321 találat a(z) hitel cimkére

Baljós jelek a magyar bankoknál: elkezdtek bedőlni a hitelek Cikk

Felpörgött a személyi- és az áruhitelezés az elmúlt években, és sokáig úgy tűnt, nincs is ezzel baj. Az idei első negyedévben azonban felgyorsult a fedezet nélküli hitelek bedőlése, egyre többen esnek késedelembe – írja a napi.hu.

Őrült tempóban adósodnak el a magyarok Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint lakáshitelből az év első négy hónapjában 333,6 milliárd forintnyi fogyott el, 19,4 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Ezek alapján túl szerénynek tűnnek a bankok korábbi becslései, melyek alapján azt várták, hogy jó, ha 10-15 százalékkal bővül az idén a lakáshitelpiac. Ráadásul a babaváró hitelt és a használt lakásvásárlására is igényelhető támogatott lakáshiteleket még csak júliusban kezdik folyósítani a hitelintézetek – írja a napi.hu.

Kkv tao-kedvezménye befejezetlen beruházásra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Középvállalatnak számító társaságunk egy korábban saját tevékenység keretében kifejlesztett és üzembehelyezett berendezés további fejlesztésére – a fejlesztés második ütemére –vett fel pénzintézeti hitelt. A fejlesztés továbbra is jórészt saját alkalmazottakkal végzett kutatási-fejlesztési tevékenység keretében valósul meg. A hitelből tehát költöttünk, a berendezéshez szükséges anyagok és eszközök mellett saját alkalmazottak bérköltségére is. A fejlesztés még nem fejeződött be, a költségeket befejezetlen beruházásként tartjuk nyilván a 2018. évi mérlegben. A kérdés az lenne, hogy elszámolhatjuk a Tao tv. 22/A paragrafus (1) bekezdése szerinti adókedvezményként a hitelre tárgyévben fizetett kamatot?

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi kft. (a tevékenységére tekintettel nem kötelezett áfa fizetésére, és áfát sem igény vissza) személygépkocsit vásárolt. A lízing szerződésben természetesen szerepel a tőke és az áfa összege, a személygépkocsit ennek megfelelően bruttó értéken kell aktiválni? A lizing összegét (tőke+áfa) előirhatom a hitelek között (44)? A részletek megfizetését 44-384, illetve a kamat 87-384? Csak háziorvosi tevékenységet végez, arányositani nem kell.

A legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel tavaly Cikk

Tavaly tizedével nőtt a lakáshitel-állomány, a felvett lakáshitelek összege pedig harmadával, a legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Megbüntette az MNB a Magyar Cetelem Bankot Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 81,6 millió forintra bírságolta a Magyar Cetelem Bankot az adósságfék-szabályok, továbbá a kapcsolódó belső szabályozási és adatszolgáltatási előírások megsértése miatt.

Lakáshitel-közvetítőt bírságolt meg az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8 millió forint bírsággal sújtotta a HC Központ Kft.-t – amely az Otthon Centrum Holding tagjaként a hitelközvetítői piac jelentős szereplője –, egyebek között azért, mert nem az elvárható gondossággal közvetített hitelt.

Nem félünk a válságtól, drasztikusan nő a hiteladósok száma Cikk

A globális problémák közül jobban félnek az emberek a természeti erőforrások kimerítésétől, a világméretű felmelegedéstől, mint egy újabb gazdasági válságtól – derül ki a Cofidis Hitel Monitor kutatásából. Miközben a lakosság körében konszenzus van abban, hogy a bő tíz évvel ezelőtti válság két fő oka a devizahitelezés elterjedése és a túlzott hitelfelvétel volt, a hitelszerződések száma stabilan emelkedik.

Kölcsönelengedés adóvonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság 2010. év előtt felvett hitele ( lízing és Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól) esetén a bt. beltagjának (aki jelenleg az ügyvezető és egyben a végelszámoló is) édesapja volt kezesként megjelölve. A bt. helyett az édesapa fizette ki a tartozásokat, aki nem tagja a bt.-nek. A bt. végelszámolásról döntött, így a kötelezettségei egyéb bevétellel szemben kivezetésre kerültek, természetesen adóalapot megnövelve ki is fizette a társasági adót. Jelen esetben kell-e illetéket fizetni a fent említett kötelezettségek elengedése miatt vagy lehet-e elévülésként tekinteni, és ennek mi az adóvonzata? A végelszámolás során hitelezői igényt senki nem nyújtott be.

Kétmilliárdos csalás miatt vádat emeltek két férfi ellen Cikk

Több mint kétmilliárd forintos csalás miatt vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy cégtulajdonos és egy banki dolgozó ellen, mert a tulajdonos egyik cégének tartozását a másik cégével, a banki dolgozó segítségével felvett hitelből fizette ki – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Intenzívebb árverseny mellett olcsóbb bankolást javasol az MNB Cikk

Az MNB 330 pontos versenyképességi programja részletesen kitér a jegybank által támogatott új pénzügyi modell bankszámlacsomagokkal kapcsolatos legfontosabb követelményeire is.

Kész Matolcsy versenyképességi programja: 330 pont az MNB-től Cikk

Összesen 330 pontból álló versenyképességi programot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Új hitelprogram indulhat az agrárvállalkozások fejlesztésére Cikk

Új kamattámogatási hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére – közölte Nagy István agrárminiszter szerdán, az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Hitellel terhelt ingatlan értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Örökölt ingatlan (tanya) esetében, amikor értékesítés történik, levonható-e a hagyatéki végzésben szereplő, ingatlant terhelő jelzálog (magánszemély általi kölcsön), és ezen az ingatlanon banki hitel is van, ami viszont nem szerepel a hagyatékiban. Ha ezeket az örökös kifizeti, és levonható, akkor nem marad jövedelem. Köszönöm

Durván eladósodnak a magyarok karácsonykor Cikk

Rekordösszegű hitelfelvételre számít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén karácsonykor: 450 milliárd forint fölött lehet a felvett személyi kölcsönök összege – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője az M1 aktuális csatornán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó alapjának megállapítása

Szipszer Tamás

adószakértő

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink