4645 találat a(z) NAV cimkére

Időközben felfüggesztett adószámú cég számlája Kérdés

Adózási határidők 2023. július 17–23. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Számlázott a katás autószerelő, de sem alkatrésze, sem embere nem volt a munkához Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy kisadózó autószerelő és egy fuvarozó üzleti kapcsolatát, a két vállalkozó közötti gazdasági ügyleteket vizsgálta. Mint kiderült, volt is miért, olvasható a NAV honlapján.

Inkasszózható a Revolut számlája? Cikk

„A mai nap olvastam a Revolut Közösség Facebook Csoportban, hogy inkasszózták egy magyar állampolgár Revolut bankszámláját. Többször feltették már nekünk is a kérdést mint adótanácsadó irodának, hogy inkasszózható-e a Revolut. Igen, méghozzá jogosan. Abban az esetben, ha a magyar adóhatóságnál fennálló tartozás is jogos” – írja blogjában a Dr. Szeiler & Partners Kft.

NAV: több online felület sem lesz elérhető karbantartás miatt Cikk

Karbantartást végeznek a napokban a Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatáson – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szitanyomással nyomtattak jogvédett márkaneveket, -jeleket pólókra Cikk

Egy hipermarket egyik üzletében készültek azok a „márkás” pólók, amelyek felkeltették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelmét. A szitamintás ruhákra helyben kerültek közismert védjegyek, amelyeket csak azok jogtulajdonosának engedélyével lehet használni, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Jogkövetkezmények az adórendszerben 2. Késedelmi pótlék Cikk

Miért, mikor és mennyi késedelmi pótlékot kell fizetni? Cikkünkben ismertetjük az Art. előírásait, valamint a gyakorlati tudnivalókat.

Támogatás visszafizetése Kérdés

8 millió forint értékben foglalt le hamis LEGO-t a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 97 doboz hamis LEGO-versenyautót foglaltak le egy vámkezeléskor. A játékok értéke – az eredeti termékek kiskereskedelmi árát figyelembe véve – meghaladja a 8 millió forintot, olvasható a NAV honlapján.

Változtak a fémkereskedelmi szabályok Cikk

2023. július 1-jétől kizárólag a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) koncesszori alvállalkozói vehetnek át a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó fémkereskedelmiengedély-köteles anyagot tartalmazó hulladékot (koncessziós hulladék), olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján.

Inkasszó Kérdés

NAV: visszatérő hibák az egyszerűsített foglalkoztatásban Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai – T1042E benyújtása, kereseti és létszámkorlátok – az elmúlt 10 évben érdemben nem változtak, a jogintézményt a munkáltatók többsége rutinszerűen alkalmazza, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalatai szerint még mindig előfordulnak visszatérő hibák, hiányosságok – írja honlapján a NAV.

A NAV a SZÉP-kártya-juttatás változásairól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "A SZÉP-kártya-juttatás kedvező változásai" címmel tett közzé tájékoztatást a honlapján.

A NAV elnöke lett az Adóigazgatások Európai Szervezetének soros elnöke Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, Vágujhelyi Ferenc tölti be az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) elnöki tisztségét a 2023-2024-es ciklusban – közölte az adóhatóság.

NAV-razzia a Balaton és a Velencei-tó környékén Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023. június 26-tól átfogóan ellenőrzi a Balaton és a Velencei-tó környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit – közölte az adóhivatal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban tőkeemelés illetékkérdése

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

EPR-díj könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Fejlesztési adókedvezmény meghatározása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3