4647 találat a(z) NAV cimkére

Karosszériában akarta csempészni a cigarettát: 960 doboz fért a kárpitba Cikk

Egy bolgár férfi lyukat vágott egy busz oldalába, hogy a karosszériában kialakított üreget használja csempészáruk számára, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Közzétette a NAV a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagok júniusi átlagárait Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján 2023. június hónapra a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket.

Brutális mennyiségű hamis mosószert foglalt le a NAV Cikk

Egy nagyobbacska vármegyeszékhely teljes lakosságának éves mosószerfogyasztását is fedezné az a mennyiség, amelyre egy budapesti telephelyen akadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A valóság viszont az, hogy pár százezer háztartás, Pécs, Miskolc vagy akár Szeged népessége is képtelen lenne egy éven keresztül mosni a pancsolt szerekkel, olvasható a NAV honlapján.

Kezelőszemélyzet nélküli automatákat ellenőriz a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a korábbi ellenőrzések tapasztalatai alapján 2023. június 1-jétől fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket.

Egyéb oktatási szolgáltatások áfamentessége – Válaszol a NAV Cikk

Kiegészítette az egyéb oktatás körébe tartozó szolgáltatások áfamentességéről szóló 2020/7. számú válaszát egy jogszabály-módosítás alapján a NAV.

Karbantartás az ügyfélportál és az ONYA rendszeren Cikk

2023. május 31-én karbantartás lesz az ügyfélportál és az ONYA rendszeren – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház Cikk

Hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház, az ellenőrök próbavásárlással buktatták le a csalókat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Tizenegy millió forintnyi partikelléket foglalt le a NAV Cikk

Több mint tizenegy millió forintnyi partiszettet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy bolgár rendszámú teherautó ellenőrzésekor – közölte a vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

Láncügylet Kérdés

Vakációzik a NAV? Cikk

A bíróságok nyári és karácsonyi törvénykezési szünetéhez hasonló, a hivatali, közigazgatási eljárásokra vonatkozó igazgatási szünetet szabályozó törvényt fogadott el az Országgyűlés. A törvény célja, hogy az egyes állami és önkormányzati szervek nyári és karácsonyi szünetet tarthassanak, mégpedig anélkül, hogy ehhez a jövőben törvényi szintű szabályozásra legyen szükség. A törvény ugyanis megadja az igazgatási szünet fő kereteit és felhatalmazza a kormányt, hogy a jövőben rendelettel is elrendelhessen igazgatási szünetet. Két fontos kérdés azonban felmerül – hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Nyolcmillió forintnyi gyógyszeres ampullát foglalt le a NAV az M5-ösön Cikk

Csaknem nyolcmillió forint értékben gyógyszeres ampullákat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy német rendszámú teherautó ellenőrzésekor – közölte a vámhivatal szerdán a Facebook-oldalán.

Online Számla: szeptemberig lehet felkészülni, ezeket kell átgondolni Cikk

Az Online Számla rendszer fennállása óta megszokhattuk, hogy a NAV időről-időre kisebb-nagyobb változásokat eszközöl a platformon. Legutóbb ez év januárjában egy a társaságok tömegét érintő változást jelentett be az adóhatóság, melynek élesítését május 15-ére tervezte. Azonban a NAV híre szerint a változás élesítését szeptember 18-ára halasztották. Ez azt jelenti, hogy a cégeknek, amelyek nem készültek fel a módosító és sztornó számlákkal kapcsolatos változásra, közel négy hónapnyi idő áll rendelkezésükre a felkészüléshez – írja blogbejegyzésében Budai Mátyás, az RSM szakértője az rsm.hu-n.

Szja-bevallás meghosszabbítva: továbbra is hibás a NAV rendszere, az 1+1 százalékról nem lehet rendelkezni Cikk

Olvasói jelzés szerint ma reggel sem lehetett rendelkezni az 1+1 százalék felajánlásáról annak ellenére, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tegnap éjszaka közölte, hogy mind az adófelajánlások, mind az szja-bevallás határidejét meghosszabbította május 23-a éjfélig az ügyfélkapu összeomlása miatt. Az adóhivataltól gyors reagálást kértünk cikkünk megjelenése előtt egy órával, de egyelőre nem kaptunk választ a NAV sajtóosztályától a technikai probléma okáról, a teendőkről. Az adóhatóság május 23-án 15.41-kor küldött közleményében tudatta: május 24-én éjfélig lehet benyújtani az szja-bevallásokat, és rendelkezni az adó 1+1 százalékáról.

Új határidő az szja-bevalláshoz: május 23. éjfél Cikk

Május 23-áig benyújtható az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezés – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Facebook-oldalán.

NAV: így kell adózni tartalomszolgáltató platformon szerzett jövedelmek után Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményt adott ki a tartalomszolgáltató platformon szerzett jövedelmek adózásáról.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31