Cégautó- és regisztrációs adó

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Személygépkocsi beszerzése után érvényesíthető kisvállalkozói kedvezmény Cikk

A kisvállalkozói kedvezményt azok az egyéni vállalkozók érvényesíthetnek, akik a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: szja törvény) hatálya alatt a vállalkozói személyi jövedelemadó megállapítására vonatkozó rendelkezések szerint állapítják meg a jövedelmüket, egyszerűbben fogalmazva, akik a bevételükkel szemben a költségeiket tételesen számolják.

Friss információs füzetet jelentetett meg a NAV a cégautóadóról Cikk

Az információs füzetben a cégautóadóról és az azzal összefüggő egyes személyijövedelemadó-szabályokról olvasható bővebb információ.

Belföldi gépjárművek adója: új információs füzet a NAV-tól Cikk

Információs füzetet jelentetett meg a belföldi gépjárművek adójáról az adóhatóság.

A nap kérdése: rossz számlaszámra ment a gépjárműadó, levonható-e a cégautóadóból? Cikk

Az első félévi gépjárműadót véletlenül a cégautóadó-számlaszámra utalta az adózó. Az összegből és dátumból (kiküldött NAV-értesítés után) látható, hogy a gépjárműadó utalása volt a cél. Az összeg megegyezik a I. félévi gépjárműadóval. Ebben az esetben le lehet-e vonni a cégautóadóból? – kérdezte olvasónk, hangsúlyozva, hogy nem általában van túlfizetés az adófolyószámlán, hanem konkrétan a gépjárműadót utalta rossz számlaszámra. Dr. Juhász Péter, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. adószakértője válaszolt.

Cégautóadó: ki fizeti, ha a tulajdonos magánszemély, az üzembentartó kft.? Cikk

Magánszemély használatra átadja autóját egy kft.-nek, melynek ő is tulajdonosa. Ahhoz, hogy a kft.-nek ne kelljen cégautóadót fizetnie, szükséges-e értesítést küldenie a jármű tulajdonosa részére arról, hogy a jármű után költséget számol el? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

NAV-tájékoztató a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „A gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolása 2023” című információs füzete.

Kitiltja a dízelautókat Gent és Antwerpen 2031-től Cikk

Belgium két nagyvárosa Gent és Antwerpen kitiltja területéről a dízelüzemelésű autókat 2031-től  – tájékoztatott a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap pénteken, közölte az MTI.

Magas árak mellett sem érdemes halogatni az autóvásárlást? Cikk

Az elmúlt évek viharai után is gyökeres változásokat hozhat a következő időszak az autópiacon. A témáról Kiss Norbert, a Lízingszövetség Autóbizottságának vezetője nyilatkozott – írja a Bankmonitor.

Hetvenkilenc jogszabályt módosít a 2023-as büdzsé megalapozását tartalmazó törvénycsomag Cikk

Hetvenkilenc jogszabályt (köztük adótörvényeket) módosít a 2023-as büdzsé megalapozását tartalmazó törvénycsomag, amelyet kedden 134 igen szavazattal, 55 nem ellenében fogadott el a Ház.

Közel 4 év alatt közel 4 millió forintnyi visszaélés céges benzinkártyával Cikk

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen, aki közel négy év alatt több mint 3,7 millió forint értékben tankolt a saját céljaira a céges benzinkártyával – tette közzé a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2