4400 találat a(z) NAV cimkére

Egyéni vállalkozó adószám törlése visszamenőlegesen Kérdés

Harmincmillió forint értékű Elf Bart foglalt le az adóhivatal Cikk

Kínából rendelt, csaknem harmincmillió forint piaci értékű Elf Bar-szállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – tájékoztatta a NAV az MTI-t közleményben pénteken.

Szja-bevallás: mire figyeljünk, ha oda akarjuk adni valakinek adónk 1 százalékát? Cikk

Az szja 1+1 százalékhoz kötődő rendelkezőnyilatkozat – amely a NAV honlapjának kezdőoldalán is elérhető - elektronikusan, illetve papíralapon postán vagy személyesen is benyújtható az adóhivatalhoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a „22EGYSZA” lapon május 22-éig.

Gépkarabélyokat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban Cikk

Húsz gépkarabélyt és hozzájuk tartozó tárakat találtak egy albán sofőr autójában elrejtve a pénzügyőrök Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Tájékoztató a szokásos piaci árral kapcsolatos kötelezettségekről Cikk

A szokásos piaci árral összefüggésben adatnyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség terheli a kapcsolt vállalkozásokat. A Pénzügyminisztérium tájékoztatóját a NAV közölte honlapján.

Május 22-éig lehet rendelkezni az szja 1 + 1 százalékáról Cikk

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-éig lehet rendelkezni – hívta fel a figyelmet az MTI-hez eljuttatott közleményben csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hangsúlyozva: a felajánlás csak néhány percet vesz igénybe, a támogatott szervezeteknek pedig óriási segítséget jelentenek ezek az adóforintok.

Egyre könnyebben lebuktathatók az adócsalók Cikk

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket – írja sajtóközleményében a Deloitte. Ez a kiemelt érdeklődés az adóhatóság közelmúltbeli ellenőrzési tapasztalataiból is következhet, mivel az adóhatóság feltárta, hogy bizonyos kereskedők fiktív vevőkkel próbálták áfafizetési kötelezettségüket csökkenteni.

NAV: hét portált is érint a mai üzemszünet Cikk

Az eBEV, ONYA, OSS, MOSS, ELEKÁFA portálok és az Ügyfélportál 2023. március 22-én 20 óra 10 perc és 23 óra 30 perc között, valamint az eSZJA portál 20 óra és 24 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kis testű kutyákat vásárolna a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kis testű kutyákat vásárol.

Hárommilliárd forint áfát tüntettek el: húsz évet is kaphatnak Cikk

Az unióból beszerzett prémium kategóriás mobilokkal üzletelt az a bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le a közelmúltban. A több mint harminc helyszínt érintő akcióban tíz főt vettek őrizetbe, akiket azóta letartóztattak, olvasható a NAV oldalán.

NAV: a Brent napi adataiból meghatározott átlagár Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Brent napi adataiból meghatározott átlagárakat.

Kifizetők adatszolgáltatási kötelezettsége a régi katásokról Cikk

Közeleg a határidő, ameddig a kifizetőknek adatokat kell szolgáltatniuk azokról a régi katásokról, akiktől 2022-ben számlát fogadtak be. Ismertetjük a teendőket.

Kiknek kell mindenképpen módosítani a NAV által készített szja-bevallási tervezeten? Cikk

2023. március 15-étől elérhetővé váltak a NAV által készített 2022. évi szja-bevallási tervezetek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az adózók nyugodtan hátra dőlhetnek anélkül, hogy bármit módosítanának a tervezeten. Az RSM Magyarország blogbejegyzésében összefoglalta, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy az szja-bevallás hiánytalanul ki legyen töltve, és egyrészt elkerüljük az adókockázatot, másrészt minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

Ezeken a helyeken csapnak le a NAV ellenőrei a héten Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának közlése szerint a 12. héten az alábbi helyeken lesznek adóhatósági ellenőrzések.

2358-as bevallás benyújtása Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kkv-besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Céltartalék követelésre

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs