4897 találat a(z) NAV cimkére

Posta partner vállalkozó Kérdés

Ezek a NAV 2024-es tervei Cikk

Indul a gépjárműadó befizetése a NAV applikációjában, az online vásárlásokra is oda fognak figyelni az adóellenőrök, és ha valaki elrontja az adóbevallását, az is keresheti a hivatalt, még mielőtt büntetést szedne össze. Azt is bemutatták, tavaly mennyi adót sikerült begyűjteni az ellenőrzésekkel, olvasható a hvg.hu oldalán.

NAV 2024/2. adózási kérdés a 30 év alatti anyák kedvezményére való jogosultságról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent a 30 év alatti anyák kedvezményére való jogosultságról szóló 2024/2. adózási kérdés.

A 2023. évi szja-bevallás és annak tervezete Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló törvény (szja-törvény) 11. §-ának rendelkezései szerint a magánszemély az adóját – ha az adót nem a kifizető állapítja meg – önadózással állapítja meg, a megállapított adóról bevallási kötelezettségét pedig adóévenként teljesíti. A magánszemély jogosult az összevont adóalapja adójának külön törvény szerint meghatározott részéről rendelkező nyilatkozatot adni (pénztári nyilatkozatok).

NAV: karbantartás miatt lassulás várható egyes rendszereken Cikk

Karbantartják a KKK-t (Külső Kommunikációs Központ) 2024. március 6-án 12 óra és 16 óra között – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hamarosan itt vannak az szja-bevallás-tervezetek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét már évek óta külön kérés nélkül elkészíti; a folyamat automatikus, nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói, kifizetői igazolásokat beküldeni, csak az öt éves elévülési idő végéig meg kell őrizni azokat – hívta fel a figyelmet az adóhatóság szerdán az MTI-nek küldött közleményben.

Illeték törlése, visszatérítése – így lehet kérni Cikk

Egyes, jogszabályban meghatározott esetekben kérhető a megállapított illeték törlése vagy visszatérítése. Ilyen lehet például, ha a szerződést a felek közös megegyezéssel megszüntetik, vagy ha az illeték végleges megállapítása után az örökség értéke visszamenőleg csökken – írja az illeték törléséről és visszatérítéséről közzétett tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nav.gov.hu-n.

Frissített információs füzet a NAV-tól: a kisüzemi bortermelő tevékenysége Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissítette honlapján „A kisüzemi bortermelő tevékenysége” című információs füzetét.

Gépjárműadó: későbbi határidővel és nem két összegben fizetjük Cikk

Március elején érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai. Több mint ötmillió jármű után – március 15-e helyett – 2024-től elegendő április 15-éig befizetni az adót, melyről az idén mindenki határozatot kap a befizetési határidő változása miatt, olvasható a NAV honlapján.

Mostantól a NAV infóvonalának általános szolgáltatását a Tájékoztatási Igazgatóság látja el Cikk

Mától az adóhivatal általános tájékoztatási tevékenységét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), országos illetékességgel működő Tájékoztatási Igazgatósága látja el. A NAV ügyfelei továbbra is a megszokott csatornákon kérhetnek segítséget adózási kérdésekben, olvasható a NAV honlapján.

Karbantartás miatt üzemszünetet tart vasárnap a NAV Cikk

2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig a NAV háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők – hívja fel a figyelmet honlapján a NAV.

NAV: elérhető az adóztatási számlaszámok és adónemek 2024. február 14-étől érvényes jegyzéke Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján elérhető az adóztatási számlaszámok és adónemeik 2024. február 14-étől érvényes jegyzéke.

Bevallási és adófizetési információkat tartalmazó tájékoztatót tett közzé a NAV Cikk

Bevallási, adófizetési információkat tartalmazó összefoglaló jelent meg a NAV honlapján.

Adózatlan dohányt talált a NAV egy kisbuszban Cikk

Több száz doboz cigarettát és fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy angol rendszámú kisbuszban Hegyeshalomnál.

Adóhatósági igazolások – új információs füzetet adott ki a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kérelemre adóhatósági igazolást állít ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink