44 találat a(z) egyenlő bánásmód cimkére

Mobilitási célú lakhatási támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő Úr / Szakértő Asszony! Az alábbi, mobilitási célú lakhatási támogatással kapcsolatos kérdésben kérem szíves állásfoglalását: Egy 10 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltató mobilitási célú lakhatási támogatást kíván nyújtani egyik munkavállalója részére. Sérti-e az egyenlő bánásmód elvét, ha a munkáltató a fenti támogatást kizárólag csak az egyik munkavállalója részére kívánja nyújtani, más, hasonló pozíciójú munkavállalója részére nem? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:

Munkaközi szünet Kérdés

Egy munkáltatón belül lehetséges, hogy az egy- és kétműszakos munkavállalóknak fél óra munkaközi szünettel meghosszabbodik a munkaidő, de a háromműszakos munkavállalóknak a munkaközi szünetet a 8 órán belül adja ki a munkáltató? Minden munkavállalóra egy munkáltatón belül egyformán kell meghatározni a munkaközi szünetet?

Cafeteria egységes juttatása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy cafeteria keretein belül mindenkinek egységesen kell juttatni a kedvezményeket, vagy megtehetem például, hogy az egyik dolgozónak adok juttatást, a másiknak pedig nem? Köszönettel: Mária

Béren kívüli juttatás költségeinek könyvelése, járulékok bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cégünk szabályozza a béren kívüli juttatásokat a szerint, hogy amennyiben adott hónapban valaki három napot meghaladóan táppénzen volt, akkor már nem jár neki a juttatás. Adott hóról az elszámolás és bérszámfejtés csak a következő hó elején történik meg, és az utalásra, illetve a juttatásra is a követő hónapban kerül sor. Melyik hónapban kell a költségrészét könyvelnem, és melyik hónapról beadott bevallásban kell a járulékokat szerepeltetnem? (Például január hónapban gyűjtve a hiányzásokat, február 2-án számfejtjük a bért, és az utalása a készpénzes juttatásnak február 5., illetve a SZÉP-kártyák feltöltése is ekkor történik meg). Köszönöm válaszát előre is! Üdv: Zsuzsa

Munkaerő-kölcsönzés és díjazás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég kölcsönad munkavállalót, úgy az egyenlő bánásmód betartása azt jelenti, hogy ugyanannyi bért és béren kívüli juttatást kell, hogy nyújtson, mint amit a kölcsönvevő a saját munkavállalóinak? Az emiatt bekövetkező változást (például minimálbér-emelkedés vagy bérnövekedés a kölcsönvevőnél) a kölcsönzési szerződésben átterhelheti a kölcsönbeadó a kölcsönvevőre? Illetve a rendkívüli munkavégzésből eredő többletköltségeket is? Vagy mindez a felek megegyezésétől függ (tekintettel arra, hogy kölcsönadó és kölcsönvevő között polgári jogi szerződés jön létre)? Köszönettel.

Munkaerő-kölcsönzés és kollektív szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kollektív szerződés hatálya kiterjed a kölcsönzött munkavállalóra? Az egyenlő bánásmód betartása miatt kérdezem, amelynek úgy tudom, része pl. a béren kívüli juttatás is. Ilyenkor a kölcsönbeadónak, ha jól gondolom, ismernie kell a feltételeket, hogy a javadalmazás is ennek megfelelően alakuljon. Jól gondolom? Segítségét köszönöm.

Kell, vagy nem kell cafeteria? Tévhitek és megoldások Cikk

A nagy cégeknél a munkavállalói érdekvédelem vívmányának tekintik, szívesen alkalmazzák a cafeteriát, ám sok kis létszámú munkavállalót foglalkoztató vállalkozás vezetője, könyvelője – gyakran félreértések miatt – idegenkedik tőle, vagy éppen kötelezőnek véli a bevezetését. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb szempontokat.

Felmondás vezetőknek: indokolni nem kell, de vannak buktatók Cikk

A vezetőkkel szemben támasztott fokozott bizalmi elvárásokra, illetve erősebb munkaerő-piaci pozíciójukra tekintettel a munkáltató egyoldalúan, igen rugalmasan szüntetheti meg a vezető munkaviszonyát. A munkaviszony megszüntetése ugyanakkor még a vezető esetében is sok esetben támadható.

Tévhitek a munkahelyen az egyenlő bánásmódról és a diszkriminációról Cikk

Rendre visszaköszön a munkavállalók munkaügyi perekben benyújtott keresetében az egyenlő bánásmód követelményének sérelmére hivatkozás, az azonban sok esetben egyáltalán nem megalapozott. Cikkünkben tisztázunk néhány tipikus munkavállalói félreértést.

Erzsébet-utalvány minden munkavállalónak egységesen jár? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy az Erzsébet-utalvány minden munkavállalónak egységesen jár? Tehát ez munkaszerződés-függő, vagy bárkinek, aki belép a cégbe, ugyanolyan összeget kell adni, mint a többieknek? Lehet olyan, hogy az egyik dolgozónak adok, a másiknak pedig nem? Válaszát előre is köszönöm.

Karácsonyi jutalom: kötelező-e, ha korábban is adott a munkáltató? Cikk

"A munkáltatónál évek óta bevett szokás, hogy pulykapénzt kapunk. November végén bejelentette a munkáltató, hogy idén ne számítsunk rá. A cég virágzik, árbevétele kiemelkedő. Jól gondolom, hogy ez így nem jogszerű eljárás?" – kérdezi olvasónk.

Eltérő munkabér-kifizetési napok Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató bérkifizetési napként két időpontot kíván meghatározni és nem konkrét naptári napot. A kérdésem a következő: megteheti-e a munkáltató, hogy bérkifizetési napként a tárgyhót követő X. munkanapként határozza meg a bérkifizetés napját (természetesen a tárgyhót követő hónap 10-én belül) és nem konkrét naptári napot kell, hogy meghatározzon? Továbbá az is kérdésként merül fel, hogy ugyanazon munkahelyen, ugyanazon munkakörben lehet-e más a bérkifizetés napja, mivel a munkáltató azt tervezi, hogy az átutalással teljesítendő munkabér-kifizetéseket két munkanappal előbb kívánja teljesíteni, mint a készpénzben teljesítendő munkabér-kifizetéseket? Jogszerű ez az eljárás? Válaszukat megköszönöm!

Lakáscélú támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gazdasági társaság 5 fő munkavállalót foglalkoztat azonos munkakörben. Jelenleg kettőféle azonos összegű béren kívüli juttatást kapnak a dolgozók: Erzsébet-utalványt és önkéntes nyugdíjpénztári támogatást. Felmerült, hogy a cég adna adómentes vissza nem térítendő lakástámogatást a dolgozóknak hiteltörlesztéshez, viszont nem minden munkavállaló rendelkezik lakáshitellel. Az lenne a kérdésünk, hogy kivitelezhető-e, hogy egyik dolgozó kap ilyen lakáscélú támogatást, a másik meg nem? Szükséges-e a jelenleginél más vagy magasabb összegű béren kívüli juttatást biztosítani azon dolgozóknak, aki nem kapnak lakáscélú támogatást?

Kell-e emelni a gyesről visszatérő kismama fizetését? Cikk

Ha valaki gyesen van, és vissza akar menni dolgozni, akkor kell neki fizetésemelést adni? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Egyenlő munkáért egyenlő bér: mikor tehet különbséget a munkáltató? Cikk

A munkáltató és a leendő dolgozó között létrejött béralkut nemcsak a munkaerő-piaci körülmények, a kereslet-kínálat, hanem az egyenlő munkáért egyenlő bért alapelv is befolyásolják. Az adott munkavállaló bérének meghatározásánál a többi munkavállaló bérezésére is figyelemmel kell lenni. Tekintettel arra, hogy az egyenértékűség kérdése gyakran vita tárgya a felek között, ennek szempontjait tekintjük át a kialakult joggyakorlat tükrében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Bunna Erika

adótanácsadó

Facebook-hirdetés számlájának elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Nem számlázott szolgáltatás könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close