217 találat a(z) hitel cimkére

Egy esetben érné meg mindenkinek a 180 forintos árfolyamgát Cikk

Kormányfői támogatást kapott a Fidesz-KDNP frakció ötlete: 180 forinton történő végtörlesztés. Ellenzői közül viszont szinte kivétel nélkül mindenki azt kifogásolja, hogy ez csak a tehetőseken segít és nem a bajba jutottakon, bár a kitűzött cél a bajba jutott deviza adósok megsegítése volt.

Itt a pozitív és a negatív adóslista Cikk

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte az ország első teljesen magán és önkéntes pozitív és negatív adósinformációt is gyűjtő Credit Bureau-jának megalapítását. A felügyelet ugyanis hivatalosan is elfogadta a CRIF Zrt. irodáiban történő személyes adatok feldolgozásához szükséges információs nyilatkozatát, illetve a beleegyezési záradékokat. A vállalat Credit Bureau-i a magyar törvényi szabályozásnak megfelelően gyűjtenek hitel információkat a hazai hitelezőkről.

EKB: a kisvállalatok még nehezebben jutnak hitelhez Cikk

Az euróövezet kis-és középvállalatai még nehezebben jutottak hitelhez a tavalyi év második felében annak ellenére, hogy a fejlődés lassú beindulásával több tőkére lenne szükségük - áll az Európai Központi Bank (EKB) kedden ismertetett elemzésében.

Ingatlanadó: a hitel nem számít Cikk

A minap a Magyar Közlönyben megjelent a vagyonadóról szóló törvény. A négyféle vagyontárgy (ingatlan, vízi jármű, légi jármű, nagyteljesítményű személygépkocsi) közül az ingatlanadó került a közfigyelem középpontjába. Értékalapú, általános és központi adóról van szó, amely az önadózás elvére épül. Volt már ehhez hasonló adónemünk: 1974. július 1-jén lépett életbe a házadóról és a házértékadóról szóló minisztertanácsi rendelet. A házadó részét most mellőzve a házértékadót vesszük szemügyre. Hasonlóságok, különbségek avagy milyen volt az ingatlanadó elődje?

Az APEH válaszol: ajándék, aranyvásárlás, hitel Cikk

Befektetésként aranyat vásárolnék a cég részére az év végi adózás előtti nyereségből, mi történik az osztalékkal? Előrehozott nyugdíjba megyek idén, a 2009-re „átcsúszó” 2010-ben adózandó végkielégítésem összege jövedelemnek számít majd? Rokkant nyugdíjas vagyok és az életbiztosításom terhére vettem föl hitelt, abból pedig részvényt, hogyan kell adóznom? Olvasói kérdések.

Az APEH válaszol: örökösödési illeték, ingatlanvásárlás, szocpol Cikk

Ebben az évben vásároltam gépkocsit, felét önerőből fizettem ki, felét hitelből, kell utána illetéket fizetni, és mennyit? Eltartási szerződésünk volt, a hölgy elhunyt, eladtuk a lakást augusztusban. Mikor és mennyit kell fizetnünk? Édesanyám örökölt egy házat a szüleitől, ha azt eladja, s az árát nekünk ajándékozza, mi pedig abból építkezünk, akkor milyen és mennyi adót, illetéket kell fizetnie édesanyámnak és nekünk?

Az APEH válaszol: járulékok és kedvezmények Cikk

Evás cégem van, milyen járulékokat kell fizetnem magam és alkalmazottaim után? A praxisjog vagyonértékű jog, így az adózása másként történik, ez igaz? Mikor jár a lakáscélú hitelszerződés után kedvezmény, mit tehet az adóstárs? A megváltozott munkaképességű alkalmazott után milyen kedvezmények járnak?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nevelési ellátás jár-e?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs