4654 találat a(z) NAV cimkére

Küldi az adószámla-értesítőket a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek, az adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve 2022-re késedelmi pótléka keletkezett – közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Milliárdos jövedelmet próbáltak eltitkolni a NAV elől Cikk

Pszichoaktív szerek online kereskedelmével szerzett csaknem egymilliárd forintos jövedelmet két zalai férfi, akik az adófizetés megkerülésével mintegy 400 millió forintos költségvetési csalást követtek el – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

NAV: ezeket a rendszereket érinti a szeptember 20-ai üzemszünet Cikk

Az ÁRUREG (Áruregisztrációs Rendszer) és a CDPS_I (Vámáru-nyilatkozat Feldolgozó Rendszer) rendszerek 2023. szeptember 20-án 20 órától várhatóan 21 óráig karbantartás miatt nem lesznek elérhetők – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hárommilliárd forint adót eltitkoló bűnszervezetet leplezett le a NAV Cikk

Több mint 420 millió forintot érő kriptovalutát foglaltak le a NAV nyomozói egy hárommilliárd forint adót eltitkoló bűnszervezettől, amely okostelefonokkal, tabletekkel, napelemekkel és egyéb elektronikai eszközökkel kereskedett – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Megváltoztak az eBEV nyugták képei Cikk

Az eBEV-nyugtákat generáló szoftver frissítése miatt megváltozott a nyugta generálási módja és ezzel együtt a kiküldött nyugta képe is – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Friss NAV-tájékoztató az ekhóról Cikk

Frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló információs füzetét.

Dohánylevelekkel ügyeskedtek – eljárást indítottak ellenük Cikk

Illegálisan szerzett és feldolgozott dohánylevelekkel buktak meg azok az ügyeskedők, akiket Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, olvasható a NAV honlapján.

NAV: új jövedéki adótörvény szerinti jogcímkódok Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette honlapján az új jövedéki adótörvény szerinti jogcímkódokat.

NAV: a SZÉP-kártya-juttatás kedvező változásai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összefoglalta honlapján a SZÉP-kártya-juttatás kedvező változásait.

Üzemszünetekre figyelmeztet a NAV: a karbantartások több rendszer használatát is érintik Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) karbantartás miatti üzemszünetekre figyelmeztet honlapján: a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) oldalát érinti a karbantartás, ezért a KAÜ oldalát használó rendszerek elérésekor kapcsolódási problémák adódhatnak. A NAV kéri, hogy elektronikus ügyintézésüket ezek figyelembevételével tervezzék!

Szállítások Oroszországba és Belaruszba – fokozott átvilágítási intézkedésekre hívja fel a figyelmet az adóhatóság Cikk

Az Európai Bizottság gazdasági szereplőknek szóló, az orosz-ukrán háború miatt elrendelt szankciók megkerülésének megakadályozását célzó, angol nyelvű útmutatót adott ki. Az Oroszországba és Belaruszba irányuló szállításoknál javasoljuk az ebben foglaltak figyelembevételét – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szja 1 százalék – itt a civil kedvezményezettek friss listája a NAV-tól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a 2022-re érvényes civil kedvezményezettek listáját.

Itt a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók legfrissebb listája Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 266. § g) pontjának megfelelően közzéteszi a bejelentkezési kötelezettséget mulasztók adatait.

Kockázatelemzés alapján fülelt le két áfacsaló céget a NAV Cikk

Adóelkerülő számlázási láncolatot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két vállalkozásnál is: csaknem 100 millió forintnyi élelmiszert foglaltak le.

NAV: hibák az EFER fizetési szolgáltatás működésében Cikk

Az EFER fizetési szolgáltatás működésében hibák tapasztalhatók, melyek érintik a házibankos és az internetes bankkártyás (VPOS) fizetést – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott anyag elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Munkáltató rendes felmondása TP alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31