267 találat a(z) hitel cimkére

Görög helyzet: itt tart a huzavona Cikk

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megszakította az eurózóna állam-, illetve kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóját vasárnap este, hogy különmegbeszélést folytasson a görög, a német és a francia vezetőkkel.

Görög népszavazás: így reagáltak az uniós társak Cikk

Rendkívüli csúcstalálkozóra hívta össze kedd estére az euróövezet országainak vezetőit Donald Tusk, az Európai Tanács állandó elnöke (aki egyúttal a mindenkori eurócsúcsok elnöke is), miután a görögországi népszavazáson a résztvevők 61,31 százaléka a hitelező intézmények követeléseinek elutasítására voksolt.

Hitelek és betétek: így állnak a háztartások és a cégek Cikk

A háztartások bankhitelei 3,6 milliárd forinttal, a belföldi pénzintézeteknél elhelyezett betétállomány pedig 78,2 milliárd forinttal csökkentek májusban a szezonálisan nem kiigazított adatok szerint – derül ki a hitelintézetek összevont mérlegéről kedden kiadott MNB-jelentésből.

Kontó elszámolása Kérdés

Magyarországi kft. egy másik magyar kft.-től szerződés szerint kontót kapott bankszámlára történő utalással, későbbi teljesítések szerinti felhasznlásra. Ez milyen bevételnek minősül, fizett előleg vagy hitel a kontót utaló részéről? Hogyan kell áfa szempontjából kezelni?

Adókedvezménnyel jutalmaznák a hitelezést Cikk

A kormány tervei szerint a bankok az általuk fizetett bankadó 30 százalékáig adókedvezményben részesülhetnek, ha 2009-től, a válság kitörésétől növelték hitelnyújtásukat – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Egymást hitelezik a magyar cégek Cikk

Ismét a magyar vállalkozások alkalmazzák leginkább a halasztott fizetést a közép-kelet-európai régióban, ugyanakkor csökkentek a hazai cégek által megszabott fizetési határidők és régiós csúcsot dönt a határidőre kifizetett számlák hazai aránya is – állapította meg az Atradius Fizetési Szokások Barométerének legfrissebb közép-kelet-európai kiadása. Az Atradius szerint a pozitív trendek megtartása mellett 2015 második felében kulcsfeladat a halasztott fizetésből adódó magas kitettség és működési kockázat csökkentése.

Csődbement banktól felvett hitel sorsa Kérdés

Tisztelt Szakértők! A Buda-Cash érdekeltségi körébe tartozó 4 bank egyikétől vett fel hitelt az ügyfelem. Kérdezte, hogy mi lesz a sorsa a hitelének, ha felszámolják azt a bankot ahonnan a hitelt felvette? Nem tudom, hogy ez is ugyanúgy működik-e mint normál vállalkozásoknál a felszámolás? Nem gondolnám, hogy leírják a hitelét. A segítségüket előre is köszönöm. Tisztelettel: Kerékjártóné Irén

Új hitelfelvételi korlátok Cikk

A túlzott lakossági eladósodás és a devizahitelezés újbóli felfutásának megakadályozása érdekében az MNB új szabályozást alkotott. A 2015. január 1-jétől hatályba lépő adósságfék-szabályozás alapvetően két fő pillérből áll – olvasható az MNB honlapján.

Cégtulajdonosok figyelem! Ilyen ügyleteket is adóztat a NAV Cikk

2013 vége óta számos esetben adóköteles hitelelengedéssé minősített – korábban nem kifogásolt – hitel-tőke konverziós ügyleteket a NAV – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a jogorvoslati eljárások lezárultáig érdemes magasabb költséggel és alacsonyabb adókockázattal, két lépésben – tőkeemeléssel és kölcsöntörlesztéssel – kiváltani az egylépéses hitel-tőke konverziót.

NGM: Brüsszel utóbb kénytelen lesz elismerni a magyar erőfeszítéseket Cikk

Az Európai Bizottság legújabb jelentésében a többi között azt javasolja, hogy Magyarország vezesse ki a különadókat, csökkentse az alacsonyabb keresetűek adókedvezményét, ne adjon kedvezményes hiteleket a kis és középvállalkozóknak. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) reagált a javaslatokra.

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban Kérdés

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban 149 forintos árfolyamon, 2009 nyarára ez 188 forintra emelkedett, ekkor a család összeadta a pénzt a hitel előtörlesztésére, ki is fizettük a hátralévő összeget. Szeretném megkérdezni, hogy a mostani törvény vonatkozik-e erre a szerződésre visszamenőleg? Kell-e valamit nyilatkozni, jelezni a bank felé?

Kkv-k, őstermelők figyelem! Új hitellehetőség Cikk

Faktoringon keresztül is lehetőség nyílik a kis- és középvállalkozások finanszírozására – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatójában.

Munkáltatói lakástámogatás: az adómentességhez ezeket kell betartani Cikk

Milyen esetekben adhat adómentes támogatást lakáscélú hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez a munkáltató. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki a feltételekről.

Hitel exportáló kkv-knak Cikk

EXIM Mikrohitel Kártyát vezet be a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eximbank közreműködésével az exportáló, vagy exportőrnek beszállító hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón.

Hitelprogram új feltételekkel Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megjelentette a növekedési hitelprogram (nhp) május 5-étől hatályos módosított terméktájékoztatóját, amely szerint a vállalkozások a korábbinál előnyösebb feltételek mellett juthatnak hitelhez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész-értékesítés

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Kft. ingatlanvásárlása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kártalanítás – kártérítés áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs