4400 találat a(z) NAV cimkére

Ingatlan-bérbeadás kérdőjelekkel Cikk

Személyi jövedelemadózás szempontjából is komoly fejfájást okozhat az ingatlan-bérbeadás, főleg amikor valaki túl tágan értelmezi az optimalizálás határait. A Kúria nemrég egy cseppet sem szokványos ügyben hozott ítéletet, amelynek részleteiből többek között kiderül, hogy adóköteles-e a kaucióból kártérítésként levont összeg, illetve leírhatunk-e értékcsökkenést, ha ingyen „adjuk ki” a lakásunkat, és akkor még említést sem tettünk egy rejtélyes szobabicikliről.

Az öröklési illeték szabályai 2023-ban Cikk

Friss információs füzetet közölt honlapján a NAV az öröklési illeték 2023-ban érvényes rendelkezéseiről.

Üzemszünet az Online Számla rendszeren Cikk

Az Online Számla rendszer 2022. december 7-én 18 óra és 20 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: csúszik a kétlépcsős azonosítás bevezetése az Online Számla rendszerében Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján arról tájékoztat, hogy az Online Számla rendszerébe december 5-ére tervezett kétlépcsős azonosítás bevezetése csúszik, arra a későbbiekben kerül sor.

Hamis mosószereket foglaltak le a NAV pénzügyőrei Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai kétmillió forintot érő hamis mosószert találtak egy teherautóban, olvasható a NAV honlapján.

NAV-razziák: ezek a tervezett ellenőrzések helyszínei Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyeken tartanak helyszíni ellenőrzéseket a 49. héten.

Átalányadózásnál mi történik, ha járuléktartozásom van? Kérdés

Számlázás 2. dr. Kelemen László Kérdés

Pénzügyi tranzakciós illeték: frissítette információs füzetét a NAV Cikk

2022. július 1-jétől pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetniük a Magyarországon, határon átnyúló szolgáltatásként meghatározott tevékenység végző személynek is. A kötelezettség kiterjesztése miatt a NAV frissítette a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló információs füzetét.

Több súlyos következménye van a bejelentés nélküli foglalkoztatásnak Cikk

Sokan nem tudják, hogy ha nem jelentik be alkalmazottjukat, nemcsak mulasztási bírságra számíthatnak, hanem felkerülnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett be nem jelentett foglalkoztatottat foglalkoztató és a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózók listájára is. Adataik a NAV honlapján 2 évig elérhetők, a listákról sem befizetéssel, de még méltányosságból sem lehet lekerülni – emlékeztet honlapján az adóhatóság.

Egyesület megszüntetése Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

A busz mosdójában, a burkolat mögé rejtették a cigarettát Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy buszban több mint kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak Csörnyeföldnél, olvasható a NAV oldalán.

Csúcsmodellek a NAV autóárverésén Cikk

Nagy a járműválaszték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén, az élen két csúcsgyártmánnyal: most egy családi Audi A4 limuzin és egy Porsche Macan S sportos suv is keresi új gazdáját, olvasható a NAV honlapján.

NAV: december 5-étől új, kétlépcsős azonosítás az Online Számla rendszerében Cikk

Az új azonosítási mód 2022. december 5-én az esti órákban lép életbe, ebben az időszakban karbantartást is végez majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszerben, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán megjelent tájékoztatóban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kkv-besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Céltartalék követelésre

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs