698 találat a(z) APEH cimkére

APEH-ellenőrzésen készült jegyzőkönyvek: tanulságok és tanácsok Cikk

Az ellenőrzési jegyzőkönyvben foglaltakra akkor tegyünk észrevételt, ha abban esetleg tévedést tapasztalunk, vagy az abban foglaltak ellenkezőjét bizonyítani tudjuk. Ezért nagyon fontos az ellenőrzési jegyzőkönyv alapos tanulmányozása, értelmezése. Nézzünk most néhány olyan témát, amit ellenőrzési jegyzőkönyvek tartalmaztak!

Végrehajtásból 11 milliárd forint bevétel fél év alatt Cikk

Az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága végrehajtásból az elmúlt év hasonló időszakához képest egyötödével többet, 10,9 milliárd forintot szedett be az év első felében - közölte Marton Ferenc, az adóhatóság szóvivője.

Az APEH válaszol: ingatlanértékesítés válás után, öröklés, ajándékozás Cikk

Válás és vagyonelosztás után a családi ház hozzám került, milyen módszerrel kell megállapítani és kiszámítani az ingatlan értékesítésből származó jövedelmemet ebben az esetben? Milyen adót illetve illetéket kell fizetnem, ha a 2006-ban vásárolt lakásomat, melyre lakástámogatási kedvezményt is igénybevettem, szeretném most eladni? Ha unoka részére történik, adómentes-e banki átutalással történő ajándékozás?

APEH: új cégek, jogelőd nélküli társaságok és a bírságok Cikk

Az idén, a félév végéig 20.091 gazdasági társaság alakult jogelőd nélkül, közel másfélszer annyi, mint az előző három évben átlagosan, ennek ellenére az APEH a cégek több mint 20 százalékát ellenőrizte a 90 napos határidőn belül - derül ki az adóhatóság szerdai sajtóközleményéből.

Az APEH teljesítette az elvárt bevételi követelményeket Cikk

Összességében teljesültek a 2008-as év első felében az elvárt államháztartási bevételi követelmények – olvasható az APEH mai, az adóhivatal féléves eredményeiről tájékoztató közleményében.

Uzsorások: Monok polgármestere az APEH-től kér segítséget Cikk

Az országunkat és térségünket sújtó, a családok életét megnyomorító, súlyos bűncselekmény-gyanús probléma megoldásához kérem az Ön segítségét” – írja nyílt levelében Szepessy Zsolt, Monok polgármestere Dr. Szikora Jánosnak, az APEH elnökének.

Adóhatósági értelmezések a számlázásról: van új a nap alatt Cikk

A számlázás az új áfatörvény alapján is sokszor nehézséget okoz a gyakorlatban. A közelmúltban az adóhatóság több számlázással kapcsolatos értelmezést is közzétett honlapján. Összefoglaló a legfontosabb fejleményekről.

Jogos kérdés: az APEH és a személyes adatok Cikk

Az Alkotmánybíróság (AB) másfél hónapja úgy határozott, hogy sem a társas vállalkozások 4 százalékosos különadója, sem az adóhatósági becslés nem alkotmányellenes, ezért nem kell megsemmisíteni azokat.

Az APEH válaszol: Start, ekho, bérbeadás, minimálbér Cikk

Olyan munkáltató is igénybe veheti-e a Start-kártyás járulékkedvezményt, akinek adó és járuléktartozása van? Pályakezdő Start-kártyásként vagyok, választhatom-e az ekho szerinti közteherviselést? Szeretném kiadni a házamat cég számára számlával, melyik adózási formát célszerű választanom, ha van mellette munkaviszonyom? Egyéni vállalkozóként valóban támogat az állam és csak a havi 1850 ehot kell fizetnem, illetve szja-t?

Kánikula Kommandó: 570 millió forint bírság Cikk

Eddig csaknem 570 millió forint bírságot szabtak ki a hatóságok a Kánikula Kommandó elnevezésű átfogó ellenőrzési akció során - erről Kondorosi Ferenc kormánybiztos számolt be a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Illetékbevételek: a legtöbb ingatlanból és autóból Cikk

Illetékekből június végéig 72,27 milliárd forint folyt be, ebből 13,9 milliárd júniusban - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett adatokból.

Mennyi a benzin és a gázolaj? Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette az adózók által elszámolható augusztusi üzemanyagárakat.

Hűségkártya: az APEH konkrét személy esetén kérhet adatot Cikk

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a törvény nem ad felhatalmazást az adóhatóságnak az egyes kereskedelmi láncok hűségkártyáin található adatok általános gyűjtésére, konkrét adózó ellenőrzése esetében viszont az APEH kérhet ilyen adatokat.

Az APEH válaszol: ajándék, számla, nyugdíj, külföldi munka Cikk

Ha ajándékba kapunk - szüleimtől - földterületet, ennek mi az adóvonzata? Ha valaki nyugdíj mellett dolgozik, mennyi lehet a vállalkozói kivétje, hogy ne vesszen el a nyugdíja? Egy szolgáltató nem köteles ingyenesen számlát kiállítani? A munkanélküli kiskönyvvel foglalkoztatott dolgozóknak kifizetett bér után szakképzési hozzájárulást kell-e fizetni a munkaadónak? Az olvasó kérdez, az APEH válaszol.

Hamis számlákkal 200 milliót spóroltak Cikk

Kétszázmillió forintot akart hamis számlákkal igazolni, és vélhetőleg önmaga védelmére még „alibi” leveleket is megfogalmazott egy pécsi székhelyű vállalkozás. Az APEH adócsalás és magánokirat hamisítás miatt is feljelentést tett a társaság ellen a Vám- és Pénzügyőrségnél.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony és külföldi munkaviszony

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakmunkás tanuló alkalmazása

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs