698 találat a(z) APEH cimkére

APEH: változások a folyószámla- és pótlékértesítők kiküldésében Cikk

Az idén jelentősen változik a folyószámla kivonat és a késedelmi pótlékról szóló értesítők kiküldésének rendje: az adóhatóság egységesen október 31-ig tájékoztatja az érintett adózókat arról, ha folyószámlájukon 2007. december 31-én 1 000 forintot meghaladó tartozás vagy túlfizetés volt, illetve, ha a az APEH a tavalyi évre késedelmi pótlékot számított fel.

Miért kérdőjelez meg egy szabályos szerződést az APEH? Cikk

Adóhatóság vagyongyarapodási vizsgálat során nem fogadta el valós eseménynek az adásvételi szerződésben rögzített, ügyvéd jelenlétében átadott pénzösszeget, és adózó bevételei között nem számolta el azt. Mi a probléma ezzel az eljárással?

Az APEH válaszol: fizetési nehézség, kártérítés, cégalapítás Cikk

Férjem meghalt, lakásunk közös tulajdon volt, félek, az örökösödési adót nem tudom majd befizetni, mit tehetek? Bírósági ítélet után kapott kártérítési összeg után kell-e szja-t fizetni? Napi ötszáz forintos kiküldetési díj után ekll adózni? Van arra mód, hogy magyar állampolgárként külföldön alapítsak céget, és azt Magyarországon működtessem?

Minden 10. új vállalkozásnál hiányosságot talált az APEH Cikk

Minden tizedik új vállalkozásnál hiányosságot talált az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az év első hat hónapjában, és a mulasztás 240 esetben olyan súlyos volt, hogy az adóhatóság a társaság adószámát is felfüggesztette - írja a Világggazdaság.

Észak-Magyarországon is teljesített az APEH Cikk

Az APEH-hez az észak-magyarországi régió megyéiből összességében 153,3 milliárd forint folyt be különböző jogcímeken az év első hat hónapjában, ez csaknem hat százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest - tájékoztatta Tóth István Ferenc, az adóhatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának szóvivője.

Online méltatta a netes árverést Daróczi Dávid Cikk

Az első tapasztalatok szerint bevált az internetes árverés rendszere az APEH-nél; a kormány jelenleg azon dolgozik, hogy ne csak az ingóságokat, de a köztartozás miatt lefoglalt ingatlanokat is elektronikus úton lehessen elárverezni - mondta hétfő délutáni on-line sajtótájékoztatóján Daróczi Dávid.

Több régióra kiterjedő, 30 milliós szja-csalás Cikk

Több régióra kiterjedő, mintegy 30 millió forint értékű személyi jövedelemadó (szja) csalást leplezett le a Vám- és Pénzügyőrség (VP), valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) - jelentették be a két szervezet közös sajtótájékoztatóján.

Vagyonosodási vizsgálatok: kinek kell hitelt érdemlően bizonyítania? Cikk

Az adózó legtöbb esetben gyanútlanul sétál be az adóhatósághoz a kért dokumentumokkal, és úgy gondolja, hogy ezzel elejét veszi a további vizsgálatnak. Téved, 2001. január 1-jén bevezették az a szabályt, hogy az APEH jogosult vizsgálni az adózó állításainak valódiságát az elévülést megelőző időszakra is. Példa tanulságokkal.

APEH-becslés és a hiányzó magyarázat Cikk

A vagyongyarapodási vizsgálat során az APEH becsül, azaz a meglévő adatok alapján az adóalapot valószínűsíti, amellyel az eltitkolt jövedelmeket próbálja meg felderíteni. Ezt kétféleképpen teheti meg: vagy a bevételeket keresi meg, vagy a kiadások felől közelít, és forráshiányt keres. Az APEH az utóbbit használja a gyakorlatban. De hol a buktató?

APEH-ellenőrök a Hungaroring környékén Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) szerda óta 86 ellenőrzést végzett a Hungaroring környéki településeken, az ellenőrök 23 esetben találtak valamilyen mulasztást - mondta Gera-Badics Rita, az adóhivatal sajtóosztályának vezetője.

Bekeményített az APEH: több a letiltott fizetés és a végrehajtás Cikk

Ez év első felében 33 ezer esetben tiltotta le az APEH a köztartozással rendelkezők fizetésének egy részét. Ez az adat 343 százaléka az elmúlt esztendő azonos időszakában regisztráltnak, vagyis 2007 első fél évéhez viszonyítva három és félszer több alkalommal nyúlt ehhez az eszközhöz az adóhivatal - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Csalás az 1 százaléknál: cég és alapítvány összejátszása Cikk

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlásával akartak visszaélni egy gazdasági társaság alkalmazottainak nevében úgy, hogy jogosulatlanul támogatást szereznek egy alapítványnak.

Feketelista adósokról: 67 milliárdot követel az APEH Cikk

Az APEH 2008 második negyedévében 181 adózónál összesen 37,21 milliárd forint összegű adóhiányt állapított meg, amihez mintegy 29,89 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság által közzétett adatokból. Az APEH érintett körrel szembeni követelése (adóhiány+bírság) 67,1 milliárd forint.

Az APEH válaszol: nyugdíjpénztár, minimálbér, járulékok Cikk

Ha 10 éve létesített önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári tagságomat megszüntetem, és felveszem az összegyűlt összeget, mennyi adót kell utána fizetnem? Amennyiben minimálbért kapok és a nyugdíjamat is szeretném megkapni, milyen levonásokra számíthatok? Egyéni vállalkozói igazolványom van, de nincs bevételem, fizetnem kell akkor is a 4350 forint egészségügyi járulékot?

Razzia a józsefvárosi piacon: APEH, ÁNTSZ, bírság Cikk

Hatósági razziát tartottak fővárosi piacokon szerdán; a józsefvárosi piacon kezdődött akcióban több mint kétmillió forint bírságot szabtak ki, három kínai állampolgárt előállítottak, egy körözés alatt álló magyar férfit elfogtak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

USA-ba távmunka

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Küldöldi kiküldetés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Vállalkozásból kivont vagyon – monacói illetőségű tag

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs