215 találat a(z) hitel cimkére

Új hitelfelvételi korlátok Cikk

A túlzott lakossági eladósodás és a devizahitelezés újbóli felfutásának megakadályozása érdekében az MNB új szabályozást alkotott. A 2015. január 1-jétől hatályba lépő adósságfék-szabályozás alapvetően két fő pillérből áll – olvasható az MNB honlapján.

Cégtulajdonosok figyelem! Ilyen ügyleteket is adóztat a NAV Cikk

2013 vége óta számos esetben adóköteles hitelelengedéssé minősített – korábban nem kifogásolt – hitel-tőke konverziós ügyleteket a NAV – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a jogorvoslati eljárások lezárultáig érdemes magasabb költséggel és alacsonyabb adókockázattal, két lépésben – tőkeemeléssel és kölcsöntörlesztéssel – kiváltani az egylépéses hitel-tőke konverziót.

NGM: Brüsszel utóbb kénytelen lesz elismerni a magyar erőfeszítéseket Cikk

Az Európai Bizottság legújabb jelentésében a többi között azt javasolja, hogy Magyarország vezesse ki a különadókat, csökkentse az alacsonyabb keresetűek adókedvezményét, ne adjon kedvezményes hiteleket a kis és középvállalkozóknak. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) reagált a javaslatokra.

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban Kérdés

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban 149 forintos árfolyamon, 2009 nyarára ez 188 forintra emelkedett, ekkor a család összeadta a pénzt a hitel előtörlesztésére, ki is fizettük a hátralévő összeget. Szeretném megkérdezni, hogy a mostani törvény vonatkozik-e erre a szerződésre visszamenőleg? Kell-e valamit nyilatkozni, jelezni a bank felé?

Kkv-k, őstermelők figyelem! Új hitellehetőség Cikk

Faktoringon keresztül is lehetőség nyílik a kis- és középvállalkozások finanszírozására – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatójában.

Munkáltatói lakástámogatás: az adómentességhez ezeket kell betartani Cikk

Milyen esetekben adhat adómentes támogatást lakáscélú hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez a munkáltató. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki a feltételekről.

Hitel exportáló kkv-knak Cikk

EXIM Mikrohitel Kártyát vezet be a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eximbank közreműködésével az exportáló, vagy exportőrnek beszállító hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón.

Hitelprogram új feltételekkel Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megjelentette a növekedési hitelprogram (nhp) május 5-étől hatályos módosított terméktájékoztatóját, amely szerint a vállalkozások a korábbinál előnyösebb feltételek mellett juthatnak hitelhez.

Kkv-k, figyelem! Bővült az exportélénkítési hitelprogram Cikk

Az Eximbank exportélénkítési hitelprogramjának (EHP) kerete 750 millió euróról 1 milliárdra bővült, és az igények szerint tovább is bővíthető - jelentette be Varga Mihály a héten.

További hitel Ukrajnának Cikk

A már elfogadott 610 millió eurón felül további egymilliárd euró plusz pénzügyi egyenlegjavító hitel nyújtását javasolta Ukrajnának szerdán az Európai Bizottság. A rövid távú államcsőd elkerülésére hivatott összegből 600 milliót az IMF-hitelcsomag elfogadása után azonnal útnak indítanak.

Devizahitel végtörlesztése munkáltatói támogatással Kérdés

Tisztelt Cím! Kérdésem a következő lenne: egyik alkalmazottunk 2010-ben 5 millió forint szabad felhasználású devizahitelt vett fel lakáskorszerűsítési céllal. Azért szabad felhasználásút, mert akkor a hitelintézet csak lakásvásárlásra nyújtott volna lakáshitelt, felújításra, korszerűsítésre nem. A munkavállaló az összeget a háza külső szigetelésére, komplett nyílászárócserére, tetőfelújításra, fűtéskorszerűsítésre és komplett belső felújításra (vakolás, festés stb.) fordította. Jelenleg, az azóta eltelt három év óta egyre magasabb törlesztőrészletek fizetése ellenére, a fennmaradó hitelösszeg csaknem 7 millió forint. Nyújthatunk-e adómentes támogatást a munkavállalónak a devizahitele végtörlesztése céljából? Válaszukat előre is köszönöm!

Már a németek is eladósodnak Cikk

A felnőtt német lakosság csaknem egytizede adósságcsapdában van, 6,58 millió embernek nincs esélye, hogy belátható időn belül teljesítse kötelezettségeit - írja a napigazdaság.hu.

Kkv-k figyelem: ezek a hitelprogram új szakaszának feltételei Cikk

A korábbinál kiterjedtebb körben vehetők igénybe a Növekedési Hitelprogram második szakaszában a hitelek - írja a vg.hu.

A hitel egy részének elengedésére ösztönzik a bankokat Cikk

A lakáscélú hitele törlesztésével 90 napon túl tartozók adósságának egy részét adómentesen el kell engedniük a bankoknak a gyűjtőszámlára vonatkozó állami kezességért cserébe - döntött tegnap a legújabb devizahiteles csomag elfogadásakor a Parlament.

Drágulnak a lakások? Cikk

Miközben olyan elemzői véleményeket is hallhatunk mostanában, miszerint már a jövő év közepétől beindulhat az ingatlanpiac, s ezzel az árak emelkedése, azt is tudjuk, hogy az elmúlt évek tele voltak reményteli jóslatokkal. Ha a makrogazdaságra tekintünk, akkor nem sok biztató jelet látunk. Bármilyen meglepő, a segítség a bankok oldaláról érkezik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építési telek – egyenes vagy fordított áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jutalék áfa – építőipar

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Használt ingatlan értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close