698 találat a(z) APEH cimkére

Mit tanult az APEH Henry Fordtól? Cikk

Az adóhatóság szervezeti rendszerének működése kezd kísérteties hasonlóságot mutatni a Henry Ford féleT-modell gyártási mechanizmusával. De pontosan miben áll ez?

Az örökösödési illeték és a szerzéskori érték: ki fizet és mennyit? Cikk

Mint bt kültagja, nyugdíjas, ha személyesen nem működök közre sem munkaviszonyban, sem megbízási viszonyban, akkor kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot és tételes EHO-t fizetnem? Az örökösödési illeték - közvetlen hozzátartozó esetében - 20 millióig történő eltörlése után - örökölt lakóingatlan esetében, annak értékesítése esetén mi számít szerzéskori értéknek? Az evás vállalkozó havi átlag jövedelmébe mit kell beszámítani, vagy mit lehet levonni? Olvasói kérdések.

APEH-nyomtatványok: letöltés és bevallás 2009-ben Cikk

Melyik programot kell letölteni/telepíteni ahhoz, hogy a 2009. évre vonatkozó nyomtatványokat kitölthessem? Mi a teendő, ha az Abev_Java program nem indul el? Mi a teendő, ha nem sikerül elmenteni a kitöltött nyomtatványt? Mi a teendő, ha a törzsadatok áttöltése nem sikerül? Többek között ezekre az elektonikus bevallást érintő gyakori kérdésekre ad választ az APEH.

Vámosi-Nagy: minden 3. ember minimálbéren Cikk

Az adóhivatal októberben újból közzétette az előző év bevallási adatait. Az adatok tanulságosak, bizonyos értelemben megdöbbentőek. A bérjövedelem átlaga évi 1783 ezer forint volt, ami 149 ezer forintos havi bruttó jövedelmet jelent. Ha levonjuk az adót és a járulékokat, megélhetésre alig 80 ezer forint marad.

APEH: 9 millió forint bírság hulladék- és színesfém kereskedőkre Cikk

Csaknem kilenc millió forint mulasztási bírságot szabott ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a hulladék- és színesfém kereskedők ellenőrzésekor feltárt szabálytalanságok miatt 2008-ban - közölte az adóhatóság.

Az APEH az állandó meghatalmazásról: változás január 1-től! Cikk

Az állandó meghatalmazás, megbízás az adóhatóság előtti eljárásban - a külön jogszabályban meghatározott feltételek teljesítésén túl - kizárólag akkor érvényes, ha az adóhatóság által rendszeresített formanyomtatványon jelentik be - hívja fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

Fiktív számlázákból 2 és félszeres adóhiány Cikk

Az elmúlt évek egyre szigorúbbá váló adóhatósági ellenőrzései ellenére 2008-ban is gyakran próbálkoztak a vállalkozások a nyereség- és adóalap csökkentésével fiktív számlák befogadása útján - írja a Napi Gazdaság.

Ingatlanszerzéskor milyen adatokat kell bejelenteni az APEH-nak? Cikk

A jogszabályváltozás miatt az APEH által rendszeresített, az értékesítő magánszemély adatainak bejelentésére szolgáló 08B400-as adatlapot 2009. január 1-től felváltja a 09B400-as adatlap, ezért a 08B400-as adatlap kizárólag 2008. december 31-ig nyújtható be az ingatlanügyi hatósághoz (földhivatalhoz).

Közbeszerzés és adóigazolás: mi változik? Cikk

A közbeszerzési kifizetésekkel kapcsolatos együttes adóigazolás bemutatási kötelezettséget érintő törvénymódostás hatályba lépésére figyelmeztet az adóhatóság.

Munkaviszony megszűnése GYES, betegállomány Cikk

Mekkora anyagi felelősség terheli a könyvelőt, ha bejelentett alkalmazott? Mikor szűnik meg automatikusan a munkaviszony? Igényelhető-e Start Plusz kártya részmunkaidőben? Olvasói kérdésekre Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

APEH: elszámolható üzemanyagárak januárban Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján az adózók által elszámolható januári üzemanyagárakat.

Kiscsoportos APEH-ellenőrzés: a művészeken és a politikusokon a sor Cikk

Kiscsoportos ellenőrzés tapasztalt revizorok irányításával az adótudatosság növelése és a korrupció visszasorítása jegyében - így fogalható össze az APEH középtávú stratégiájának lényege.

Az APEH válaszol: ingatlan, illeték, cégautó Cikk

Ha vásárolok egy új 1600 köbcentiméter feletti személygépkocsit cégautónak, akkor milyen adók terhelik 2009-től? A GYED-ből az APEH levonhatja az szja-elmaradást, tartozást? A haszonélvezeti jog után is kell adót fizetni, ha eladunk egy ingatlant? Olvasói kérdések.

Örökösödési illeték: kinek kell még fizetni? Cikk

Nyugdíjas evás vállalkozó vagyok, de csak alkalmanként kapok megbízást, a 4350 forintot minden hónapban meg kell fizetnem? Novemberben örököltem, de illeték kiszabása még nem történt meg, s közben a parlament megszavazta az örökösödési adó eltörlését, ami január elsején lép hatályba. Akkor ez most ránk is vonatkozik, vagy nekünk még kell illetéket fizetnünk? Júliusban elvették tőlem a rokkant nyugdíjat, jelenleg munkanélküli vagyok, s fizetem a 4350 forintot, özvegyi nyugdíjat kapok, Kell adóbevallást készítenem jövőre? Olvasói kérdések.

Hova küldik továbbtanulni az APEH-es dolgozókat? Cikk

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával. Az erről szóló szerződést dr. Szikora János az APEH elnöke és Villányi László dékán írta alá. A közös munkálkodás célja a felsőoktatásban képzett szakemberek szakmai támogatása, amelyben kiemelt szerepet kap az adótudatosság elősegítése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jutalék, bónusz adózása 2022-ben

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

SZÉP-kártya-juttatás ügyvezetőnek

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tartós bérlet elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs