elő a gázvezetékek szivárgásait Cikk

Több száz kilónyi TNT-nek megfelelő tenger alatti robbanások idézték elő az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetékek balti-tengeri szakaszán bekövetkezett négy szivárgást – áll a Svédország és Dánia által az ENSZ-nek pénteken benyújtott hivatalos jelentésben, közölte az MTI.

Kibővítette az Európai Unió elleni szankciókat Oroszország Cikk

Oroszország az uniós büntetőintézkedésekre válaszul kibővítette az Európai Unió elleni szankcióit. Az új szankciós listán szerepel az uniós országok felső katonai vezetése, valamint mások, akik érintettek az ukrajnai fegyverszállításokban – áll az orosz külügyminisztérium szerdán közzétett közleményében.

A gázár hatósági korlátozását javasolja az Európai Bizottság Cikk

A földgáz árának piacfüggetlen, hatósági korlátozását javasolja az Európai Bizottság a romló európai energiapiaci helyzet miatt – írja a Handelsblatt című német üzleti lap egy belső bizottsági dokumentumra hivatkozva.

Óriási slamasztikában az orosz gazdaság, akár tíz évig is recesszióban maradhat Cikk

Oroszország hosszabb és mélyebb gazdasági recesszióval nézhet szembe az amerikai és európai szankciók miatt, és veszélybe kerülhetnek azok az iparágak, amelyekre az ország gazdasága évek óta támaszkodik – közölte a Bloomberg hírügynökség az orosz kormány belső jelentésére hivatkozva, amelyet a Kommerszant orosz gazdasági lap idézett. Az orosz gazdaságfejlesztési miniszter értékelése szerint a jelentés olyan elemző számításokat tükröz, amelyek azt mutatják, hogyan fog fejlődni az ország gazdasága a szankciókkal szembeni ellenállás nélkül.

Szijjártó Péter: a meglevő szerződésen felül is kapunk gázt, az EU visszavonta az Oroszországgal szembeni vízumkönnyítést Cikk

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében beszélt fölgázszállítási kérdésekről, illetve arról, hogy az Európai Unió milyen álláspontra helyezkedik az Oroszországgal szemben bevezetett vízumokkal kapcsolatosan.

Cseppfolyósított földgázt és tiszta hidrogént exportálna Európába Kanada Cikk

Kanada megvizsgálja annak lehetőségét, hogy keleti partvidéki kikötőiből közvetlenül Európába exportáljon cseppfolyósított földgázt (LNG) – jelentette be Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hétfőn, Olaf Scholz német kancellárral közös montreali sajtótájékoztatóján.

Mianmar Oroszországból importálna üzemanyagot Cikk

Mianmar Oroszországból importálna dízel- és fűtőolajat a délkelet-ázsiai országot irányító junta szóvivőjének szerda esti bejelentése szerint.

Távozik az orosz piacról a világhírű svájci csodoládégyártó is Cikk

Elhagyja az orosz piacot a csokoládégyártó svájci Lindt & Sprungli Group – közölte a társaság.

Felszámolja oroszországi érdekeltségeit a H&M Cikk

A svéd H&M csoport, a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi lánca megkezdi oroszországi üzleti tevékenységének felszámolását a „jelenlegi működési problémák és a jövő kiszámíthatatlansága miatt" – közölte az MTI.

Drámai és folyamatos az új autók értékesítésének visszaesése Oroszországban Cikk

Oroszországban igen jelentősen, 82 százalékkal, 27 ezer 761-re zuhant az új autók és haszongépjárművek eladása júniusban az egy évvel korábbi 154 ezer 553-ról – közölte az Oroszországban tevékenykedő európai vállalatokat tömörítő szervezet, az AEB autógyártó-bizottsága.

Megerősíti az orosz határ védelmét Finnország Cikk

A finn parlament csütörtökön elfogadta a finn-orosz határ védelmének megerősítéséről szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében kerítést emelhetnek a határ mentén, és bizonyos szakaszokat lezárva, kijelölt határátkelőhelyekre irányíthatják menedékkérőket.

Gázkrízis: a második riasztási fokozat lép életbe Németországban Cikk

Kihirdették csütörtökön Németországban a földgázellátási válsághelyzet második, riasztási fokozatát az Oroszországból érkező szállítások jelentős csökkenése miatt.

Mellőzhetik az orosz hatóságok az EJEB ítéleteinek végrehajtását Cikk

Második és harmadik, végleges olvasatban is megszavazta kedden az orosz parlament azt a törvényjavaslat-csomagot, amely felhatalmazza az orosz hatóságokat az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ítéletei végrehajtásának mellőzésére.

Az olaj ára elérte a 120 dollárt Cikk

Az olaj ára elérte a 120 dollárt hétfőn, miután Szaúd-Arábia megemelte a nyersolaj júliusi árát, és a piacon kételyek merültek fel azt illetően, hogy az OPEC+ havi kitermelési céljának emelése segíteni fogja a szűkös kínálat enyhítését – tette közzé az MTI.

Fitch Ratings: az Oroszországban kitermelt kőolaj negyede eltűnhet a világpiacról Cikk

Az Oroszországban kitermelt kőolajmennyiség negyede eltűnhet a világpiacról az Európai Unió által bevezetett importszankciók miatt, mivel a teljes orosz exportot nem lehet más piacokra átirányítani – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban bemutatott helyzetértékelésében. A nemzetközi hitelminősítő szerint a térségen belül a Mol-t érintheti a leginkább az uniós intézkedés, és a magyar cégnek beruházásokra lehet szüksége az átálláshoz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mennyi lehet a legrövidebb napi munkaidő?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Próbaidő alatt okozott vagyoni kár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Alkalmi munkavállaló – kártérítés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs