698 találat a(z) APEH cimkére

Változik a vagyonosodási vizsgálatok módszere Cikk

A vagyonosodási vizsgálatok módszereit pontosítják, a szempontok nem változtak, a jövő évi irányelvek még kidolgozás alatt. Az APEH-nél cáfolták a hírt, miszerint felszámolták volna a vagyonosodási vizsgálatokat végző főosztályt, munkerő-átcsoportosítás "mindig volt és elképzelhető a jövőben is".

Fiktív számlák, 600 milliós adócsalás Cikk

Büntető feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága. A gyanú szerint egy Pest megyei vállalkozás fiktív számlákra fizetett bedolgozóinak, akik valós tevékenységet nem végeztek, ezért a számlákon feltüntetett szolgáltatásokat sem teljesíthették. Az áfabevalláshoz kapcsolódó utólagos vizsgálat során csaknem 600 millió forintos adókülönbözetet állapított meg az APEH – tájékoztatott az adóhatóság.

Az APEH elengedett félmilliárdot Cikk

Az adóhatóság - információink szerint - különös engedménnyel segített egy vállalkozói kört. Egy tavaly alakult vállalkozás - amelynek mellesleg egy 18 éve megszűnt cég a tulajdonosa - vezetője korábbi érdekeltségének félmilliárdos tartozását engedte el az APEH.

Az APEH válaszol: örökösödési illeték, ingatlanvásárlás, szocpol Cikk

Ebben az évben vásároltam gépkocsit, felét önerőből fizettem ki, felét hitelből, kell utána illetéket fizetni, és mennyit? Eltartási szerződésünk volt, a hölgy elhunyt, eladtuk a lakást augusztusban. Mikor és mennyit kell fizetnünk? Édesanyám örökölt egy házat a szüleitől, ha azt eladja, s az árát nekünk ajándékozza, mi pedig abból építkezünk, akkor milyen és mennyi adót, illetéket kell fizetnie édesanyámnak és nekünk?

Adóhiány megállapítása: mire nem hivatkozhat az APEH? Cikk

Az adóhatóság az adóhiány megállapításánál arra hivatkozott, hogy az adózó átlépte az üzleti ajándék Egészségügyi Minisztérium rendeletében előírt értékhatárát. Ám erre a rendelet semmilyen utalást nem tesz az szja-törvényben, ahogy az Art.-ban nem szerepel. De akkor hogyan hivatkozhat erre az APEH?

Az APEH válaszol: örökösödési illeték, ajándék hozzátartozónak, elévülés Cikk

Hogyan működik, az elévültetés? Egy munkavállalónak a jogosnál kevesebb táppénzt fizettek, s ez a munkaadó ellenőrzés során derült ki, a beteg időközben elhunyt. Most fizetnék ki az elmaradt összeget és késedelmi pótlékot, mi a teendő? Egy közeli hozzátartozó halála milyen fizetési kötelezettséget keletkeztet? Unokámnak lakást szeretnék vásárolni, aki nappali tagozatos egyetemista, milyen adó vonzata és kötelezettsége van, ha a vásárlásra szánt készpénzt először az ő bankszámlájára teszem valóban adómentes-e?

Italautomaták és az APEH-ellenőrzés Cikk

Nem adnak számlát a fogyasztónak az ital- és áruautomaták, de a szigorú elszámolás miatt nemigen lehet a zavarosban halászni - állítják az üzemeltetők, amit az adóhatóság sem cáfol.

Az APEH válaszol: ingatlan eladása, haszonélevezeti jog, egészségügyi járulék Cikk

Ha haszonélvezeti jogot iratnak valakire, azután kell adózni? Milyen befektetési forma számít, illetve minősül takarékbetétnek? 2004-ben vásároltam egy üres telket, s az előírásoknak megfelelően 4 éven belül építettem rá házat, van használatbavételi és építési engedélyem is. Ha most el szeretném adni, milyen adózási feltételekkel kell számolnom? Fiam évek óta külföldön dolgozik hivatalos munkavállalási engedéllyel, kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie itthon?

Uzsorásokat ellenőrzött az APEH: 65 milliós adókülönbözet Cikk

Hatvanöt millió forintnyi adókülönbözetet „gyűjtött össze” két uzsorás, és még az eladósodott, a törlesztésre képtelen emberek ingatlanaira is tulajdonjogot jegyeztettek be - ezt állapított meg az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága két magánszemélynél, akikkel szemben „uzsora” tevékenység alapos gyanúja miatt folytatott adóellenőrzést. Az ügyekben az adóhatósági bírság, és késedelmi pótlék mellett az érintettek rendőrségi eljárásra is számíthatnak, mert az APEH régiós igazgatósága feljelentést tesz.

Álrevizorok milliós bírsággal fenyegetőztek Cikk

Adóellenőrnek adta ki magát és három és fél millió forint bírság kiszabásával fenyegetett meg két férfi egy kaposvári autókereskedő céget - közölte az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.

Mennyi lesz a benzin? Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette az adózók által elszámolható novemberi üzemanyagárakat.

Adócsalás gyanúja: likviditási problémák, elmaradt bevallások, károkozás Cikk

Adócsalást követett el a gyanú szerint egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alapfokú művészetoktatási intézmény öt dolgozója, akik együttesen 96 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek - közölte a vám- és pénzügyőrség nyíregyházi központtal működő észak-alföldi regionális nyomozó hivatalának sajtóreferense.

Egy év a vesztegető apehesnek Cikk

Alacsonyabb illeték számítása fejében pénzt kért egy ingatlantulajdonostól az az adóhivatali ügyintéző, akit egy év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában.

Az APEH válaszol: öröklés, ajándék, válás Cikk

Édesanyám halála után a bátyámmal örököltük a házat, az én részemet átadtam neki, s ez után az illetéket kifizettem, kell még fizetnem és mennyit? Ha a szüleim havonta 150 000 forint alatti összeget átutalnak részemre, ajándékozás címén, nem kell sem adót, sem illetéket fizetnünk? Örököltem másfélmillió forintot, kell-e adóznom utána? Válófélben vagyunk, közös ingatlant értékesítünk, mi ilyenkor a teendő?

Másfél éves kisfiútól várnak bevallást, az APEH szerint jogszerűen Cikk

Adóbevallást kértek a másfél éves iharosi Horváth Hunortól: ha szülei nyolc napon belül nem adják be az iratokat, az APEH akár 200 ezer forintos bírságot is kiróhat a kisgyerekre - írta pénteken a Somogyi Hírlap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély adómentes bevétele

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Tagdíj átvállalása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs