265 találat a(z) hitel cimkére

Devizahitel végtörlesztése munkáltatói támogatással Kérdés

Tisztelt Cím! Kérdésem a következő lenne: egyik alkalmazottunk 2010-ben 5 millió forint szabad felhasználású devizahitelt vett fel lakáskorszerűsítési céllal. Azért szabad felhasználásút, mert akkor a hitelintézet csak lakásvásárlásra nyújtott volna lakáshitelt, felújításra, korszerűsítésre nem. A munkavállaló az összeget a háza külső szigetelésére, komplett nyílászárócserére, tetőfelújításra, fűtéskorszerűsítésre és komplett belső felújításra (vakolás, festés stb.) fordította. Jelenleg, az azóta eltelt három év óta egyre magasabb törlesztőrészletek fizetése ellenére, a fennmaradó hitelösszeg csaknem 7 millió forint. Nyújthatunk-e adómentes támogatást a munkavállalónak a devizahitele végtörlesztése céljából? Válaszukat előre is köszönöm!

Már a németek is eladósodnak Cikk

A felnőtt német lakosság csaknem egytizede adósságcsapdában van, 6,58 millió embernek nincs esélye, hogy belátható időn belül teljesítse kötelezettségeit - írja a napigazdaság.hu.

Kkv-k figyelem: ezek a hitelprogram új szakaszának feltételei Cikk

A korábbinál kiterjedtebb körben vehetők igénybe a Növekedési Hitelprogram második szakaszában a hitelek - írja a vg.hu.

A hitel egy részének elengedésére ösztönzik a bankokat Cikk

A lakáscélú hitele törlesztésével 90 napon túl tartozók adósságának egy részét adómentesen el kell engedniük a bankoknak a gyűjtőszámlára vonatkozó állami kezességért cserébe - döntött tegnap a legújabb devizahiteles csomag elfogadásakor a Parlament.

Drágulnak a lakások? Cikk

Miközben olyan elemzői véleményeket is hallhatunk mostanában, miszerint már a jövő év közepétől beindulhat az ingatlanpiac, s ezzel az árak emelkedése, azt is tudjuk, hogy az elmúlt évek tele voltak reményteli jóslatokkal. Ha a makrogazdaságra tekintünk, akkor nem sok biztató jelet látunk. Bármilyen meglepő, a segítség a bankok oldaláról érkezik.

Így alakultak a betéti és a hitelkamatok Cikk

Szeptemberben mind a lakáscélú, mind a személyi hitelek kamatai mérséklődtek, ugyanez a folyamat volt megfigyelhető a betéti kamatoknál is - derül ki a Magyar Nemzeti Bank statisztikáiból.

A kkv-kat segítette a hitelprogram Cikk

A Magyar Nemzeti Bank 2013 áprilisában hirdette meg a Növekedési Hitelprogramot. A három pillérből álló program első két pillérének célja a kis- és középvállalkozások forint alapú hitelhez jutásának elősegítése és ezáltal a pénzügyi stabilitás megerősítése volt - közölte a programot értékelve pénteken a Magyar Nemzeti Bank. A Monetáris Tanács megítélése szerint ugyanis a pénzügyi és gazdasági válság kitörése óta a Magyarországon működő vállalatok hitelhez jutási lehetőségei számottevően romlottak, különösen a kis- és középvállalkozásoké, amelyek ráadásul nehezebben találnak alternatív finanszírozási forrást.

Újabb pénzekre startolhatnak a kkv-k Cikk

Október elsejével indul a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának (NHP) második szakasza. A program keretében összesen 2000 milliárd forint keretet biztosít a jegybank nulla százalékra a hitelintézeteknek 2014. december 31-ig, első körben 500 milliárd áll rendelkezésre - írja a piacesprofit.hu.

Kereskedelmi hitel kamatának számlázása Kérdés

T. Szakértő!Egy mezőgazdasági vállalkozás halasztott fizetéssel vásárol anygokat a beszállítójától, amely 30 napon túli fizetési haladékra kamatot számít fel. A halasztott fizetési megállapodás és a fizetendő kamat már a megrendelésben szerepel. A kamat mint pénzügyi tétel számlázása álláspontom szerint alapvetően nem szükséges, azonban ha a szállító azt mégis feltünteti a termékértékesítésről kiállított számláján, hogyan lehet azt helyesen, a számviteli illetve ÁFA tv. szerint megtenni? A számla végösszegét, illetve az ÁFA alapját érinrti-e Önök szerint a kereskedelmi hitel fizetendő kamata? Az eset a fordítottja a skontonak, amelyet az Szvi és ÁFa tv. egyértelműen szabályoz. Köszönettel:Varga Kálmán

Hitel kamatának számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. hitelt nyújtott magánszemélynek, kamatot is számol fel rá. A kérdésem, hogy a kamatot le kell-e számláznia, vagy elég, ha a hitel törlesztésénél pénztárbizonylatot állítanak ki az összegekről (tőke,kamat)? Köszönöm szépen

PSZÁF: félmilliós hitelköltség is megspórolható az árfolyamgáttal Cikk

Átlagosan 400-550 ezer forint kamat megfizetésétől mentesülhetnek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) számításai szerint azok a devizaalapú jelzáloghitelesek, akik belépnek az árfolyamrögzítési programba.

Így lehet neked is hitelfedezeted Cikk

Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárban megtakarított összeg akár hitelfedezetként is felhasználható. Az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény (Öpt.) szerint a nyugdíjpénztár tagja legkorábban a tagsági viszonyának a belépéstől számított tíz év várakozási idő letelte után veheti fel a pénztárban lévő megtakarítását és annak hozamait.

Ebben a szokatlan formában is vehetünk fel tagi kölcsönt Cikk

Az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény (Öpt.) szerint a nyugdíjpénztár tagja a saját maga és a munkáltatója által befizetett összegeket és azok hozamait legkorábban a tagsági viszonyának a belépéstől számított tíz év várakozási idő letelte után veheti fel, de aki még nem érte el a nyugdíjkorhatárt, adómentesen csak a befektetési hozamokhoz, illetve a befizetéstől számítva 10 éven át a pénztárban lévő tőkéhez juthat hozzá. Ez szigorú korlát, ugyanakkor létezik a tagi kölcsön, amely szorult helyzetben átmeneti megoldást jelenthet.

Egy hét sincs és itt az újabb végtörlesztési határidő Cikk

Lejár egy újabb végtörlesztési határidő hétfőn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.

Végtörlesztési hajrá: résen kell lenni, hogy ne legyen drágább a hitel Cikk

Több bank is meghosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket a végtörlesztési hajrában, írja az azenpenzem.hu. Azzal azonban számolni kell, hogy kevesebb lett a hitelnyújtó és helyenként magasabbak lettek a terhek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi szolgáltatás könyvelése, bevallása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Engedményezés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Engedményezett követelés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs