698 találat a(z) APEH cimkére

Mennyi a benzin? Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette az adózók által elszámolható júliusi üzemanyagárakat.

APEH: közel 60 milliárdos illetékbevétel május végéig Cikk

Illetékekből május végéig 58,4 milliárd forint folyt be az adóhatósághoz, ebből 13 milliárd májusban - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett adatokból.

APEH-tervek: külföldre menekített pénzek visszaszerzése és korszerűbb adóbevallás Cikk

Versenyezniük kell a különböző országok adóhatóságainak, melyikük a leleményesebb az átcsoportosított adóalapok leleplezésénél. A vállalkozások ugyanis arra törekszenek, hogy a legnagyobb eredményt ott mutassák ki, ahol a legkisebb az adóteher. A magyar adóhivatal külön csapatot képez az országból kivitt adózatlan jövedelem, illetve vagyon visszaszerzésére. Miket tervez még a következő négy ében az APEH?

APEH: elektronikusan is lehet fizetési könnyítést kérni Cikk

Az idei évtől már fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmet is lehet elektronikusan benyújtani az APEH-hez. Az, aki a 2007-es személyi jövedelemadó bevallásának május 20-ai határidejéig nem tudta például rendezni adóhátralékát, kérelmét most már nem csak személyesen az APEH ügyfélszolgálatokon, postai úton, hanem elektronikus úton is benyújthatja - tájékoztat az adóhatóság.

Az ajándékozás és az szja, tb-fizetési kötelezettség Cikk

Egy barátnőm ajándékba átutalt nekem egy nagyobb összeget, kell valamit fizetnem, bejelentenem? Az ajándékozási kapcsán az APEH szja, és/vagy tb-fizetési kötelezettséget nem állapíthat meg, lévén ez is egyfajta bevétel/jövedelem? Kell-e adózni az eladott ingatlan árából, ha igazolni tudom, hogy azt a pénzt lakásfelújításra fordítom? Az APEH válaszol.

Mi alapján értelmezi a fogalmakat az APEH? Cikk

Számtalan esetben megtörténik, hogy egy adóellenőrzés során az adóhatóság nemcsak egy jogügyletet minősít, hanem egy fogalmat illetve egy kifejezést is értelmez.

Adóbevallások az Észak - Alföldön: 8,5 milliárdos kiutalás Cikk

Az Észak-alföldi Régióban benyújtott 488 ezer személyi jövedelemadó bevallás 99 százalékát dolgozta fel az APEH, eddig mintegy 8,5 milliárd forintot utaltak át a visszaigénylőknek - közölte Sebők György, az APEH regionális igazgatóságának főosztályvezetője szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón.

Az APEH válaszol: járulékok, lefoglalt ingatlanok és külföldi áruk Cikk

Szellemi szabadfoglalkozásúként hogyan válthatom ki az adószámot, illetve milyen az szja, tb., egésszégügyi járulék és nyugdíj fizetési kötelezettségem van így? Németországból szeretnék árut behozni, milyen adófizetési kötelezettségünk keletkezik és melyik országban? Az ingófoglalás során lefoglalhatja-e a hatóság az én ingóságaimat, ha édesapámnak van tartozása és jelenleg egy házban élek vele?

Zsebbe fizetett túlóra és táppénzzel töltött felmondási idő Cikk

A munkáltatóm köteles-e kiadni a teljes rendes szabadságomat a szülés után? Táppénre mennék a munkaviszonyom megszűntével, a felmentési idő folytatódna a táppénz lejártával? Munkáltatóval közös megegyezéssel aláírt felmondás visszavonható, módosítható rendes felmondássá? Zsebbe fizetett túlóra ügyében APEH-hez vagy bírósághoz fordulhatok? A munkajogász válaszol.

Potyautasok: mit tehet, aki eddig nem fizetett? Cikk

Közel 290 ezer embernek rendezetlen még a jogviszonya az OEP tájékoztatása szerint. A 4350 forintot bármikor elkezdheti fizetni az érintett, de tartozását visszamenőleg is rendeznie kell, s mindez késedelmi pótlékkal, esetleg bírsággal megnövelt összeget jelent.

Adó- és jövedelem igazolás: hétfőtől papíralapúakat is lehet ellenőrizni Cikk

Hétfőtől a papíralapon kiadott adó-, együttes adó-, jövedelem- és illetőségigazolások eredetiségét is ellenőrizni lehet a www.magyarország.hu oldalon, az APEH eBEV rendszerébe bejelentkezve - tette közzé honlapján az adóhatóság.

Veszteségelhatárolás minimumadózás esetén Cikk

A jövedelem-(nyereség-)minimum bevezetésével nem változtak a veszteségelhatárolás szabályai - hívja fel a figyelmet az APEH a honlapján közzétett tájékoztatójában.

TEÁOR: közeleg a határidő, 500 ezer is lehet a bírság Cikk

Több százezer adózót tájékoztat a következő napokban az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a TEÁOR és a szakmakód struktúra változásról. Az Európai Parlament és a Tanács 1893/2006/EK rendelete következtében 2008 január 1-jétől a TEÁOR és a szakmakód struktúra jelentősen megváltozott. A tevékenységi besorolások módosítását az adminisztratív nyilvántartásokban 2008. július 1-ig át kell vezetni.

Szja: országos csalássorozatot leplezett le az adóhatóság Cikk

Az egész ország területére kiterjedõ adócsalás-sorozatot leplezett le az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal (APEH), az ügyben egyelõre ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést - értesült a HavariaPress.

Bírósági per: buktatók végrehajtás felfüggesztésekor Cikk

Az adóhatóság másodfokú határozata a kézbesítéssel válik jogerőssé. Ezt követően 15 napja van az adózónak, hogy rendezze a megállapított adóhiány, bírság és késedelmi pótlék tartozását . A adóhatósági határozat végrehajtása nem függ a közigazgatási per megindításától. Ezért külön kérni kell a végrehajtás felfüggesztését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély nevére szóló számla fizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs