698 találat a(z) APEH cimkére

APEH-adósok: elfogatóparancs cégvezetők ellen Cikk

Négy észak-magyarországi társaság külföldi tulajdonosai és képviselői ellen adtak ki elfogató parancsot, miután cégeik csaknem egy milliárd forinttal tartoznak az adóhatóságnak, ők maguk pedig külföldre távoztak.

Diákmunka: járulékok és szerződések Cikk

A diák hallgatói munkadíj keretében akkor végezhet munkát, ha munkaszerződést kötöttek vele – figyelmeztet honlapján az APEH a nyári diákmunka-szezon kezdetén. Ezután is kell járulékokat fizetni, ennek alapja a diák részére kifizetett jövedelem.

Felmentették a Kiemelt Adózók Igazgatóságának első emberét Cikk

Dr. Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke június 2-ai hatállyal felmentette tisztségéből a Kiemelt Adózók Igazgatóságának (KAIG) igazgatóját, dr. Juhász Istvánt.

Társasági adó: hétfőn lejár a bevallások határideje Cikk

Már csak néhány nap maradt a társasági adóbevallások elkészítésére, aminek határideje az idén június 2-a, mivel május 31-e szombatra esik. A társasági adót is hétfőig kell megfizetni.

Az APEH válaszol: számla, áfa, építkezés Cikk

A külföldi kiutazásnál milyen számlát lehet elszámolni és melyiket nem? Családi házam építését kezdem el a következő hónapban, a fordított adózás vonatkozik rám? 2008-tól a tartozásátvállalás, engedményezés áfa szempontjából milyen megítélés alá esik, Áfa-köteles vagy mentes?

Mikor lehet a 10 százalékos adókulcsot alkalmazni? Cikk

Az egyéni vállalkozók a 10 százalékos adókulcsot csak akkor alkalmazhatják az szja törvény szerint, ha vállalkozói adóalapjuk az adóévet megelőzően elérte jövedelem-minimumot - hívja fel a figyelmet az APEH honlapján közzétett tájékoztató.

APEH: mi a teendő, ha a munkáltató utólag utal? Cikk

Az APEH tájékoztatót tett közzé arról, mi a teendő, ha a munkáltató utólag utalja át a munkáltatói hozzájárulást az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba vagy az önsegélyező pénztárba.

Hogyan bizonyíthatom a kölcsön eredetét? Cikk

Külföldön élő barátnőmtől szeretnék néhány ezer eurót kölcsönözni lakásfelújításra, egy vagyonvizsgálatnál hogyan tudom bizonyítani a pénz eredetét? Gyermekeim elhunyt ismerősünktől megörökölték önkéntes nyugdíjpénztári tagságának megtakarítását, kell-e utána adózni? Hol tudnék utána nézni, hogy be vagyok-e jelentve? Egy evás társas vállalkozás beltagjának heti 36 órát meghaladó munkaviszonya van, az egyszerűsített vállalkozói adón kívül még milyen befizetési kötelezettség van?

Az APEH elvett 15 milliót, adott helyette 660 ezret Cikk

Három hónap alatt 661 ezer 500 forintot gyűjtöttek össze az APEH budapesti ügyfélszolgálatainak munkatársai, amelyet csütörtökön a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek adtak át.

Tíz százalékkal kevesebb volt a hiba az szja bevallásokban Cikk

Összesen 3,654 millió darab - a várt 3,5 milliónál több - szja-bevallás érkezett a magánszemélyektől szerdán délig az adóhatósághoz a régióktól kapott becsült adatok szerint - mondta Bakonyi Ágnes, az APEH sajtófőnöke.

APEH: júniusi elszámolható üzemanyagárak Cikk

A 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 302 forinttal, a gázolaj 317 forinttal, a keverék 325 forinttal, az autógáz pedig 187 forinttal számolható el június 1-je és június 30-a között a hivatal honlapján publikált közlemény szerint.

APEH-revízió: furcsaságok a végelszámolásnál Cikk

Egyre többször fordul elő, hogy végelszámoláskor az adóhatóság utólagosan állapít meg adót. Számtalan esetben a pontatlan jogszabályok, jogértelmezési kérdések alapozzák meg az adóhiány megállapítását. Mégis mit tehet ilyenkor az adózó?

Szja: kedd éjfélkor lejár a határidő Cikk

Május 20-án, kedden éjfélkor lejár az szja bevallások beadásának határideje, s addig lehet rendelkezni az adó 1+1 százalékáról is, érdemes betartani a határidőt, mert a késedelmesen bevallókra mulasztási bírságot róhat ki az adóhatóság.

Szja 1 százalék: a kedvezményezettnek nem lehet köztartozása Cikk

Az alapítványokat, társadalmi szervezeteket, közalapítványokat nem illeti meg az szja-ból számukra felajánlott 1 százalékos összeg, ha 2008. augusztus 1-je és a kedvezményezetti státusz kezdete között, akár csak egy napig olyan lejárt esedékességű köztartozásuk van, amelyre nem kaptak fizetési halasztást vagy részletfizetési kedvezményt

Ellenőrzés és hatósági eljárás: mire elég 60 nap? Cikk

Az adóhatóság több esetben tájékoztatja ügyfeleit, hogy a meghatalmazott a határozat átvételére csak abban az esetben jogosult ha a meghatalmazás az ellenőrzés mellett a hatósági eljárásra is kiterjed. Mit is jelent ez pontosan?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

USA-ba távmunka

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Küldöldi kiküldetés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Vállalkozásból kivont vagyon – monacói illetőségű tag

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs