698 találat a(z) APEH cimkére

Az ombudsman és az APEH: nem lesz zaklatás, csak közös fellépés Cikk

Közös fellépésről egyezett meg és tisztázta a félreértéseket Szabó Máté ombudsman és Szikora János, az APEH elnöke hétfői megbeszélésén - tudatta a négyszemközti találkozóról kiadott közös közleményében a két állami szerv vezetője.

Az APEH válaszol: ajándék, aranyvásárlás, hitel Cikk

Befektetésként aranyat vásárolnék a cég részére az év végi adózás előtti nyereségből, mi történik az osztalékkal? Előrehozott nyugdíjba megyek idén, a 2009-re „átcsúszó” 2010-ben adózandó végkielégítésem összege jövedelemnek számít majd? Rokkant nyugdíjas vagyok és az életbiztosításom terhére vettem föl hitelt, abból pedig részvényt, hogyan kell adóznom? Olvasói kérdések.

Eva: december 1-től lehet bejelentkezni Cikk

2008. december 1-je és december 20-a között dönthetnek az újonnan bejelentkezők a 2009-re vonatkozóan az egyszerűsített vállalkozói adó választásáról; az Eva törvény hatálya alá való bejelentkezés a székhely szerint illetékes APEH regionális igazgatóságon tehető meg a 08T103, illetve a 08T203 számú adatbejelentő lapon.

Az APEH válaszol: kettős állampolgárság, ingatlan eladása, tandíj és adóvisszaigénylés Cikk

Kanadai-magyar kettős állampolgárok vagyunk a feleségemmel, egy évre hazaköltöznénk. Kell-e adózni Magyarországon azon jövedelmek után, amelyek Kanadában képződnek és ott nem adómentesek? Ha házaspárként eladjuk a kettőnk nevén lévő lakásunkat és a feleségem nevén lévő telket és új lakást veszünk a kettő árából, kell-e utána adót fizetni? Tandíjat fizetek a főiskolán, ebből hány százalékot igényelhetek vissza és csak a saját nevemre lehet visszaigényelni vagy a családban bárki nevére? Olvasói kérdések.

Apehes retorziótól tartanak az ombudsmani hivatalban Cikk

Retorzióktól félnek az ombudsmani hivatal munkatársai; egyesek bizonyos hatóságokat nem akarnak vizsgálni, mert attól tartanak, hogy az eljárást indít ellenük. Erről Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa nyilatkozott hétfőn az MTI-nek. Az APEH elnöke, Szikora János levélben kért találkozót az ombudsmantól az eset tisztázása érdekében.

Lista: ki lóg több mint 10 millióval az APEH-nak? Cikk

Az állami adóhatóságnál nyilvántartják azokat a magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozásuk van.

Egy átlagos apehesnek 115-ös IQ-ja van Cikk

Az elvégzett statisztikai elemzések alapján az adóhivatalban ezer fős mintánál a közép- és felsőfokú végzettségű alkalmazottak együttesen átlagosan 115-ös intelligencia szinttel rendelkeznek, amely érték a magas intelligencia övezetbe esik - hangzott el az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az APEH válaszol: öröklés, vételár, bt., nyugdíjas és szlovákiai munka Cikk

Örökölt ingatlan értékesítése esetén, mi számít az ingatlan vételárának? Magyarországi főállásom mellett vállalok egy szlovákiai cégnek – Magyarországon végzendő – munkát, milyen viszonyban tehetem? A bt. működtetését lehet szüneteltetni? Olvasói kérdések.

Tíz százalékkal több evabevétel, mint tavaly Cikk

Október végéig az egyszerűsített vállalkozói adóból (eva) 117,8 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, 11 milliárddal, 10 százalékkal több, mint 2007 első tíz hónapjában - áll a Pénzügyminisztérium novemberi államháztartási jelentésében.

Bevallást könnyítő módszereket tervez az APEH Cikk

Az adózási folyamatokban még nem látjuk a gazdasági válság jeleit, mert a tervezett adóbevételek eddig befolytak a költségvetésbe - mondta a Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke kedden Kecskeméten.

Mennyi lesz a benzin? Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján az adózók által elszámolható decemberi üzemanyagárakat.

Mondja meg az APEH-nek mit csináljon! Cikk

Elégedettségi felmérés indul november 17-étől az APEH ügyfélszolgálatain és honlapján. Az APEH „fontos visszajelzéseket” munkájának és működésének irányairól, a változtatandó területekről.

Apehes munkafelvétel: 90-es IQ és pszichológus Cikk

Az APEH pszichológiai laboratóriumában bíznak abban, hogy legalább a súlyos kockázati tényezőt jelentő embereket sikerül kiszűrni az adóhatóságnál jelentkezőknek előírt IQ-vizsgálat segítségével - írta a csütörtöki Népszabadság.

Egyszerűsített adóbevallás, dupla munkavállalói járulék, magasabb adóbírság Cikk

A minimálbérből élők kétszer annyi munkavállalói járulékot fizethetnek, és rosszabbul járhat az is, aki munkáltatója helyett az APEH-ra bízza a bevallása kitöltését. De milyen magánszemélyeket érintő adóváltozásokra lehet még számítani, ha az októberi tervezetet elfogadja a parlament?

Ellenőrzési gyakorlat az APEH-nál: jó befektetés revizorokat képezni? Cikk

Az elmúlt év tanácsadói tapasztalatai szerint két eltérő ellenőrzési módszert is alkalmaz az APEH a határon átívelő ügyletekben alkalmazott ár, illetve az ehhez kapcsolódó nyilvántartás ellenőrzésére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély nevére szóló számla fizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs