4407 találat a(z) NAV cimkére

Nem tudta a sofőr, hogy 740 karton zárjegy nélküli cigit is szállít Cikk

Hétszáznegyven doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán egy bolgár autóban, olvasható a NAV honlapján.

NAV: közzétette az adótartozással rendelkezők listáit Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette az adótartozással rendelkező magánszemélyek, illetve adózók (nem magánszemélyek) listáit.

Új adatlapot vezet be NAV az állandó meghatalmazások bejelentésére Cikk

2023 januárjában egyszerűsödik a képviseleti jogok kezelése, január 28-án új adatlapot vezet be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az állandó meghatalmazások bejelentésére, UJEGYKE néven. Az új bejelentéssel átfogó ügycsoportokra lehet meghatalmazást adni. Egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés, sőt az UJEGYKE már online is beadható lesz, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Teljes informatikai rendszert érintő karbantartás lesz a NAV oldalain Cikk

Karbantartásokra hívja fel honlapján a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), melyek a teljes informatikai rendszert érintik. Kérik, hogy ügyintézésüket ezekhez igazítva, tervezzék!

A köztartozásmentes adózói listába kerülés feltételei – friss információs füzet a NAV-tól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közhiteles nyilvántartást vezet azokról az adózókról, amelyeknek nincs köztartozásuk. Ez a köztartozásmentes adózói adatbázis (KOMA).

NAV: Itt vannak a februárban alkalmazható üzemanyagárak Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló – többször módosított – 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

Amit a csoportos áfaalanyiságról tudni érdemes Cikk

A csoportos áfaalanyiság az áfatörvény szerint választható lehetőség a belföldön letelepedett, kapcsolt vállalkozások számára. Ez olyan speciális adóalanyiság, amelynek időszakában a tagok együtt alkotnak egyetlen áfaalanyt, és a csoport létrejöttével önálló áfaalanyiságuk megszűnik.

NAV-tájékoztató a magáncsődeljárásról Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a természetes személyek adósságrendezési eljárásával (magáncsődeljárással) kapcsolatos adózási tudnivalókról.

NAV: Közösségi adószámokról szóló információs füzet Cikk

Frissítette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közösségi adószámokról szóló információs füzetét.

Üzemszünet lesz a NAV KBR oldalán Cikk

A KBR (Központi Bűnjelnyilvántartó Rendszer) tervezett karbantartás miatt 2023. január 26-án 18 órától várhatóan 18 óra 30 percig nem lesz elérhető, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Nem adott be bevallást, nem fizetett adót – 80 millió forintot zárolt a NAV egy kivitelezőnél Cikk

A bevallási és fizetési fegyelem alapvető hiánya és a várható megtérülés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 80 millió forintot zárolt egy napelemparkokat kivitelező társaság bankszámláján.

Ki, mit gondol az online ügyintézésről? Felmérést készít a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felméri az adózók véleményét az online ügyintézésről, a visszajelzések segítik a hivatalt ügyintézői felületeinek fejlesztésében.

Galambok alatt találtak hamis ruhákat a NAV-ellenőrök Cikk

Galambok alá rejtett cigarettát, zsákokba pedig hamis ruhát egy bolgár férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M7-es autópályán ellenőriztek, olvasható a NAV honlapján.

1 milliárd 200 millió forintnyi elcsalt áfa, 200 ezer oldal nyomozati anyag – 25 évet is kaphatnak a számlagyárosok Cikk

Befejeződött az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára elleni nyomozás. A nyomozati iratok csaknem 200 ezer oldalt tettek ki, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Két új NAV információs füzet jelent meg a fizetési kedvezményekről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent két új információs füzet a fizetési kedvezményekről. Külön információs füzetet szántak a témában a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak, illetve külön füzetet kaptak a gazdálkodó szervezetek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs