hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Orbán adóforradalmat ígért

  • hvg.hu

Adóforradalomról, egyszerű adóbevallásról és az adóreform menetéről beszélt Orbán Viktor.

A mai adórendszer mellett a gazdaság meg fog fulladni, ezen jelentősen változtatni kell, "adóforradalomról" is beszélhetünk - fogalmazott Orbán Viktor mai, nemzetközi sajtótájékoztatóján. Söralátét nagyságú adóbevallás – ez a minimális kitűzés – mondta annak kapcsán, hogy lesz-e adócsökkentés, bár ez kijelentése inkább az adóegyszerűsítésre utal. Azt mondta, a családi elem nem kerülhet bele az adórendszerbe ebben az évben, ez legkorábban januárban várható. Amit év közben megalkotnak az nem az ideális adórendszer lesz, hanem amire "itt és most" szükség van.

Hozzátette azonban, hogy Magyarország adózása nem lehet kedvezőtlenebb, mint a környező országok adórendszere, hiszen velük gazdásági versenyben vagyunk. A versenyképesség mellett megnyugvásra és felszabadulásra is szüksége van az országnak - mondta, hiszen, mint fogalmazott, olyan szabályok kötik gúzsba a polgárokat, amelyeket nem értenek. Majd utalt az évekkel ezelőtt beindult nemzeti konzultációs rendszerre.

Hogy mit  mondott még Orbán Viktor? Olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi munkavállaló hazautazásának költségtérítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ajándékutalány

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs