4645 találat a(z) NAV cimkére

Kataalanyiság megszüntetése NAV határozattal Kérdés

Illegális vegyiáruüzemet, hamisított mosószereket találtak az adóellenőrök Cikk

Két hónap alatt a második illegális vegyiáru-üzemet leplezték le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei, akik 120 raklapnyi legyártott hamis terméket találtak egy budapesti telephelyen – közölte az adóhatóság.

Ajándékozási és öröklési illeték Cikk

Két új információs füzetet közölt az illetékekről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Belföldi gépjárművek adója: új információs füzet a NAV-tól Cikk

Információs füzetet jelentetett meg a belföldi gépjárművek adójáról az adóhatóság.

Nem várta meg, hogy lebukjon: önellenőrzéssel elébe ment a NAV-vizsgálatnak Cikk

Nem várta meg a NAV-vizsgálatot: a partnerénél feltárt szabálytalanságok hatására önellenőrzést nyújtott be és egymillió forintot fizetett meg a költségvetésnek a csongrádi társaság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezúttal is az Online Számla rendszer adatainak elemzésével szűrte ki a gazdasági partnerek ellentmondásos számlakiállításait, olvasható a NAV honlapján.

Frissítette a NAV a katáról szóló információs füzetét Cikk

Frissítette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a „Kisadózó vállalkozók tételes adója 2023” című információs füzetét.

A zöldhatáron kapták el a cigarettacsempészeket Cikk

Három ember hátán vitte a 4 500 doboz adózatlan cigarettát – zöldhatár-ellenőrzéskor kapták el őket a rendőrök és a pénzügyőrök közösen, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Gumiszerviznél talált adózási anomáliákat a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatának hatására egy csapásra nyereségessé vált a korábban tartósan veszteséges gumiszerviz. Az egyéni vállalkozó együttműködött a NAV munkatársaival, így bírság helyett önellenőrzéssel zárult az eljárás, olvasható a NAV honlapján.

A NAV is összefoglalta: ezek az évközi változások a mezőgazdasági őstermelők adózásában Cikk

2023. július 15-étől a mezőgazdasági őstermelő a tevékenységéhez használt eszközök értékesítéséből származó bevételt az igazolt költségeken és az értékcsökkenési leíráson túl – bizonyos feltételekkel – a vásárolt tárgyi eszközök beruházási költségeivel is csökkentheti. A kedvező szabályok a 2022. január 1. után eladott eszközökre is vonatkoznak, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán megjelent tájékoztatóban.

NAV-tájékoztató: az EPR-rel változtak a termékdíjszabályok is Cikk

Az új kiterjesztett gyártói felelősségi (EPR) és koncessziós hulladékgazdálkodási rendszer bevezetésével 2023. július 1-jén változtak a környezetvédelmi termékdíjra vonatkozó szabályok is. Ettől az időponttól bizonyos termékek után a környezetvédelmi termékdíj mellett az EPR-kötelezettségeket is teljesíteni kell, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent tájékoztatóban.

Üzemszünetekre figyelmeztet a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) karbantartás miatti üzemszünetekre hívja fel a felhasználók figyelmét honlapján.

Egymilliárd forintos áfacsalással próbálkozott, fennakadt a NAV hálóján Cikk

A megalakulása utáni első bevallásában egymilliárd forint általános forgalmi adót (áfa) igényelt vissza egy debreceni cég, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzése megakadályozta a csalást.

NAV-tájékoztató a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról Cikk

Frissítette a NAV frissítette a gépjárművek üzemeltetéséhez kapcsolódó költségelszámolás alapvető szabályait ismertető információs füzetét.

Friss NAV-lista a 10 millió forintnál nagyobb adótartozást felhalmozókról Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak a listáját, akiknek a június 30-ai adatok szerint 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozásuk van.

Eltűntek a NAV adatbázisából a magántőkealapok tulajdonosainak nevei Cikk

Idén januárban egy hivatalos, a NAV által kezelt adatbázis segítségével a Direkt36 kormányközeli üzletemberek sorát tudta beazonosítani a hatalmas vagyonokat rejtő magántőkealapok mögött. Az oknyomozó portál cikkének megjelenése óta azonban a magántőkealapok teljesen eltűntek az adatbázisból. Törölték azokat is, amelyek korábban még szerepeltek benne – írja a Direkt36.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-díj könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Fejlesztési adókedvezmény meghatározása

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR-díj könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3