4849 találat a(z) NAV cimkére

Új NAV-tájékoztató Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ellentételezés nélkül nyújtott támogatásokról az éves beszámoló kiegészítő mellékletében teljesítendő adatszolgáltatással kapcsolatban.

Február 26-áig nyilatkozni kell a katás bevételekről – nézzük a legfontosabb tudnivalókat! Cikk

2024. február 26-áig kell nyilatkozniuk a kisadózó egyéni vállalkozóknak katás bevételeikről. Cikkünkben a nyilatkozattétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

Bevallás benyújtása az eÁFA rendszerében Cikk

Az eÁFA-rendszerben 2024.február 1. óta akár webes felületen, akár gép-gép kapcsolaton keresztül is benyújtható az áfabevallás. Az adóhivatali adatokra épülő szolgáltatáscsomag minden vállalkozás számára előnyös megoldást kínál az adókötelezettség gyors és pontos teljesítésére. A korábbinál kevesebb adminisztráción túl képes kiszolgálni a vállalkozások ügyviteli rendszerének adatigényét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új, elektronikus áfarendszere, olvasható a NAV honlapján.

Kezdődik az eÁfa korszaka – útmutató az első bevalláshoz 2. rész Cikk

Az első részben az eÁfa rendszer webes megoldását mutattuk be, most a NAV eÁfa M2M rendszer megoldását vesszük górcső alá – derül ki az RSM Hungary összefoglalójából.

Itt vannak a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagok legújabb országos átlagárai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket 2024. február hónapra.

Adócsaló bűnszervezetet számolt fel a NAV Cikk

Több mint 1,7 milliárd forint értékben foglalt le, illetve vett zár alá luxusautókat, ingatlanokat, készpénzt és bankszámlákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor – közölte az MTI.

Biztosítási adó megállapítása és elszámolási módja – itt a NAV információs füzete Cikk

A biztosítási adó a biztosítási szektort terhelő – forgalmi típusú – különadó, szabályait a biztosítási adóról szóló 2012. évi CII. törvény (Batv.) tartalmazza. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) információs füzetében a biztosítási adó megállapításáról és elszámolásának módjáról nyújt tájékoztatást.

Félmilliárdos költségvetési csalás miatt vádemelést javasol a NAV Cikk

Csaknem 550 millió forintos költségvetési csalás üzletszerű elkövetése miatt nyújtottak be vádemelési javaslatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti cégvezető és könyvelője ellen.

A jövedéki adó visszaigénylésének szabályairól közölt friss információs füzetet a NAV Cikk

A jövedéki adó visszaigénylésének szabályairól, valamint az egyes visszaigénylési esetek sajátosságairól tett közzé friss információs füzetet a NAV.

Sajtok és konzervek között volt a cigaretta Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M1-es autópályáról kísérték le azt a Hollandiába tartó bolgár buszt, amelyből 740 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő, olvasható a NAV honlapján.

Amit a netáról tudni érdemes – a NAV összefoglalta Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) aktualizálta honlapján a népegészségügyi termékadóról szóló információs füzetét.

Bejelentett részesedés: ezek az elmúlt időszak változásai Cikk

A globálisminimumadó-törvény a bejelentett részesedés témakörében olyan változást hozott, amely számos adózó számára kedvező lehet. A Grant Thornton Magyarország ennek részleteit ismerteti honlapján megjelent írásában.

NAV információs füzet a mezőgazdasági őstermelők adózásáról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissítette honlapján a mezőgazdasági őstermelő adózásáról szóló információs füzetét.

Üzemszünetre figyelmeztet a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján tájékoztat arról, hogy karbantartás miatt 2024. február 07-én 20 órától 24 óráig az ONYA és az eSZJA rendszerben szolgáltatáskiesés várható.

Kezdődik az eÁfa korszaka – útmutató az első bevalláshoz 1. rész Cikk

Az eÁfa rendszer elindítása jelentős mérföldkő a magyar adóbevallási gyakorlatban. Ez a rendszer, amely 2024-től áll rendelkezésre, lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy hatékonyabban és átláthatóbban kezeljék áfa bevallásaikat – derül ki az RSM Hungary összefoglalójából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás és számviteli, adózási teendők

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Transzferár

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Transzferár-kiigazítás egyéb adókban

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink