698 találat a(z) APEH cimkére

APEH: hatékonyak az ellenőrzések Cikk

Az idén jelentősen emelkedett az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) által elvégzett ellenőrzések száma és a vizsgálatok során megállapított nettó adókülönbözet is, ami a hivatal szerint a kiválasztás hatékonyságát mutatja.

Vagyonosodás: eredményes fellebbezések Cikk

Megéri vitatkozni az adóhatósággal a vagyonosodási vizsgálatok során, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy minden második esetben a határozatot megváltoztatják - írta szerdán a Napi Gazdaság.

A legmagasabb jövedelem 1 milliárd volt tavaly Cikk

A magánszemélyek körében realizált legnagyobb összevont jövedelem tavaly 1,7 milliárd forintot tett ki, ez 1,2 milliárddal alacsonyabb az előző évinél - derül ki a 2007. évi jövedelembevallásokból, amelyek főbb adatait sajtótájékoztatón ismertette Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke.

Csökkent a veszteséges vállalkozások száma Cikk

A társas vállalkozások 2007-ben 4 961 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el, 891 milliárd forinttal többet, mint 2006-ban. A veszteséges és nulla eredményt kimutató vállalkozások száma jelentős mértékben csökkent.

Az eva népszerűsége töretlen Cikk

Az adókulcs 15-ről 25 százalékra emelése nem befolyásolta érzékelhetően az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) iránti érdeklődést - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) adataiból.

TEÁOR: mit kell és lehet tudni eddig? Cikk

A cégbejegyzésre kötelezett társaságok (jogi személyek, jogi személyiség nélküli társaságok) a létesítő okiratukban feltüntetett, 2008. január 1. napján a cégjegyzékbe már bejegyzett azon TEÁOR kódokat, amelyek a KSH közlemény alapján automatikusan – az adózók megkérdezése nélkül – átfordíthatóak voltak, azokat Cégbíróság hivatalból módosította - tudatja hírlevelében a Saldo.

Korrupciós ügy az APEH-nél: adótitkok nem kerülhetnek illetéktelenekhez Cikk

Szikora János, az adóhatóság elnöke hétfői sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy az APEH adatai illetéktelen kezekbe kerülhettek; ez a megfigyelési ügy kapcsán került szóba.

Közokirat nélkül esélytelen igazolni az APEH-nak a banki átutalást Cikk

Esélye sincs annak, aki vagyonosodási vizsgálat során arra hivatkozna, hogy kártyán nyert nagyobb összeget. Ha nincs közokirat és banki átutalás, ez a Legfelsőbb Bíróság szerint is veszett ügy. A becsléses eljárást az MSZP költségvetési munkacsoportja aggályosnak tartja.

Mikor tartja vissza az APEH az adóvisszatérítést? Cikk

A későn érkező szja-bevallások feldolgozásakor ellenőrzik, nincs-e az adózónak más adónemben tartozása. Ha igen, visszatartják a bevallás után várható visszatérítést. Ez a vizsgálat kötelező, és a hirtelen jött nagy mennyiségű adat feldolgozása időbe telik, írja a Világgazdaság.

Miért szolgáltat ki adótitkot az APEH kéretlenül? Cikk

Az adótitok védelmére gyakran hivatkozik az APEH, amikor az felülírja tájékoztatási kötelezettségét. Előfordulhat, hogy az adótitok kezelését is felülírhatja valami, mondjuk a vagyonosodási vizsgálat esetén? Marosi Andrea két esetre hívta fel a figyelmet.

A TEÁOR számokat a jövő évi adóbevallásban kell módosítani Cikk

A jövőben a cégek csak elektronikusan nyújthatják be beszámolóikat a cégbíróságnak, az ezt elmulasztókat törlik a cégjegyzékből, a megváltozott TEÁOR számokat a jövő évi adóbevallás benyújtásával együtt módosíthatják a vállalkozások - egyebek mellett ezeket tartalmazza az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján olvasható törvénytervezet.

Kenőpénzt fogadott el egy APEH-es osztályvezető Cikk

Tetten érték az APEH egyik osztályvezetőjét, amikor kenőpénzt vett át egy korábban magas beosztásban lévő rendőr fiától - értesült a Magyar Hírlap.

Kikkel írt alá együttműködést az APEH? Cikk

A feketegazdaság visszaszorítása a célja annak az együttműködésnek, amelyet nyolc hatóság első embere írt alá még január végén, ezt követően a régiókban is szinte mindenütt megkötötték ezeket a megállapodásokat, legújabban az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán – tájékoztat sajtóközleményében az APEH.

Illeték: mit tisztázott az APEH és PM? Cikk

Az illetékekről szóló törvény bizonyos rendelkezéseinek értelmezése már régóta bizonytalanságot okozott. Az APEH a közelmúltban több illetékkel kapcsolatos értelmezési kérdést is tisztázott a Pénzügyminisztériummal közösen kiadott tájékoztatóiban - írta hírlevelében Ernst & Young.

Bevallás-kiegészítés után jöhet az utólagos APEH-revízió Cikk

Az adózás rendjéről szóló törvény értelmében az adóhatóság az adóbevallásban közölt adatok kiegészítésére szólíthatja fel azokat a magánszemélyeket, akiknek a bevallott jövedelme egymást követő két évben sem éri el a mindenkori minimálbért. Az adóhivatal 3 éve szólította fel a céget, hogy egészítse ki a bevallását. A kiegészítő nyilatkozat utólagos ellenőrzést vont maga után. De hol hibázott a cég?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Földbérleti díj kifizetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs