698 találat a(z) APEH cimkére

Félmilliárdos áfacsalást leplezett le az adóhatóság Cikk

Csaknem félmilliárd forintnyi ÁFA-t igényelt vissza jogosulatlanul egy toll értékesítésével foglalkozó dél-alföldi cég az adóhatóság megállapítása szerint, s az APEH vizsgálatának eredményét ítéletében már a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta - tájékoztatott Varga Zsuzsanna, az APEH regionális igazgatóságának sajtóreferense.

Az "adónélküli" társadalom és az APEH arculata Cikk

A magyar adózás történetét összefoglaló, bemutató kiállítást nyitott meg dr. Veres János pénzügyminiszter és dr. Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke. A Kiemelt Adózók Igazgatóságának épületében berendezett tárlat egy nagyobb gyűjtemény kiindulópontja, egy a közeljövőben megvalósítandó adózástörténeti múzeum első állomása. A bemutatót nem csak az adóhivatal dolgozói, de az érdeklődő adófizetők is megtekinthetik a Dob utcai intézményben.

Új APEH-honlap: személyes adónaptár és budapesti látkép Cikk

Szeptember 1-jétől új arculattal, az adózók számára korszerűbb, kezelhetőbb formában jelenik meg a világhálón az adóhatóság – tájékozat az APEH. Személyes adónaptára is lehet az adózóknak.

A hitel, az ingatlanvásárlás és az ajándék Cikk

Az eladott lakás, a banki hitel, az ajándékozás és egy új ingatlan vásárlása sokakat érint. Olvasó kérdésünk kapcsán megkerestük az adóhatóságot: melyek az irányadó jogszabályok.

Rendszámbizisz: ősztől beindul az ellenőrzés Cikk

Még mindig nem értek a végére a magyar rendszámcsalók utáni kutakodásnak a szlovák hatóságok: július végére, augusztus elejére ígérték, hogy tájékoztatják a magyar vámszervezetet, ám mostanra kiderült, nagyobb „falatról” van szó, több időt vesz igénybe a munka - írja a Világgazdaság.

Mit tehet, ha hallgatott az ajándékba kapott pénzről? Cikk

Magyar-amerikai állampolgár vagyok, az Egyesült Államokban élek életvitelszerűen, de van Magyarországon is bejelentett állandó lakcímem, az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnem kell? Testvéremmel ingatlan részt örököltünk apukánk után szüleink házából, ha mind a ketten lemondunk anyukám javára, neki kell-e illetéket fizetni? Szüleimtől 2006-ban 20 millió forintot kaptam ajándékba, adózáskor ezt a jövedelmet nem tüntettem fel, mit tehetek?

Pénztartozás utalása: kell illetéket fizetni itthon vagy külföldön? Cikk

Az illetékekről szóló törvény szerint ingónak vagy ingóhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog szerzése esetében a jogszabályt akkor kell alkalmazni, ha az ingó átadása, a vagyoni értékű jog megszerzése belföldön történt - áll az APEH honlapján. Mi a különbség a külföldi és a belföldi bankszámlára történő utalás között?

Mit léphet az APEH az uzsorások ellen? Cikk

Az uzsorakölcsön önmagában nem büntethető, a kamat mértéke szabad megállapodás tárgya. A közelmúltban mégis az adóhatóság közreműködését kérték e jelenség felszámolására törekvő polgármesterek. A nyilvánosságra hozott esetek ugyanis nem egyszerűen magas kamatú kölcsönökről szóltak, hanem olyan ügyek voltak, ahol már az önbíráskodás, a zsarolás, netán a személyi szabadság korlátozása is felmerült. Vámosi-Nagy Szabolcs kommentál.

Az APEH cáfolja, hogy ne lenne körültekintő a vagyonvizsgálatoknál Cikk

Az adóhatóság körültekintően, a törvényeket maximálisan betartva végzi a vagyonosodási vizsgálatokat, a hivatalt nem bizonytalanítja el egy kérdésbe burkolt támadás - reagált Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő pénzügyminiszterhez írt levelére.

Készpénzben vagy átutalással ajándékozzon? Cikk

Szüleimtől, nagyszüleimtől több alkalommal ajándékba kaptam pénzt, melyet bankszámlámra én helyeztem el, így terheli-e valamilyen illeték? Nyugdíj mellett alkalmi munkakönyvvel dolgozom, kell-e a jövedelmemből adóznom? Gyeden lévő kismama vagyok, alkalomszerűen besegíthetek-e a férjem vállalkozásába?

Kelet-Magyarország: 15,6 milliárdos adóvégrehajtás Cikk

Az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatósága 15,6 milliárd forint adót szedett be végrehajtási eljárás keretében a területileg hozzá tartozó Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - írta csütörtöki számában a Kelet-Magyarország.

Lebukott a szigetvári számlagyáros Cikk

Az adóhivatal hatvanmillió forint megfizetésére kötelezte és a rendőrségen feljelenti azt a szigetvári férfit, aki tizennégy éve megszűnt vállalkozása nevében állított ki fiktív számlákat

APEH-vizsgálaton megbukott színlelt szerződések Cikk

A termékértékesítési szerződés akkor színlelt, ha az nem jogosítja fel a vevőt, hogy tulajdonjogot szerezzen az eladótól. De nemcsak a termékértékesítés, hanem a menedzsment-szolgáltatás is beleeshet a színlelt szerződések kategóriájába. Tanulságos példa.

Nyolc hatóság ellenőrzi a Szigetet Cikk

A Kánikula Kommandó elnevezésű összehangolt fogyasztóvédelmi ellenőrzés keretében a hétfőn kezdődött Sziget fesztiválon is folyamatosan dolgoznak az ellenőrök - mondta el Daróczi Dávid kormányszóvivő a Hajógyári-szigeten tartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

Mennyi lesz a benzin, gázolaj? Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette az adózók által elszámolható szeptemberi üzemanyagárakat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási jogviszony és külföldi munkaviszony

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakmunkás tanuló alkalmazása

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs