29 találat a(z) adóváltozások 2010 cimkére

Így változnak a számlázásra vonatkozó szabályok 2013-ban Cikk

Hétfő este zárószavazáson elfogadta a Parlament a 2013-tól hatályba lépő adóváltozásokat, a törvényjavaslat jelenleg az Országgyűlés elnökének aláírására vár. A törvényjavaslat alapján már kirajzolódik az egyes adónemeket érintő változások köre, melyekről az alábbiakban írunk bővebben.

Finisben az adótörvény: mi változik majd? Cikk

A módosító indítványok elfogadásával finisbe érkezett az adócsomag. A módosító indítványok terén hengerelt a kormányoldal, ellenzéki oldalról egy adózástechnikai és egy őstermelőkkel kapcsolatos magánnyugdíjpénztári tagdíjait kivezető módosító javaslatot fogadtak el.

Az szja és magánnyugdíj-pénztárak: mit, miből, hogyan? Cikk

Az ellenzékben még 14. havi nyugdíjat ígérő Fidesz kormányra kerülve éppen 14 havi tagdíjat vesz ki a nyugdíjaséveikre magánpénztárakban megtakarítók zsebéből. Ebből és profittermelő ágazatokra kivetett válságadóból finanszírozza az elsősorban a felső középosztályt preferáló adócsökkentést.

Méltatlanul hanyagolt adókedvezmények Cikk

A „K+F”, azaz kutatás és fejlesztés – a vállalkozók számára ismerős kifejezés. A K+F, mint adócsökkentő lehetőség azonban még a könyvvizsgálók egy része számára sem, hiszen, ha eddig egyáltalán alkalmazták, akkor is csak a „baj volt vele”, homályos, kevéssé ismert területeket jelölve. Pedig a K+F - az adótörvény változásoknak köszönhetően – immáron három adónemben is lehetőséget ad elgurult forintjaink megtalálásához – derült ki a Mazars őszi adókonferenciáján.

Lex takarítónő: hol van a buktató? Cikk

Sokan találgatták, hogy mi lehetett a jogalkotó szándéka a házkörüli munkák adómentessé tételével. Jelentősebb bevétel ugyanis ebből nem fog befolyni, továbbá olyan munkát tett a jogalkotó adómentessé, ami után eddig sem fizettek adót. A megoldást a regisztrációban kell keresni.

Látványos adókönnyítések, várható nehézségek Cikk

Rapid akciótervvel állt elő az Orbán-kormány, miután a múlt héten néhány, államcsődöt vizionáló fideszes politikus céltáblává tette Magyarországot. A pénzpiacok megnyugtatására az állami kiadások lefaragását ígérte az új gazdasági rendszert hirdető kabinet, és adócsökkentést is kilátásba helyezett - írja a HVG.

Családi adó és a söralátét nagyságú bevallás: egyszerre nem megy Cikk

Söralátét nagyságú” személyi jövedelemadó bevallás, a családi típusú adózás felé elmozdulás, a vállalkozások terheinek csökkentése a foglalkoztatás növelése érdekében - csupán néhány a tervezett adóváltozásokból. A valódi adóforradalomhoz radikális változásokra lenne szükség. Lássuk, pontosan mire! Angyal József kommentárja.

Eva, ekho: van, ahol jobban csinálják? Cikk

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), hasonlóan az ekho-hoz gyakorlatilag bevezetése óta vitatott adózási forma. Ellenzői szerint e két adónem alanyai indokolatlanul kedvezményezettek, pártolói gazdaságfehérítő hatásával érelnek. Arra voltunk kíváncsiak, hogy melyik országban van hasonló adózási forma, mint az eva és az ekho ?

Orbán adóforradalmat ígért Cikk

Adóforradalomról, egyszerű adóbevallásról és az adóreform menetéről beszélt Orbán Viktor.

Adóváltozás 2010: mi jut, mi marad? Cikk

A 2010-es év elképesztő mennyiségű szabály változását hozta a személyi jövedelem adóztatásában. Most ismertetjük az összes érdemi változást, ideértve a 2010 során hatályossá vált évközi változásokat is.

Milyen évünk lesz? - neves szakemberek 2010-ről Cikk

Bizonytalanság még mindig bőven van a gazdasági előrejelzésekben, a válságnak sincs még vége, és az is valószínű, hogy ez az év sem lesz sokkal könnyebb az előzőnél, de talán a tavalyinál valamivel nyugodtabb körülmények között vághatunk neki. Mit gondolnak erről neves szakemberek? Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke, Mihályi Péter közgazdász, Raskó György agrárközgazdász és Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő mond véleményt az idei évről.

Adóváltozások 2010: mi mindent kell észben tartani? Cikk

Társasági adó, áfa, szja, járulékfizetés - többek között ezeket a témákat érintette az Saldo és az Adózóna november 23-24-én tartott közös konferenciája. Összefoglaló.

Adóváltozások 2010: mi minden módosul? Cikk

Számos változásal kell tisztában lenni, ha valaki naprakész szeretne lenni a 2010-es adóváltozásokkal kapcsolatban, a parlament ugyanis 2009. november 9-én elfogadta az adójogszabályokat módosító törvénytervezetet.. A KPMG jövő évi módosításokat összegző konferenciáján sorra vették ezeket.

Mi vár a kapcsolt cégekre jövőre? Cikk

2010. január 1-jétől a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a korábbi gyakorlatból közös nyilvántartást készítsen az adózó a kapcsolt vállalkozásaival kötött hatályos megállapodásaira vonatkozóan.

Oszkó: Ha az állam nem mohó, adócsökkentés is lehet! Cikk

Magyarország versenyelőnyt kovácsolhat abból, hogy a válság után sok más országgal ellentétben nem küzd majd adóemelési kényszerrel. A pénzügyminiszterrel egyebek mellett az adórendszer átalakításáról és a várható adótrendekről beszélgetett a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ajándékba adott termék és szolgáltatás adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs