261 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

A munka törvénykönyve módosítását kezdeményezik Cikk

Bármilyen összetételű kormány is alakul az április 6-ai országgyűlési választás után, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) kezdeményezni fogja a Munka törvénykönyve módosítását - közölte a szerveződés elnöke pénteken Mátészalkán, egy munkavállalói fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Túlórázni kell a munkahelyen? Mit tehet a munkáltató és a dolgozó? Cikk

Gyakran előfordul, hogy a munkavállaló rendes munkaidejében nem tudja elvégezni a kiszabott feladatokat, mert előre nem látott teendők merültek fel, vagy ügyeletet rendel el a munkáltató. Ilyen esetekben rendkívüli munkavégzésről beszélünk. Cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mikor, hogyan rendelhető el a túlmunka? Mit tehet a munkavállaló, ha a munkáltató nem fizeti meg a bérpótlékot, vagy a törvényes kereten felül kötelezi túlmunkára? Mitévő legyen a munkáltató, ha a munkavállaló figyelmen kívül hagyja a túlórára vonatkozó utasítást, vagy éppen rendkívüli munkavégzés címén a lábát lóbálja az internet előtt?

Két hét helyett 170 nap szabadság – a munkajog kialakulása Cikk

Tizenkét hét, sőt 170 nap szabadság – évszázadokkal ezelőtt ez sem volt ritka. Később aztán jött a heti 48, majd a 44, később a 40 órás munkaidő. Összefoglaltuk a munkajog kialakulását.

Jár-e bérpótlék vasárnapra? Ezt írja elő a Munka törvénykönyve Cikk

A Kúria nemrégiben közkinccsé tett döntése szerint a „fővárosi bevásárlóközpontban található ruházati üzlet az elmúlt évek során a vásárlási szokások lényeges átalakulása folytán vasárnap rendeltetése folytán működőnek minősül” (BH 225/2013.). Cikkünkben ennek, a még a régi Munka törvénykönyve hatálya alatt született ítéletnek a hátterét vizsgáltuk meg, aktualizálva napjainkra.

Munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás - mit enged meg a törvény? Cikk

Az új Munka törvénykönyve (2012. évi I. törvény) már nem használja az átirányítás, kiküldetés, kirendelés fogalmát, azonban a régi szabályokhoz hasonlóan lehetővé teszi, hogy a munkáltató a munkavállalót átmenetileg a munkaszerződéstől eltérő munkakörben, munkahelyen vagy más munkáltatónál foglalkoztassa.

Munkaszerződés határozott időre: lehet tilos, tűrt és támogatott Cikk

Kinek az érdeke határozott idejű munkaviszonyt kötni. Összesen milyen időtartamú lehet a láncszerződés, azaz az egymás utáni munkaszerződések sorozata. Mi a teendő, ha a határozott idejű munkaviszony lejártát követően is dolgozik még a munkavállaló? Összefoglaltuk.

Pénz a ki nem vett szabadságért Cikk

Megengedné a 2013-ban ki nem szabadság egy részének pénzbeli megváltását egy országgyűlési képviselői indítvány.

Várandós nő: felmondás, túlóra, munkakör Cikk

Fel lehet-e mondani a várandós nőnek, túlóráztatható-e, kötelező-e elengedni munkaidőben orvosi vizsgálatra, mit kell tenni, ha többműszakos munkára vették fel? Összefoglaltuk.

Álláskeresés: lehet-e kirúgási indok? Cikk

Ha valaki alkalmazásban van egy cégnél, de változtatni akar, ezért új munkahelyet keres, és ezt a munkáltatója megtudja, kirúghatja-e úgy, hogy végkielégitést sem ad? Jogosan hivatkozik ilyenkor a munkáltató a Munka törvénykönyvében is szereplő - kissé ködös - munkavállalói magatartásra? Olvasói kérdésre szakértőnk, Hajdú-Dudás Mária válaszolt.

A szabadság nem eladó Cikk

A pihenés nem eladó - szögezik le azok a szakszervezetek, amelyek nem helyeslik a felgyűlt szabadságok pénzbeli megváltását. Az érdekvédők a megoldást csábítónak, de visszaélésre alkalmas, a dolgozók egészségét veszélyeztető módszernek tartják - reagált két szakszervezet a napokban született javaslatra, amely szerint év végén kifizethetnék a munkaadók a felgyűlt szabadságokat. Az előkészítés és egyeztetés nélkül született ötlet megvalósítása ajtót nyitna az eddig legszigorúbban büntetett munkajogi vétségnek: a pihenőidő visszatartásának.

Ennyit kell fizetni a szüretelőknek, az idény- és alkalmi munkásoknak Cikk

Jár-e vasárnapi vagy más pótlék az idény- és alkalmi munkát végzőknek, például a szüretelőknek? Beszámítanak-e az ilyen munkák a nyugdíjba? Mennyi közterhet fizetnek a foglalkoztatók? Összefoglaltuk.

Összefoglaltuk, mi változik augusztus 1-jétől Cikk

Nő a tranzakciós illeték, emelik a cégek távközlési adóját, ehózni kell a kamat után, változik a Munka törvénykönyve és felügyeleti díjat szednek majd a kocsmáktól és a szeszesitalt árusító boltoktól. Összeszedtük, milyen jogszabályváltozások lépnek hatályba augusztus 1-jétől.

Munkaviszony megszüntetése táppénz alatt Kérdés

Az új Mt.. szerint megszüntethető felmondással a munkaviszony táppénz ideje alatt?

Mitől vezető a vezető? - így változtak a szabályok Cikk

Ki minősül vezetőnek és vezető állású munkavállalónak az új Munka törvénykönyve szerint, mi változott a régi szabályokhoz képest? Összefoglaltuk a vezető munkarendjére, kártérítési felelősségére és felmondására vonatkozó előírásokat is.

így kell számolni a munkabért augusztus 1-jétől Cikk

Ismét változik a Munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba. A jövőben a munkabér kiszámítása során az órabéres munkavállalók havi munkabérét nem a 174 órás átalányértékkel, hanem hónapról hónapra változó óraszámmal kell majd elszámolni munkaidőkeret alkalmazása esetén. Mindez nagyfokú körültekintést követel meg a cégek bérelszámoló munkatársaitól annál is inkább, mivel a távolléti díj számítási szabályaival ellentétben, ezen szabályok betartását továbbra is vizsgálhatja a munkaügyi ellenőrzés – figyelmeztet a BDO.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet áfa változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs