4654 találat a(z) NAV cimkére

Szocho 2023 – információs füzet a NAV-tól Cikk

A szociális hozzájárulási adóról szóló információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Turkálóban razziáztak a pénzügyőrök Cikk

A debreceni turkálóban használt ruhák közé keverve, új, népszerű márkajelzésű (Nike, Adidas, Hugo Boss, Tommy Hilfiger stb.) cipőket, pulóvereket, fehérneműket, zoknikat és papucsokat találtak a pénzügyőrök. Az üzlet tulajdonosa arról számolt be, hogy a portékákat egy ismert közösségi oldalon vásárolta nagyobb mennyiségben, kedvező áron. Hozzátette: tisztában volt azzal, hogy a termékek nem eredetiek, írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Fontos határidő közeleg! Szeptember 30-áig lehet benyújtani az ELEKAFA-kérelmeket Cikk

2023. szeptember 30-ig igényelhetik vissza a magyar adózók 2022-ben, a más EU-tagállamban rájuk áthárított hozzáadottérték-adót a 23ELEKAFA-, illetve a korábban horvát kunában felszámított áfánál a 22ELEKAFA-űrlapon, olvasható a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Gépjárműadó: nyakunkon a fizetési határidő Cikk

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában pár koppintással, olvasható a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

NAV: mobilappon is befizethető a gépjárműadó Cikk

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), közölte az MTI.

Negyvenezer darabos Elf Bar-szállítmányt foglaltak le a NAV pénzügyi nyomozói Cikk

Negyvenezer darabos tiltott Elf Bar-szállítmány érkezett repülőn Németországból Magyarországra, a feketepiacon több mint hétszázmillió forintot érő, négy raklapnyi „manórudat” a pénzügyi nyomozók egy záhonyi parkolóban foglalták le – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

Közeleg a külföldi áfa-visszatérítési kérelmek benyújtási határideje Cikk

A 2022. évi számlákra vonatkozóan 2023. szeptember 30-áig van lehetőségük a külföldi áfa-visszatérítési kérelmeik benyújtására azoknak a belföldi adóalanyoknak, akik áfalevonásra jogosultak, és az Európai Unió más tagállamában és egyes unión kívüli országokban történő beszerzéseik után az áfát megfizették. A határidő azonban jogvesztő – emlékeztet sajtóközleményében a Mazars.

Újabb feladatok várnak a vállalkozásokra a módosító számlák adatszolgáltatásánál Cikk

Az új ütemterv szerint szeptember 18-án lép életbe az év elején beharangozott változás a módosító számlák online számlaadat-szolgáltatásában. Aki a módosító számláit a MODIFY módszertan szerint jelenti, javasoljuk, hogy mielőbb kezdje meg a felkészülést az átállásra, az adatszolgáltatási fennakadások elkerülése érdekében – írja közleményében az EY.

NAV: üzemszünetek szeptember 6-án Cikk

2023. szeptember 6-án 21 óra és 24 óra között a NAV Ügyfélportál, az eBEV, eSZJA, ONYA, OSS, MOSS, ELEKAFA és eVÁM portálok karbantartás miatt nem lesznek elérhetők – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Amit a késedelmi pótlékról tudni érdemes Cikk

Jogszabályi kötelezettségének eleget téve június közepe óta folyamatosan küldi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a magyar adószámmal rendelkező cégek részére az adószámla-egyenlegükről szóló elektronikus értesítését. A NAV által küldött levél alapján minden társaság megállapíthatja, hogy van-e adóhátraléka, esetleg több adót fizetett be a szükségesnél, valamint, hogy a 2022-es naptári évet tekintve keletkezett-e késedelmi pótlékja. De pontosan hogyan keletkezhet késedelmi pótlék? Meddig és hogyan lehet megfizetni? A Grant Thornton Magyarország honlapján megjelent elemzésbe ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Szja 1 százalék 2024-től – letölthető a civilszervezetek 23EGYREG-adatlapja Cikk

Már letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjáról a 23EGYREG jelű adatlap, amit azoknak a civilszervezeteknek kell beadniuk, akik 2024-től igényt tartanak magánszemélyek 1 százalékos felajánlására, és korábban még nem regisztráltak – tájékoztat honlapján a NAV.

NAV: adóztatási IBAN számlaszámok és adónemek Cikk

Az adóztatási IBAN számlaszámokról és adónemekről szóló tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kétmillió forint értékű silány, hamisított ruhát foglalt le a NAV Cikk

Több mint kétmillió forintnyi hamisított ruhát találtak egy Somogy vármegyei piacon áruló nőnél – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Több mint kétezer doboz zárjegy nélküli cigaretta a zöldségeskocsiban Cikk

A pénzügyőrök 2169 doboz, 4,6 millió forintnyi magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy angol kisteherautóban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

NAV-tájékoztató az e-kereskedelem áfaszabályairól Cikk

Frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus kereskedelemre vonatkozó, 2021. április 1-jén, illetve július 1-jén életbe lépett új általános forgalmi adó (hozzáadottérték-adó) szabályok alkalmazására vonatkozó tájékoztatóját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott anyag elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Munkáltató rendes felmondása TP alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31