15 találat a(z) energiaválság cimkére

2024-ben indul Paks II. építése Cikk

A Roszatom vezérigazgatója Paks II. építésének 2024-es megkezdéséről beszélt ma újságíróknak. Alekszej Lihacsov Paks II. építésének kezdési időpontját firtató kérdésre azt mondta, jövőre várható az "első beton öntése".

Energiaválság: az Európai Parlament az energiaszegénység felszámolására szólít fel Cikk

Jobban oda kell figyelniük az uniós energiaszegénység felszámolására, elsősorban a rászoruló háztartásokra, a mikro-, kis- és középvállalkozásokra a nemzeti tervek energiával foglalkozó fejezeteinek az EP-képviselők szerint.

Munkaerőpiac: egyes pozíciókban 20 százalékot meghaladóan nőttek a jelöltek bérigényei Cikk

Az energiaválság következtében olyan változások érik a munkaerőpiacot Magyarországon, amelyhez hasonlót még a pandémia idején sem tapasztaltak a szakértők. Míg a járványügyi előrejelzésekre alapozva lehetett látni a válság végét, most senki nem tudja megjósolni, hogy pontosan meddig tart az árak emelkedése. Lépéskényszerben vannak a vállalatok, de a munkavállalók elvárásai is megváltoztak. A juttatási csomagok helyett egyértelműen a nettó alapbér lett a tárgyalások döntő eleme, egyes pozíciókban néhány hónap alatt már több mint 20 százalékkal nőtt a jelöltek bérigénye. Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató Kft. ügyvezetője összefoglalta, mit tapasztalnak jelenleg a magyar munkaerőpiacon.

Nyitva maradhatnak a budapesti fürdők, ez az ára Cikk

Nem tervezi a budapesti fürdők bezárását a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). Energiaválság-forgatókönyvvel készülnek a télre, és mindent megtesznek, hogy egyetlen fürdőt se kelljen bezárni a magas energiaárak miatt – írja a Turizmus.com mai cikkében.

Szorítóban a hazai autóipari beszállítók Cikk

A begyűrűző energiakrízis vethet véget a magyar autóipari beszállítók növekedésének – hívja fel a figyelmet az EY. A hosszú távú közüzemi szerződések lejártával az év végére a piaci szereplők nagy része szembesülhet a 8-10-szeres áremelkedés valódi hatásával. A fenntartható energiaforrások biztosítása mellett az ellátási láncok megerősítése és a rugalmasabb gyártás kialakítása is kulcskérdés a hatékony működéshez.

Leállítja az áramexportot Ukrajna Cikk

Ukrajna leállítja az európai országokba irányuló áramexportját az energetikai létesítmények ellen hétfőn végrehajtott nagyszabású orosz rakétatámadás miatt – közölte az energetikai minisztérium.

Az energiaipari különadó megosztását kéri az uniós tagállamoktól az Európai Bizottság Cikk

Az energiaiparban keletkező rendkívüli nyereségét megadóztató úgynevezett szolidaritási hozzájárulás egymás közti megosztására ösztönzi az Európai Bizottság a tagállami kormányokat egy jogszabálytervezetben, amelyet a napokban mutatnak be – adta hírül a Handelsblatt.

Kormányinfó: 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentés a közintézményekben, tűzifa- és szénprogram, távhő, új állampapír-stratégia Cikk

Az energia- és a gazdasági helyzetet értékelte tegnapi ülésén a kormány, jelentette be a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány ígérete: Magyarországon nem lesz energiahiány Cikk

Megtartották az őszi politikai időszak első kormányülését a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Távmunkavégzés: nem kötelezhetők rá a munkavállalók, csak korlátozott körben és ideig Cikk

Az energiaköltségek emelkedésével egyre több munkáltató gondolkodik azon, hogy célszerűbb lenne a munkavállalókat távmunkavégzés keretében foglalkoztatni, feltéve, hogy erre a munkakör alkalmas. A távmunkavégzés szabályai azonban az egyoldalú munkáltatói utasítást kivételesen teszik csak lehetővé.

Fejenként 250-500 euró klímabónuszt kapnak az Ausztriában élők Cikk

Minden Ausztriában élő felnőtt 500 euró, a gyermekek és fiatalkorúak pedig 250 euró klímabónuszt (Klimabonus) kap. A kifizetés októberben várható – olvasható a magyar nyelven is elérhető Klimabonus oldalon.

Aki sokat fogyaszt, többet fizet: hétpontos terv a kormánytól az energiaválság mérséklésére Cikk

Világossá vált, hogy Európában nem lesz elég gáz az őszi-téli fűtési szezonra, éppen ezért a kormány hétpontos tervet fogadott el, amelyek augusztustól lépnek életbe – jelentette be a mai kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Varga Mihály az energiatározók feltöltéséről, a globális minimumadóról, az EU-s támogatásról Cikk

Az energiaellátás bizonytalanságai, a megemelkedett energiaárak és az infláció veszélyezteti az európai gazdaságok rendes működését, az energiatározók feltöltése ezért kulcskérdés lesz a következő hónapokban – jelentette ki a magyar pénzügyminiszter ma Brüsszelben.

Extraprofit különadók: itt vannak a csütörtöki kormánybejelentés részletei Cikk

Kedden a kormány újabb veszélyhelyzet elrendeléséről döntött, szerdán pedig bejelentésre került, hogy a kormány rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozásával kötelezi a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi cégeket, a légitársaságokat, a telekommunikációs és energetikai cégeket arra, hogy extraprofitjukat ezekbe az alapokba fizessék be 2023 végéig, ezzel járulva hozzá a közös költségviseléshez. Nézzük a mai bejelentés részleteit!  

Gulyás Gergely a kormányinfón: irreális a robbanómotoros autók korlátozása Cikk

A mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvő tartott tájékoztatót. Egyebek között az energiaválság és az EU-csúcs volt a téma – tudósított a tájékoztatóról a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Károkozás elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tagi kölcsön törlesztése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alanyi adómentes számlák javítása tárgyi mentesre, áfahatár kezelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs