4646 találat a(z) NAV cimkére

A lengyel és szlovák blokád miatt Záhonynál iszonyú hosszú a kamionsor Cikk

A magyar és ukrán vám- és határrendészeti szervek folyamatosan dolgoznak a feltorlódott kamionsor gyors átléptetésén, azonban a Tisza-híd és az átkelőhely befogadóképessége nagyban korlátozza lehetőségeiket, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Átalányadózás 2. Kérdés

Átalányadózás Kérdés

Eltitkolt vagyon: a vagyonelemeket nyilvántartó hatóságok adatait is látja NAV Cikk

Több millió forintos adótartozásának végrehajtását akarta elkerülni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi azzal, hogy megpróbálta eltitkolni a vagyonát – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Illegális potencianövelőket foglalt le a NAV Cikk

Közel kétezer darab potencianövelő zselét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár férfi autójában az M1-es sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán. Az elkövetőt és csomagjait átadták a rendőrség munkatársainak, olvasható a NAV honlapján.

Új trükkel csempésztek cigarettát Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy Romániából Anglia felé tartó kamiont ellenőriztek november 8-án délután. A jogsértők újszerű trükkje nem járt sikerrel, a zártszelvényekbe bújtatott több, mint 26 ezer doboz román zárjeggyel ellátott cigaretta – a fuvarozó minden erőfeszítése ellenére – nem ért célt a ködös Albionban, írja a NAV honlapja.

NAV: kombinált vám nómenklatúra 2024 Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette a 2024-es kombinált vám nómenklatúrát.

Lebukott egy celeb adófizetés elmulasztása miatt Cikk

Felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az a „celeb”, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatot végzett; az adózó a bevételét elmulasztotta feltüntetni a bevallásaiban.

Többmilliós bírság várható illegális fémhulladék miatt Cikk

Csaknem egy tonnányi bontott fémhulladékot találtak egy vasmegyeri ház udvarán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Karbantartás lesz az online számla rendszeren Cikk

Az online számla rendszer 2023. november 8-án 21 óra 30 perc és 22 óra 30 perc között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

61 ezer doboz hamis testpermet: az EU-ban betiltott összetevő is van bennük Cikk

Hamis volt az a luxusmárkáknak álcázott 61 ezer parfümözött spray, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti raktárépületben foglaltak le, olvasható a NAV honlapján.

Süti helyett zárjegy nélküli cigaretta volt a dobozokban Cikk

A kalóriabevitel miatt már nem kell aggódnia annak a bolgár férfinak, aki édességnek álcázott süteményes dobozokkal próbálta megtéveszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársait Rajkánál, olvasható a NAV honlapján.

A számlaadat-szolgáltatás buktatta le a kereskedőt Cikk

Az Online Számla rendszer adatainak kockázatelemzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eltérést talált egy nagykereskedőnél: adózási gyakorlata nem volt összhangban a tevékenységével. A NAV esélyt adott az önkéntes javításra, jogkövetési vizsgálatban szembesítették a cégvezetőt a feltárt anomáliákkal, olvasható a NAV honlapján.

Cigaretta a kerékbe rejtve Cikk

Nem volt jövedelmező az „ötletes rejtekhely”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai megtalálták a 160 doboz cigarettát egy gépkocsi kerekébe rejtve, olvasható a NAV honlapján.

Köztartozásmentes adózói adatbázis – új információs füzet Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közhiteles nyilvántartást vezet azokról az adózókról, amelyeknek nincs köztartozásuk. Ez a köztartozásmentes adózói adatbázis (KOMA). Számos előnye van annak, ha egy adózó szerepel ebben az adatbázisban: ez igazolja az adózó megbízhatóságát, gyorsíthatja az ügyintézést, kiválthat egyes igazolásokat. A NAV friss információs füzetében a KOMA-val kapcsolatos legfontosabb tudnivalók szerepelnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás feltételei

Pölöskei Pálné

adószakértő

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31