233 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

Munkajogi viták: itt a lista, mikor dönt a bíróság, és mikor nem Cikk

Kiemelkedően fontos terület a munkajogban, hogy a munkavállalók milyen ügyekben tudják érvényesíteni az érdekeiket. Ezeket a kérdéseket több oldalról is érdemes megvilágítani. Elsőként azt kell tisztázni, mit is tekint a jog munkajogi igénynek. Ezt követően pedig azt nézzük meg, hogy ezeket az igényeket milyen fórumon lehet érvényesíteni.

Munkaszerződés: kötelező, ajánlott és tiltott módosítások Cikk

A munkaszerződés csak a munkáltató és a munkavállaló közös megegyezésével módosítható. És ha mégsem? Lássuk, mikor kell a munkavállaló beleegyezése és mikor nem, mikor kötelező és mikor kizárt a módosítás.

A betegszabadság inkább viszony, mint szabadság. Miért is? Cikk

Melyik az a szabadság, ami nem is az, és mégis? Hol kezdődik a betegszabadság, hol végződik, és mikortól táppénz? Hogyan kell kiadni, nyilvántartani? Mi a teendő, ha munkaszüneti napra esik? Mindent megtudhat.

Távmunka: itt a válasz, miért nem népszerű nálunk Cikk

A munka törvénykönyve (Mt.) rendelkezései kifejezetten szorgalmazzák a távmunka elterjedését, különösen a kisgyermeket nevelők esetében. Ennek ellenére Magyarországon továbbra is sem túlzottan népszerű ez a foglalkoztatási forma. A törvényi szabályozás alapján mind a munkáltató, mind a munkavállaló oldalán előnyei és hátránya is van a távmunkának. Cikkünkben részletezzük a távmunkás foglalkoztatásra vonatkozó szabályokat.

Táppénzes dolgozó kirúgása: mit tehet a sejk, aki mit se sejt? Cikk

Mikor, hogyan köteles bejelenteni a munkavállaló a keresőképtelenségét, és milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak beteg dolgozójával kapcsolatban, s mit jelent az általános elvárhatóság követelménye?

Szabadságmegváltás Kérdés

Munkaviszony megszűnése esetén a túlvett időarányos szabadságot a munkáltató visszavonhatja-e? A 2012. évi I. törvény nem tartalmazza ezt, szemben a régi munka törvénykönyvével. A 2012. februárban megjelent Munkajog 2012 című kiadvány változásként hozza, hogy 2013. január 1-jétől nem lehet visszavonni. Kérhetnénk ehhez törvényi vagy kormányrendeleti hivatkozást?

Munka törvénykönyve: kicsit több pihenőidő a munkavállalóknak Cikk

A munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos garanciákat próbálja erősíteni a munka- és pihenőidőre vonatkozóan a munka törvénykönyvének parlament elé terjesztett módosítása az Európai Unió irányelvének megfelelően. A törvényjavaslat további pontosításokat fogalmaz meg a kialakult jogértelmezési bizonytalanságok feloldása érdekében.

Jogellenes felmondás: sérelemdíjat is követelhet a dolgozó Cikk

A munka törvénykönyve szerint a munkáltató köteles megtéríteni a munkaviszony jogellenes megszüntetésével összefüggésben okozott teljes kárát. Nem mindegy azonban, hogy a munkavállaló milyen jogcímen kíván kártérítési igényt érvényesíteni, hiszen a munkáltató kártérítési felelőssége limitált.

Módosítják a munka törvénykönyvét Cikk

Októberben kezdődő, széles körű társadalmi egyeztetés után, várhatóan november végére kerül a parlament elé a munka törvénykönyvének (Mt.) módosítása – mondta Jáczku Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője a Liga Szakszervezetek által koordinált, Mt.-ről készített hatástanulmány eredményeit bemutató konferencián szerdán Budapesten.

Szabadság gyed ideje alatt Kérdés

2015. évben a gyedre jár-e fizetett szabadság, miután a Mt. 115. paragrafusa azt írja, hogy a gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság első hat hónapjának tartama munkában töltött időnek minősül.

Így lehet visszaszerezni a tévesen utalt bért, egészségügyi ellátást Cikk

Mennyi időn belül, milyen módon követelheti vissza a kifizető szerv a jogalap nélkül "tévesen" kiutalt juttatást, például munkabért vagy táppénzt? A jogi szabályozás egyértelmű és pontos szabályt fogalmaz meg erre vonatkozóan, az alábbiakban ezeket a szabályokat ismertetjük.

Nem mindenki nyugdíjas, aki annak számít: tb- kontra munkajog Cikk

A munkajog és a társadalombiztosítási jog eltérően határozza meg a nyugdíjasnak minősülő személy fogalmát, ami – a két terület szoros összetartozása miatt – nem egyszer jogbizonytalanságot okoz.

Facebook, Twitter, magánlevelezés munkaidőben: mit lehet, és mit nem? Cikk

Megtiltható-e, hogy a munkavállaló munkaidőben magáncélú levelezéseket folytasson? Kifogásolható-e, ha a dolgozó munkaidőben lájkolja barátai fotóit, de egyébként a munkaköri feladatait határidőben és megfelelően ellátja? Mit tehet a munkáltató, ha az igazoltan beteg dolgozó keresőképtelensége alatt a családi nyaralásról tölti fel a fényképeket?

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

A magyar jogalkalmazás szempontjából is fontos döntést hozott az Európai Bíróság 2015. február 12-én minimálbér témakörben. E döntés ugyan nem a „német minimálbér” néven elhíresült szabállyal összefüggésben, hanem egy korábbi ügyben született, ám lényeges abban a kérdésben, hogy a minimálbér-szabályozások szempontjából hogyan kell eljárni az egyes bérelemeket illetően.

Elégedetlen a munkavállalójával? Csak így lehet fegyelmezni, büntetni Cikk

Nem szabhatnak ki a munkáltatók kényük-kedvük szerint szankciókat a megítélésük szerint kötelezettségüket megszegő munkavállalókkal szemben. Csak a kollektív szerződésben rögzítettek szerint, annak hiányában pedig a két fél megállapodása, közös akarata mellett elfogadott feltételek és természetesen a törvényben rögzített szigorú szabályok betartása mellett marasztalható el a dolgozó.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Építőipari projekt elszámolása

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Ingatlanértékesítés

Nagy Norbert

adószakértő

Áfa-visszaigénylés NAV-nál fel nem töltött számláknál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs