215 találat a(z) hitel cimkére

Tao kamatkedvezmény igénybevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kisvállalkozás hitelből üzemi ingatlant vásárolt 2015. évben. Ezt 2016. márciusban fogja aktiválni. 2015-ben a könyveiben a beruházások közt tartja nyilván. A hitelt 2015-ben elkezdte törleszteni (tőke + kamat). Kérdésem, a megfizetett hitelkamat után igénybe veheti-e a társasági adókedvezményt (60 százalék) a Tao törvény 22/A §-a alapján? Köszönettel

Fundamentahitel-törlesztés támogatása cafetériában Kérdés

Munkáltatóként lakáscélú hitel törlesztési támogatásban szeretnénk részesíteni munkavállalónkat. Fundamenta lakáskasszával kombinált FHB lakáshitelt vett fel lakásvásárlásra. Az FHB-rész letelt, jelenleg már csak a lakáskasszának fizet, mert a lakáskassza kiváltotta a FHB-hitelt. Adhatunk a munkavállalónak cafetériában hiteltörlesztési támogatást? Fundamentahitel megfelel lakáscélnak ?

A teljes futamidőre kapható lesz a kamattámogatás Cikk

Januártól a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez, egy-egy hitelterméknél ez több mint 100 ezer forint megtakarítást is jelenthet, amelyet a vállalkozások további fejlesztésekbe, árukészletük bővítésére, adott esetben további munkavállaló felvételére tudnak felhasználni – közölte a programot működtető Kavosz Zrt.

Hitelből karácsonyozna? Nézze meg, hol kér kölcsönt! Cikk

A kis összegű „karácsonyi” fogyasztási hiteleknél a hitelkamatokon és díjakon túl a kötelezően kapcsolódó pénzügyi termékek, kiegészítő szolgáltatások és a késedelmes fizetés is jelentős többletköltséggel járhatnak. Az MNB hitelválasztó programja szerint a bankok kínálatában ma tíz-harminc százalékpont különbség is lehet akár ugyanazon kölcsöntípus teljes hiteldíj-mutatójánál – közölte a jegybank.

Végelszámolás Kérdés

Egy kft. végelszámolás alatt van. Egy hitelezője van, aki magánszemély, de nem tulajdonos. Az eszközök, anyagok értékesítésre kerültek. A befolyt összeg 3 millió forinttal kevesebb, mint a hitel összege. Lehetséges megoldás-e, ha a tulajdonosok befizetik a 3 millió forintot? Így nem maradna tartozása a társaságnak, befejezhető lenne a végelszámolás. Ha igen, akkor milyen adó-, illetve illetékvonzata van a tagok által befizetett összegnek? Kérném szíves szakmai válaszukat.

Megkapja az új hitelcsomagot Görögország Cikk

Megkapta az Eurócsoport jóváhagyását pénteken az intézmények és az athéni kormány által kitárgyalt 86 milliárd eurós új hitelcsomag, amiből az első 26 milliárdot már augusztus 19-én Görögország rendelkezésére bocsáthatják. Az IMF bizonyos feltételek mellett ősszel beszállhat a három évre szóló görög hitelprogramba.

Így védenék a csaló termékbemutatósoktól a fogyasztókat Cikk

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint hatékonyabb védelmet kaphatnak a fogyasztók a termékbemutatókon a július 2-án az Országgyűléshez beterjesztett törvényjavaslat alapján.

Eurózónán kívüliek is kifogásolják a görögök áthidaló hitelét Cikk

Több eurózónán kívüli tagállam is kifogást emelt az ellen, hogy az EU-költségvetés igénybevételével nyújtsanak áthidaló hitelt a görögöknek. Athénnak egy héten belül közel 6 milliárd euróra lenne szüksége. Egy tanácsi munkacsoport keresi a finanszírozási forrásokat.

Görög helyzet: itt tart a huzavona Cikk

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megszakította az eurózóna állam-, illetve kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóját vasárnap este, hogy különmegbeszélést folytasson a görög, a német és a francia vezetőkkel.

Görög népszavazás: így reagáltak az uniós társak Cikk

Rendkívüli csúcstalálkozóra hívta össze kedd estére az euróövezet országainak vezetőit Donald Tusk, az Európai Tanács állandó elnöke (aki egyúttal a mindenkori eurócsúcsok elnöke is), miután a görögországi népszavazáson a résztvevők 61,31 százaléka a hitelező intézmények követeléseinek elutasítására voksolt.

Hitelek és betétek: így állnak a háztartások és a cégek Cikk

A háztartások bankhitelei 3,6 milliárd forinttal, a belföldi pénzintézeteknél elhelyezett betétállomány pedig 78,2 milliárd forinttal csökkentek májusban a szezonálisan nem kiigazított adatok szerint – derül ki a hitelintézetek összevont mérlegéről kedden kiadott MNB-jelentésből.

Kontó elszámolása Kérdés

Magyarországi kft. egy másik magyar kft.-től szerződés szerint kontót kapott bankszámlára történő utalással, későbbi teljesítések szerinti felhasznlásra. Ez milyen bevételnek minősül, fizett előleg vagy hitel a kontót utaló részéről? Hogyan kell áfa szempontjából kezelni?

Adókedvezménnyel jutalmaznák a hitelezést Cikk

A kormány tervei szerint a bankok az általuk fizetett bankadó 30 százalékáig adókedvezményben részesülhetnek, ha 2009-től, a válság kitörésétől növelték hitelnyújtásukat – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Egymást hitelezik a magyar cégek Cikk

Ismét a magyar vállalkozások alkalmazzák leginkább a halasztott fizetést a közép-kelet-európai régióban, ugyanakkor csökkentek a hazai cégek által megszabott fizetési határidők és régiós csúcsot dönt a határidőre kifizetett számlák hazai aránya is – állapította meg az Atradius Fizetési Szokások Barométerének legfrissebb közép-kelet-európai kiadása. Az Atradius szerint a pozitív trendek megtartása mellett 2015 második felében kulcsfeladat a halasztott fizetésből adódó magas kitettség és működési kockázat csökkentése.

Csődbement banktól felvett hitel sorsa Kérdés

Tisztelt Szakértők! A Buda-Cash érdekeltségi körébe tartozó 4 bank egyikétől vett fel hitelt az ügyfelem. Kérdezte, hogy mi lesz a sorsa a hitelének, ha felszámolják azt a bankot ahonnan a hitelt felvette? Nem tudom, hogy ez is ugyanúgy működik-e mint normál vállalkozásoknál a felszámolás? Nem gondolnám, hogy leírják a hitelét. A segítségüket előre is köszönöm. Tisztelettel: Kerékjártóné Irén

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed alatt felgyűlt szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Sztrájkalap mértéke

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Alapítvány adó 1 százalék felhasználása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close