215 találat a(z) hitel cimkére

Kamatmentes hitel kkv-knak! Újabb 50 helyen lehet igényelni Cikk

Több mint egymilliárd forint értékű, nulla százalékos kamat mellett igényelhető, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését szolgáló hitelt értékesítettek kkv-knak az MFB Pontok. A hálózat újabb 50 hitelintézeti fiókkal bővült, így a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) országszerte már 76 MFB Ponton várja a vállalkozásokat – közölte a hitelintézet.

Ezért bírságolta meg az MKB-t az MNB csaknem 40 millióra Cikk

Az MNB 34,7 millió forint bírsággal sújtotta az MKB Bank Zrt.-t az átfogó csoportvizsgálata során feltárt – alapvetően a bank szanálása előtti időszakra vonatkozó – hiányosságok miatt. A csoporttag autófinanszírozó társaságok az általuk elkövetett jogsértések miatt összességében 4,4 millió forint felügyeleti bírságot kaptak. A korábbi problémák rámutatnak arra: szükséges volt, hogy az MNB szanálási eljárása során átalakítsa, javítsa a bank működését.

Vállalkozóknak ígért hitellel csalt ki ötvenmilliót, ügyvéd segített a csalásban, nő az elköltésben Cikk

Mintegy ötvenmillió forinttal károsított meg vállalkozókat egy 44 éves nyírábrányi férfi, akinek egy nyíregyházi ügyvéd is segítséget nyújtott a bűncselekmény-sorozat elkövetésében – tájékoztatott az ügyben indított nyomozás lezárásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Milliárdokkal segített hitelképteleneknek a takarékszövetkezet Cikk

Húszmilliárd forint kár ért egy takarékszövetkezetet, miután vezetői és dolgozói hitelképtelen ügyfeleknek nyújtottak hitelt, valamint fedezetlen váltókat fogadtak be. Az ügyben 76 vádlott ellen indult eljárás – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Termőföld vásárlása Kérdés

Őstermelő termőföldet őstermelői hiteligényléssel vásárolt. Elszámolható-e költségként, ha igen, milyen módon?

Erős a sokkellenálló-képesség, de a lakosság kiemelt kockázatot jelent Cikk

A bankrendszer sokkellenálló-képessége változatlanul erős, külső sérülékenysége tovább mérséklődött, a jelentős nemteljesítő lakossági és vállalati hitelállomány ugyanakkor változatlanul kiemelt kockázatot jelent, ezek rendezése, valamint a piaci alapú hitelezés helyreállítása szükséges a fenntartható gazdasági növekedés támogatásához – állapította meg a pénzügyi stabilitásról kiadott legfrissebb jelentésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Hitel kft. tagjának Kérdés

Adható-e hitel a kft. tagjának, ha nincs munkaviszonyban a kft.-vel? Milyen kamatra kaphatja, hogy ne keletkezzen jövedelme?

Kifizető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esetben kifizetőnek minősül-e, és le kell-e vonnia adót, egészségügyi hozzájárulást a kft.-nek? A kft. egy tőle független magánszemélynek (a magánszemély a kft.-nek nem alkalmazottja, nem tulajdonosa, közöttük semmilyen jogviszony nincs) hitelszerződés alapján hitelt nyújtott. A kft. és a magánszemély között egy vételi opciós megállapodás is létrejött, amelynek értelmében a magánszemély vételi jogot biztosít a kft. részére egy, a magánszemély tulajdonában lévő üzletrészre (mely üzletrész a kft. kapcsolt vállalkozásának üzletrésze). Későbbiekben a kft. szerződésszerűen gyakorolja vételi jogát, a szerződés értelmében a felek üzletrész-adásvételi szerződést kötnek a vételi opciós megállapodás feltételei szerint. A magánszemély által felvett hitel tőkeösszege a vételi opciós megállapodás szerint a vételár megfizetésébe beszámításra került. A fentiek szerint a magánszemély a hitel összegét visszafizette a kft.-nek, a kft. megszerezte a magánszemélytől a tulajdoni hányadot képviselő üzletrészt. Köszönettel.

Kevesebb a lakáshitel, eltűntek a devizaalapúak Cikk

Mérséklődött tavaly a lakáshitel-állomány a 2014-eshez képest: míg 2015-ben a bruttó hazai termék (GDP) 8,9 százalékát, 2997 milliárd forintot tett ki, addig 2014-ben még a GDP 10,4 százaléka, 3324 milliárd forint volt - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal 2015-re vonatkozó lakossági hitelezést elemző kiadványában.

Magyarország visszafizette az Európai Bizottságnak a hitelt Cikk

2016. április 6-án az Európai Bizottság pénzügyileg is jóváírta az utolsó, másfél milliárd eurós részlet visszafizetését, így teljes egészében törlesztettük azt a hitelcsomagot, amelyet az akkori kormány 2008-ban és 2009-ben az IMF-től, illetve az Európai Bizottságtól felvett – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető aláhúzta: a lépéssel formálisan is teljessé vált a kormány törekvése, hogy a finanszírozás oldaláról is megteremtse gazdaságpolitikájának függetlenségét.

Személyi jövedelemadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem személyijövedelemadó-bevallásának elkészítéséhez kérnék segítséget. A CIB Lízing Zrt. a devizaalapú (CHF) hitelét forintosította, és a felek új szerződést írtak alá. A CIB Lízing Zrt. kiadott egy igazolást 2016. 09. 09-én, melyen szerepel, hogy 3 249 901 forint a jövedelem, és 519 984 forint a 16 százalékos szja, melyet az adóbevallásában szerepeltetni kell. A CIB Lízing a 877 473 forint ehót bevallotta, és megfizette. Kérdésem, hogy a 2015. november 17-én elfogadott módosítás, miszerint adómentes a pénzügyi lízingből származó elengedett követelés, mire vonatkozik? Ha a bank elengedett valamennyi összeget a forintosításkor, és új szerződést kötött az ügyféllel, akkor a törvénymódosítás vonatkozik-e erre is? Ha igen, akkor a banknak ezt az igazolást vissza kell vonnia? Ilyen esetben érvényes-e a törvénymódosítás? Várom válaszát.

Tisztelt Szakértő! Kérdés

A 2015. évi szja bevallással kapcsolatban az alábbi kérdés merült fel: Egy házaspár 2002-ben forint alapú lakáscélú jelzálog hitelt vett fel 2 000 000 forint összegben, a megelőlegező hitel és szocpol igénybevétele nélkül. Ekkor egy családi pótlékra jogosult gyermek már volt a családban, majd azóta másik gyermek is született, így jelenleg kér gyermekre részesülnek családi pótlékpban. A hiteltörlesztés 2017-ben jár le. A házaspár férfi tagja a lakáscélú adókedvezményt 4 éven át igénybe vette. Kérdéseim: A hiteltörlesztésre befizetett összeg utáni áthúzódó kedvezmény a 2011, 2012, 2013, 2014-re önellenőrzéssel és 2015-re igénybe vehető-e? Véleményem szerint igen. Amennyiben a korabeli adóbevallást, vagy valamelyiket a munkáltató készítette el, van-e lehetőség arra, hogy az önellőrzést a magánszemély készítse el? Köszönettel: Papp Józsefné

Közutakra költhetünk egy csomó pénzt Cikk

Félmilliárd eurós hitelkeretről írt alá megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Baranyay László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke. A kedvezményes hitelből a közúthálózat fejlesztését fogják finanszírozni a következő öt évben – közölte az NGM.

Engedményezés Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő! Nagyon szépen köszönöm,hogy a "Törzstőkeemelés, tagi hitel engedményezés" című kérdésemet gyorsan megválaszolta. Egy kiegészítő kérdésem lenne a témával kapcsolatban Önhöz: Ha a kilépett tag 0 forintért a kft.-re engedményezi a cégben ragadt tagi hitelét akkor van-e illeték, illetve adófizetési kötelezettsége bármelyik félnek? Ha megvalósul az ügylet, jól gondolom-e a számviteli elszámolását: T-45 Tagi hitel K-96 vagy 98 Egyéb vagy rendkivüli bevétel, majd T-96, 98 K-411? Jegyzett tőke. Az engedményezési szerződést ügyvédnél célszerű elkészíttetni vagy az ügyvédi ellenjegyzésre nincs szükség? Nagyon köszönöm segítő válaszát.

MNB-GVH-NFH: védik a fogyasztók érdekeit – tilos a hitel Cikk

Sem hitelnyújtásra, sem árengedmények és ajándéksorsolások reklámjára nincs már lehetősége az árubemutatót szervező cégeknek egy tavaly decemberi törvénymódosítás nyomán. A korábban jellemzően ajándékígéretekkel és hitelfelvétel ösztönzésével manipuláló vállalkozások sok idős fogyasztót tévesztettek – adta ki az MNB közleményben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építési telek – egyenes vagy fordított áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jutalék áfa – építőipar

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Használt ingatlan értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close