4897 találat a(z) NAV cimkére

Sportfogadásokhoz tippeket ad? Ha mindezt pénzért teszi, nem árt bevallani a jövedelmet Cikk

Az elektronikus kereskedelem ma már nem csak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat. Természetesen ezeknél az adásvételeknél is be kell tartani a számlaadási és adózási szabályokat. A NAV munkatársai ezúttal internetes fogadások tippadóit ellenőrizték, olvasható az adóhivatal honlapján.

Új funkció az eÁFA-rendszer M2M-kapcsolatán: itt az önellenőrzés Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a GitHub felületén elérhetővé tette az eÁFA-rendszer gép-gép kapcsolatán benyújtható önellenőrzéshez készített fejlesztői dokumentációt, valamint a hozzá tartozó új XSD-sémát, olvasható a NAV honlapján.

Karbantartás az ÁRUREG, a CDPS_I és az eVÁM rendszeren Cikk

Az ÁRUREG (Áruregisztrációs Rendszer), a CDPS_I (Vámáru-nyilatkozat Feldolgozó Rendszer) és az eVÁM (Elektronikus Vám-árunyilatkozat Modul) 2024. június 5-én 20 órától, várhatóan 20 óra 30 percig nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV-tájékoztató a Belarusz Köztársaság és Magyarország közötti kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény részleges felfüggesztéséről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki a Belarusz Köztársaság és Magyarország közötti kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény részleges felfüggesztéséről honlapján.

NAV: egységes ellenőrzés a Baltikumban, Lengyelországban és Finnországban Cikk

Az orosz–ukrán háború miatt elrendelt szankciók érvényesítése miatt Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország és Finnország vámhatóságai 2024. május 9-én egységes ellenőrzési intézkedések alkalmazásáról írtak alá megállapodást – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Éles lőfegyvereket, cigarettát rejtett pénztárgépek közé a csempészbanda Cikk

Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát talált a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) egy Komárom-Esztergom vármegyei raktárban, a csempészáru egy részét harminc raklap pénztárgép csomagolásába rejtették – közölte Tóth Gergő, a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről Cikk

Május 9-étől a NAV új digitális szolgáltatásaként elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről a NAV Ügyfélportálon (ÜPO) – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

Bővül az eÁfában elérhető funkciók köre, napirenden az ÁNYK kivezetése Cikk

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eÁfa rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van, derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen – írja sajtóközleményében a Kulcs-Soft.

Adónyomozók a főpolgármester tanácsadóinál – a NAV visszautasítja, hogy politikai indíttatásból vizsgálódik Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden olyan választási kampányban megfogalmazott főpolgármesteri állítást, sajtóhíresztelést határozottan visszautasít, amely az állítja vagy arra utal, hogy feladatainak ellátását az aktuális politika befolyásolja – közölte az adóhatóság.

Fiktív számlákat fogadott be négy gyógyszertár Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy számlázási láncolat ellenőrzésekor négy gyógyszertárnál állapította meg, hogy gyógyszerészi szolgáltatásról szóló, fiktív számlákat fogadtak be, olvasható a NAV honlapján.

Utólagos részesedésbejelentés – gyakori kérdések és válaszok a NAV-tól Cikk

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao. tv.) 2023. december 31-től hatályos módosítása lehetővé teszi az adózóknak, hogy a 2023. december 31-ét megelőző napon bejelentett részesedésnek nem minősülő részesedésüket a 2023. adóévre vonatkozó éves társaságiadó-bevallás benyújtására nyitva álló határidő utolsó napjáig utólag bejelentsék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) – írja honlapján a NAV.

Vám- és jövedéki eljárások: karbantartás lesz a KKK_WEB alkalmazáson Cikk

2024. május 26-án (vasárnap) 8 óra és 22 óra között a vám- és jövedéki eljárások elektronikus adatcseréjét bonyolító KKK_WEB és az ahhoz kapcsolódó háttérszolgáltatások nem lesznek elérhetők – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Katás egyéni vállalkozó nyugta elektronikus beküldése Kérdés

Az uniós szabályok kijátszásával akartak áfát csalni Cikk

Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal egy másik tagállam adóhatóságától kért információkkal göngyölítette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fiktív eladások hátterét.

NAV: gyakran ismételt kérdések transzferár-adatszolgáltatással kapcsolatban Cikk

Transzferár-adatszolgáltatással kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket é arra adott válaszokat tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink