87 találat a(z) egészségbiztosítás cimkére

18. életévét betöltött diák egészségbiztosítása (tb-kártyája)? Kérdés

EU-kártya: mutatjuk, mikor, mire jó, és mik a korlátai – változtak az érvényességi szabályok Cikk

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával (EU-kártya) az Európai Unió bármelyik országában, továbbá Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben, az Egyesült Királyságban, Svájcban – átmeneti tartózkodás idején – orvosilag szükséges ellátást lehet igénybe venni. Cikkünkben összefoglaljuk a kártyára vonatkozó fontosabb tudnivalókat, és ismertetjük a 2024. évi szabályváltozásokat.

Eltérő adat a NAV-nál és a kormányhívatal egészségbiztositási osztályán a biztosításra vonatkozóan Kérdés

Munkavállalói egészségbiztosítás továbbszámlázása Kérdés

Olasz-magyar állampolgár egészségbiztosítása Kérdés

Nagyobb biztonságra hajtanak az egészségpénztári tagok Cikk

Hiába a magánorvosi szolgáltatásoknál tapasztalható áremelés, a lakosság növekvő mértékben támaszkodik a magánegészségügyre, köszönhetően az állami ellátórendszer gyengeségeinek. Ezzel együtt nő az öngondoskodásra szerepe is, és a páciensek növekvő mértékben fizetnek egészségpénztáron vagy egészségbiztosításon keresztül. Ugyanakkor a felhasználásban egyre óvatosabbak – írja elemzésében a BiztosDöntés.hu.

Módosítások 2023. július 1-jétől az egészségbiztosítás szabályaiban: kifizetőhelyekre vonatkozó új szabályok Cikk

2023. július 1-jétől módosítja többek között az egészségbiztosítás, és a kifizetőhelyek szabályait módosítja a 2022. évi LXXV. törvény. A változások nagy terjedelmére tekintettel korábbi cikkeinkben az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások megállapítására vonatkozó szabályok módosításait, illetve a keresőképtelenségre, a táppénzre, a nyilvántartásra és az adatszolgáltatásra vonatkozó új szabályokat foglaltuk össze. Jelen írás a kifizetőhelyekre és a diplomás gyedre vonatkozó módosításokat mutatja be.

Módosítások 2023. július 1-jétől a táppénz, a nyilvántartás és az adatszolgáltatás szabályaiban Cikk

A 2022. évi LXXV. törvény 2023. július 1-jétől módosítja többek között az egészségbiztosítás szabályait. Az alábbiakban a táppénzre, az elektronikus levelezésre, a nyilvántartásra és az adatszolgáltatásra vonatkozó új szabályokat foglaljuk össze.

Allianz: erőteljesen nőtt a magyar vagyon- és egészségbiztosítás állománya tavaly Cikk

Az életbiztosítási szegmens stagnált, de a vagyon- és felelősségbiztosítási, illetve az egészségbiztosítási ágazatokban erőteljes volt a növekedés Magyarországon tavaly – derül ki az Allianz legfrissebb globális biztosítási jelentéséből, amelynek összefoglalóját pénteken küldték el az MTI-nek.

Dolgozóra kötött egészségbiztosítás Kérdés

További intézkedéseket hozott a megélhetési költségek enyhítésére a horvát parlament Cikk

A horvát parlament pénteken további intézkedéseket hozott a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére, meghosszabbította a gáz és egyes energiatermékek áfájának csökkentését és eltörölte a nyugdíjasok egészségbiztosítási többletjárulékát – közölte a horvát közszolgálati televízió, tájékoztatott az MTI.

Cég által fizetett életbiztosítás Kérdés

Minimálbér-emelés: így változott az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak összege Cikk

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak egy részénél maximalizált az ellátás összege, amely a mindenkori minimálbérhez igazodik. Továbbá az ellátások számítása során egyes esetekben a szerződés szerinti összeget kell alapul venni, amely a vállalkozók, mezőgazdasági őstermelők, megbízási jogviszonyban dolgozó biztosítottak esetén szintén a minimálbérhez igazodik. Cikkünkben összefoglaljuk a táppénz, a gyermekgondozási és az örökbefogadói díj maximális összegének alakulását 2022-hez viszonyítva, és a minimálbérhez igazodó szerződés szerinti jövedelmek változását.

Egészségbiztosítás-juttatás (adókötelezettség) dátuma Kérdés

Egészségbiztosítás adókötelezettsége Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink