233 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

Ha rosszul mond fel, rosszul jár – ha ezeket tudja, jól jár Cikk

A munkavállaló is felelősséggel tartozik azért, ha jogellenesen szünteti meg a munkaviszonyát, és annak komoly következményei vannak. Hogy ezt elkerülje, ismernie és alkalmaznia kell az előírásokat. Elmondjuk a teendőket.

Szigorúbb munkavédelmi szabályok, bővül a szankciók köre Cikk

Több jogszabályban is módosította az Országgyűlés a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvényt. (Mvt.). Bővül a szankciók köre, kisebb létszámtól kötelező munkavédelmi képviselőt választani, akik már egyértelműen munkajogi védettséget élveznek, s változnak a különböző munkáltatók alkalmazásában álló munkavállalók egyidejű foglalkoztatására vonatkozó szabályok.

Így fegyelmezhető a munkavállaló – a figyelmeztetéstől a felmondásig Cikk

Mit tehet a munkáltató, ha a munkavállaló nem tesz eleget a törvényben meghatározott alapvető kötelezettségeinek? Cikkünkben részletesen – bírósági ítéletekre is hivatkozva – kitérünk a szóbeli és írásbeli figyelmeztetésre, a fegyelmi büntetésre, és arra, hogy mire kell nagyon ügyelni, ha a munkáltató végső soron meg szeretné szüntetni a kötelezettségszegő dolgozó munkaviszonyát.

Diákmunka szeptembertől: így működhet majd az iskolaszövetkezet Cikk

Alapvető változást hoz az iskolaszövetkezeti jogviszonyokban az egyes iskolaszövetkezetekkel összefüggő törvények módosítása, amely a szövetkezeti törvénybe emeli át a diák munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó rendelkezéseket.

Itt a törvénymódosítás! Így változik a munka törvénykönyve – táblázattal Cikk

Módosuló felmondási védelem, több pihenőidő, EU konformabb szabályozás, kisebb törvényi pontosítások – ennyi maradt a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó javaslatokból, amelyeket a Magyarország 2017. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatban terjesztett a parlament elé a nemzetgazdasági miniszter.

Így alkudozhat a munkáltató a dolgozóval, nincs minden kőbe vésve Cikk

A munka törvénykönyve nagy teret enged a munkaviszony szerződéses szabályozásának, azaz a törvény rendelkezéseitől való eltérésre a munkaszerződésben is. Ennek keretében akár a munkavállaló hátrányára is meg lehet állapodni, feltéve, ha a törvény ezt kifejezetten megengedi. Ha a munkáltató kalkulál ezekkel a lehetőségekkel, anélkül tudja ésszerűen a gazdálkodásához, a cég sajátosságaihoz igazítani a jogviszonyt, hogy a munkavállalót ténylegesen hátrány érné, miközben saját mutatói is javulnak.

Kinek jár a vasárnapi pótlék, kinek nem Cikk

Egyik cégünk takarítási tevékenységet végez egy áruházláncnál, és most ugye – mivel újra nyitva tarthatnak az áruházak vasárnap is – takarítást is kérnek a nyitva tartás alatt. Az a kérdés, hogy ezekben az áruházakban dolgozó takarítóinknak kötelező-e az 50 százalékos vasárnapi pótlék megfizetése, illetve hol van ez leírva, mert komoly viták alakultak ki a kérdésben. Olvasónk kérdésére Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszol.

Vasárnapi pótlék: nemhogy emelt összegű, de az alap is keveseknek jár Cikk

Nagy a felhördülés a kereskedelmi dolgozók egy részének körében amiatt, hogy az üzletek vasárnapi nyitvatartásának tilalmáról szóló törvény hatályon kívül helyezésével egyidejűleg eltörölte az Országgyűlés a hét utolsó napján dolgozók egyes csoportjainak korábban fizetendő, emelt összegű bérpótlék-kötelezettséget is. Cikkünkben részletezzük, kit illet meg egyáltalán pluszpénz a vasárnapi munkáért, s kiderül, hogy a kereskedelemben dolgozók jelentős részének még az alap vasárnapi pótlék sem jár a jelenleg hatályos szabályok szerint.

Tanulmányi szerződés: mikor köthető, mikor nem? Cikk

A munkáltatók különféle képzésekhez támogatást nyújthatnak munkavállalóiknak. Tanulmányi szerződést azonban csak abban az esetben lehet kötni a dolgozókkal, ha nem a munkáltató kötelezi őket a tanulmány elvégzésére. Bírósági ítéletekben foglaltakat idézve, illetve a munka törvénykönyvének vonatkozó passzusaira hivatkozva részletezzük a tanulmányi szerződés megkötésére vonatkozó tudnivalókat.

Százmilliókat is veszíthet a cég, ha nem tartja be ezeket a szabályokat Cikk

Költségvetési támogatás csak annak nyújtható, aki megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének. Az előírások betartásához azonban a foglalkoztatást szabályozó joganyag széles körének ismerete szükséges.

Ha ránk hallgat, csökkentheti szakképzési hozzájárulását Cikk

Egy 20 fős kft. saját munkavállalóját egy egyetemi tanszékén induló tanfolyamra szeretné beíratni továbbképzés céljából. Ez mint csökkentő tétel számíthat a szakképzési hozzájárulásnál? Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszol.

A munka törvénykönyvének 2016-os változásai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék információt kérni – bármilyen formában –, hogy 2016. január 1-jétől a munka törvénykönyve mely paragrafusai módosultak. Közgazdász tanárként oktatom a vállalkozási és bérügyintézőket a bérügyi szakfeladatokra (elmélet, gyakorlat), és 2016 májusában az OKJ-s vizsgán már az aktuális jogszabályt kérik a vizsgázóktól. Munkajogi HVG különszám – információim szerint – várhatóan csak május közepén fog megjelenni. Egyelőre nem tudok megbízható forrásból információt szerezni. Köszönöm előre is fáradozását. DGy.

Ennyit taposhat a munkáltató, ennyit tehetünk mi, hogy ki ne rúghasson Cikk

A Munka törvénykönyve a pech jogintézménye; a munkavállalónak sok beleszólása a munkaidő beosztásába nincs. Vajon igazuk van-e azoknak, akik ezt állítják? Hogyan léphet ki a taposómalomból a munkavállaló? Milyen eszközei vannak? Mire ügyeljen, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés? Mit tehet, mit tegyen, mielőtt utcára menne vagy sztrájkolna? Szakértőnktől megtudhatjuk.

Ha hajba kap, de nem a munkaügyi bíróság dönt, lássuk a példákat! Cikk

Kiemelkedően fontos a munkajogban a munkavállalók érdekeinek védelme, amelyről többnyire munkaügyi bíróság dönt. De mi van, ha nem? Kihez fordulhatunk, ha a munkáltató nem vonja le az szja-t, ha nem a munkáltatóval, hanem a munkatárssal van vitánk, ha…? Nézzük a listát és a példákat!

Amikor a felmondást nem kell indokolni Cikk

A társasággal munkaviszonyban álló ügyvezető, illetve a vezérigazgató önállóságánál, szakértelménél és felelősségénél fogva sajátos helyet foglal el a munkáltató szervezetén belül, ez a szabályozásban is tükröződik. Náluk a felmondást nem kell indokolni, nincs jelentősége a védett kornak, nem kell nyilvántartani a munkaidejüket, gondatlan károkozás esetén is kötelesek a teljes kárt megtéríteni, valamint nem terjed ki rájuk a kollektív szerződés hatálya.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Nyugta

Nagy Norbert

adószakértő

Építőipari projekt elszámolása

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs