4654 találat a(z) NAV cimkére

Illegális mosószerekkel kereskedő férfit tartóztatott le a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói letartóztattak egy férfit, aki közel 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedett – tudatta a hivatal közleményben az MTI-vel.

Üzemszünet lesz a NAV-nál Cikk

Október 22-én üzemszünet lesz a NAV internetes bankkártyás fizetési szolgáltatásában – olvasható az adóhatóság honlapján.

100 millió forintos adóbírság számlázási lánc miatt Cikk

Számlázási láncot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV); az érintetteknek 57 millió forint adókülönbözetet és több mint 100 millió forint adóbírságot állapítottak meg a revizorok.

Hamarosan lejár a turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetésének határideje Cikk

2023. október 20-áig a havi és negyedéves bevallóknak kell benyújtaniuk a 23TFEJLH jelű nyomtatványt, és befizetniük a turizmusfejlesztési hozzájárulást – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Több mint 29 ezer szál cigaretta csaknem 3 milliárd forint értékben: itt vannak az első három negyedév lefoglalási adatai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a 2023. január és szeptember között lefoglalt dohánygyártmányok adatait.

NAV: közreműködő szervezetek jegyzéke Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) általános közigazgatási végrehajtóként közreműködő gazdálkodók szolgáltatásait veszi igénybe az olyan ügyekben, amelyekhez szakértelemmel, hatósági engedéllyel vagy eszközzel nem rendelkezik, és azok beszerzése nem tartozik a közbeszerzésekről szóló törvény hatálya alá, írja honlapján a NAV.

NAV: GitHubon az e-pénztárgépek fejlesztői dokumentációja Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a GitHub felületén elérhetővé tette az eNyugta rendszerben bevezetendő e-pénztárgépek fejlesztői dokumentációját, valamint a hozzá tartozó XSD-sémákat, olvasható a NAV honlapján.

Itt a NAV friss listája az alkalmazottat bejelentés nélkül foglalkoztatókról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát – természetes személyeknél az adóazonosító jelet –­, amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be az alkalmazottuk munkaviszonyát.

Hatezer doboz adózatlan cigarettát talált az adóhatóság Vámosatya külterületén Cikk

Hatezer doboz adózatlan cigarettát találtak Vámosatya külterületén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség munkatársai – közölte az MTI.

NAV: friss információs füzet jelent meg az adózói minősítéssel kapcsolatos tudnivalókról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adózói minősítéssel kapcsolatos tudnivalókról szóló információs füzetet tett közzé honlapján.

Gépjárműbontók, alkatrész-forgalmazók, figyelem! NAV-közlemény az új fémkereskedelmi szabályokról Cikk

2023. július 1-jétől hatályos fémkereskedelmi szabályok kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz mint fémkereskedelmi hatósághoz számos kérdés érkezett, melyek a jogalkotóval történt előzetes egyeztetések alapján az alábbiak szerint válaszolhatóak meg, s egyben iránymutatásul szolgálnak a gazdasági szereplők számára – írja honlapján a NAV.

Bajban van a vállalkozása? Így kérhet fizetési kedvezményt a NAV-tól Cikk

Friss információs füzetet bocsátott ki a NAV a gazdálkodó szervezeteknek – egyéni vállalkozóknak, jogi személyeknek, egyéb gazdálkodó szervezeteknek – engedélyezhető fizetési kedvezményekről A gazdálkodók például adójukra, pótlékaikra, bírságaikra kérhetnek halasztást, részletfizetést, mérséklést, illetve elengedést, összefoglaló néven fizetési kedvezményt

Korrupció miatt vádat emeltek a NAV egyik volt felsővezetője és több társa ellen Cikk

Bűnszövetségben, üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által a hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség a Debreceni Törvényszéken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik volt felsővezetője és több társa ellen – közölte a főügyészség szerdán az MTI-vel.

Üzemszünetre figyelmeztet a NAV Cikk

Az eAEO Specific Trader Portal 2023. október 12-én 18 óra és 23 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: 25 millió forint befizetésére köteleztek egy fiktív számlákat befogadó céget Cikk

Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját az a gazdasági társaság, amelynél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) áfaellenőrzést végzett, az adóhatóság a bírságokkal együtt 25 millió forint megfizetésére kötelezte a céget – közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott anyag elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Munkáltató rendes felmondása TP alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31