698 találat a(z) APEH cimkére

Mit tanult az APEH Henry Fordtól? Cikk

Az adóhatóság szervezeti rendszerének működése kezd kísérteties hasonlóságot mutatni a Henry Ford féleT-modell gyártási mechanizmusával. De pontosan miben áll ez?

Az örökösödési illeték és a szerzéskori érték: ki fizet és mennyit? Cikk

Mint bt kültagja, nyugdíjas, ha személyesen nem működök közre sem munkaviszonyban, sem megbízási viszonyban, akkor kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot és tételes EHO-t fizetnem? Az örökösödési illeték - közvetlen hozzátartozó esetében - 20 millióig történő eltörlése után - örökölt lakóingatlan esetében, annak értékesítése esetén mi számít szerzéskori értéknek? Az evás vállalkozó havi átlag jövedelmébe mit kell beszámítani, vagy mit lehet levonni? Olvasói kérdések.

APEH-nyomtatványok: letöltés és bevallás 2009-ben Cikk

Melyik programot kell letölteni/telepíteni ahhoz, hogy a 2009. évre vonatkozó nyomtatványokat kitölthessem? Mi a teendő, ha az Abev_Java program nem indul el? Mi a teendő, ha nem sikerül elmenteni a kitöltött nyomtatványt? Mi a teendő, ha a törzsadatok áttöltése nem sikerül? Többek között ezekre az elektonikus bevallást érintő gyakori kérdésekre ad választ az APEH.

Vámosi-Nagy: minden 3. ember minimálbéren Cikk

Az adóhivatal októberben újból közzétette az előző év bevallási adatait. Az adatok tanulságosak, bizonyos értelemben megdöbbentőek. A bérjövedelem átlaga évi 1783 ezer forint volt, ami 149 ezer forintos havi bruttó jövedelmet jelent. Ha levonjuk az adót és a járulékokat, megélhetésre alig 80 ezer forint marad.

APEH: 9 millió forint bírság hulladék- és színesfém kereskedőkre Cikk

Csaknem kilenc millió forint mulasztási bírságot szabott ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a hulladék- és színesfém kereskedők ellenőrzésekor feltárt szabálytalanságok miatt 2008-ban - közölte az adóhatóság.

Az APEH az állandó meghatalmazásról: változás január 1-től! Cikk

Az állandó meghatalmazás, megbízás az adóhatóság előtti eljárásban - a külön jogszabályban meghatározott feltételek teljesítésén túl - kizárólag akkor érvényes, ha az adóhatóság által rendszeresített formanyomtatványon jelentik be - hívja fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

Fiktív számlázákból 2 és félszeres adóhiány Cikk

Az elmúlt évek egyre szigorúbbá váló adóhatósági ellenőrzései ellenére 2008-ban is gyakran próbálkoztak a vállalkozások a nyereség- és adóalap csökkentésével fiktív számlák befogadása útján - írja a Napi Gazdaság.

Ingatlanszerzéskor milyen adatokat kell bejelenteni az APEH-nak? Cikk

A jogszabályváltozás miatt az APEH által rendszeresített, az értékesítő magánszemély adatainak bejelentésére szolgáló 08B400-as adatlapot 2009. január 1-től felváltja a 09B400-as adatlap, ezért a 08B400-as adatlap kizárólag 2008. december 31-ig nyújtható be az ingatlanügyi hatósághoz (földhivatalhoz).

Közbeszerzés és adóigazolás: mi változik? Cikk

A közbeszerzési kifizetésekkel kapcsolatos együttes adóigazolás bemutatási kötelezettséget érintő törvénymódostás hatályba lépésére figyelmeztet az adóhatóság.

Munkaviszony megszűnése GYES, betegállomány Cikk

Mekkora anyagi felelősség terheli a könyvelőt, ha bejelentett alkalmazott? Mikor szűnik meg automatikusan a munkaviszony? Igényelhető-e Start Plusz kártya részmunkaidőben? Olvasói kérdésekre Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

APEH: elszámolható üzemanyagárak januárban Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján az adózók által elszámolható januári üzemanyagárakat.

Kiscsoportos APEH-ellenőrzés: a művészeken és a politikusokon a sor Cikk

Kiscsoportos ellenőrzés tapasztalt revizorok irányításával az adótudatosság növelése és a korrupció visszasorítása jegyében - így fogalható össze az APEH középtávú stratégiájának lényege.

Az APEH válaszol: ingatlan, illeték, cégautó Cikk

Ha vásárolok egy új 1600 köbcentiméter feletti személygépkocsit cégautónak, akkor milyen adók terhelik 2009-től? A GYED-ből az APEH levonhatja az szja-elmaradást, tartozást? A haszonélvezeti jog után is kell adót fizetni, ha eladunk egy ingatlant? Olvasói kérdések.

Örökösödési illeték: kinek kell még fizetni? Cikk

Nyugdíjas evás vállalkozó vagyok, de csak alkalmanként kapok megbízást, a 4350 forintot minden hónapban meg kell fizetnem? Novemberben örököltem, de illeték kiszabása még nem történt meg, s közben a parlament megszavazta az örökösödési adó eltörlését, ami január elsején lép hatályba. Akkor ez most ránk is vonatkozik, vagy nekünk még kell illetéket fizetnünk? Júliusban elvették tőlem a rokkant nyugdíjat, jelenleg munkanélküli vagyok, s fizetem a 4350 forintot, özvegyi nyugdíjat kapok, Kell adóbevallást készítenem jövőre? Olvasói kérdések.

Hova küldik továbbtanulni az APEH-es dolgozókat? Cikk

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával. Az erről szóló szerződést dr. Szikora János az APEH elnöke és Villányi László dékán írta alá. A közös munkálkodás célja a felsőoktatásban képzett szakemberek szakmai támogatása, amelyben kiemelt szerepet kap az adótudatosság elősegítése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Katából társasági adózásra visszatérő bt. osztalékfizetése 2023-ban

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Áfa – teljesítési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs